Tuesday, January 3, 2012

baby?

baby?
ada orang cakap usia perkahwinan kami awal lagi so x berapa sesuai nk ada baby
betul ke?
ntah.

ada jgk org ckp better ada baby masa muda dan jangan planning masa di awal perkahwinan
dah ada anak sorg baru la planning (orang ckpppp)

bagi saya
x kesah la usia perkahwinan awal ke tidak saya dan suami x kesah kalau ALLAH nk mengurniakan cahaya mata kepada kami
rezeki ALLAH tu :)

tapi di sebabkan saya dan suami yg tinggal berjauhan
yg berjumpa hanya pada hujung minggu
ataupun 2 minggu sekali baru berjumpa

maka nye kami berpikir "mungkin planning untuk sementara waktu adalah yg terbaik"
tapi kalau dalam duk planning nih mendapat jgk ALHAMDULILLAH :)
eksiden la tuh hahahaha :D

jadi kami akan gunakan masa ni sebaik nye utk honeymoon puas2 hehee
g tgk wayang byk2
g jalan2 berdua :)


oh kwn2,nnti dah ada baby saya btau la okey :)

kt tmpt keje nih ramai betul yg concern, tiap ari ade jer yg bertnye hahaha

lelaki plak tuh yg bertnye, x paham betul


saya dan suami di cameron highland :)



4 comments:

elly hamzah said...

hahahha..klo bab baby ni, memang ramai yg concerned! hurm, klo dah plan mesti tau cara2 nye. bukan plan mulut je..kena guna 'cara'..maknanya alat bantuan ler. hehehhe, klo plan tanpa alat bantuan..itu namanye mengharap! kuikuikuiii..jauh ke dekat ke, dah ade xkan nak buang kannnnn????

Bazilah (^0^) said...

hahaha kan. mmg ramai sgt yg suke bertnye nih. siap bg nasihat bagai. layan kan je lah haha..xpe k.elly, yg penting niat nk planning tuh. kite kire hari subur je lah kuikuikui.. kalo dh ade, terima dgn hati terbuka :)

CGG said...

betul2..

hopefully anda berdua da sedia and rezeki jgn ditolak:)

hehehe,,sonok tau bila jadi ibu nie

Bazilah (^0^) said...

:) insyaALLAH akan ada rezeki satu hari nnti n harapnye bila mase tuh smpi ktorg berdua dah ready betul2 :)

 

Template by BloggerCandy.com