Thursday, October 2, 2014

Tragedi Oktober! Tsunami ESP melanda lagi! Hot Seller! Jom ketahui apa itu Energizing Soy Protein Shaklee.



Promosi Beli 6 PERCUMA 1 ESP Shaklee datang lagi. Siapa pengguna tegar ESP mesti akan borong habes-habesan. Yang belum jadi pengguna tegar apa kata bagi peluang kt diri sendiri utk mencuba 1 tong dulu. Harga tengah istimewa bangat ni.. takkan nak lepas peluang kan?



Okey, jom baca keistimewaan dan fakta tentang ESP?


# Energizing Soy Protein ini membekalkan 14 gram non-GMO Protein Soya berkualiti tinggi yang mengandungi semua Asid Amoni Perlu termasuk 9 Asid Amino Perlu yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh badan manusia.

# Energizing Soy Protein membekalkan tenaga berterusan yang bertahan selama beberapa jam selepas diminum kerana ia mengandungi 5 jenis Vitamin B yang diperlukan tubuh, serta Kalsium separuh daripada jumlah keperluan seharian

# Isofalvones pula meningkatkan fungsi jantung, tulang, payudara dan prostat. Kajian juga menunjukkan soya dapat membantu mengimbangi kitaran hormon semasa proses menopaus.

# Energizing Soy Protein ini dihasilkan dibawah kawalan IPP(Identity Preservation Program) bermakna penghasilan kacang soya ini dipantau ketat pada setiap peringkat dari penanaman sehinggalah sampai kepada pengguna.Diproses dengan air ( bukan dengan bahan kimia ) bagi mengekalkan sumber semula jadi isoflavones

# Dijamin Halal. Tanpa Laktos, kolesterol dan bebas kafien.



SIAPA YG PERLUKAN ESP?

Pelajar dan pekerja atau individu dewasa : Sebagai penambah tenaga ataupun energy booster (Minum sebelum sarapan, jadi kita akan rasa bertenaga dan takdelah kelaparan sangat, rasa kenyang yang bertahan lama, bonus for weight management, boleh kurus tu hehe)

Para lelaki : Melindungi dari penyakit berbahaya (heart,cancer,etc)

Ibu mengandung : For a healthier pregnancy- well grown fetus ; membantu mengurangkan ketidakselesaan ketika hamil

Ibu yang menyusu: Membantu menggalakan dan mengekalkan pengeluaran susu . Dan yg bestnya, pengambilan ESP konsisten sepanjang penyusuan susu ibu,dapat membantu pekembangan fizikal bayi secara sihat

Wanita: Sangat bagus utk beri keanjalan kepada kulit.Awet muda gitu.(protein penting kepada mereka yang ingin kulit yang cantik dan tona warna yang sekata. Mereka yang mempunyai bekas jerawat yang berwarna hitam adalah disebabkan kekurangan protein untuk membina sel baru dan menyingkirkan sel mati yang berwarna hitam tersebut). Sangat setuju, sebab tu saya jatuh cinta dengan ESP ni hehehe.


Info Tambahan 

#Isoflavanes-merendahkan kolestrol,mencegah risiko osteoporosis dan kanser

#Genistein-mengekang pertumbuhan kanser.memusnahkan radikal bebas.Baik untuk pemulihan uterus,ovari,menopous,


#Diadzein-anti tumor,pankreas,anti estrogern berguna untuk wanita menopous.


Testimoni terbaru dari customer saya :) Kawan pon berminat terus nak cuba ESP sbb tgk perubahan pada kulit wajahnya.


Jom pakat dengan keluarga utk borong ESP! 

Apa? Nak 1 je? Bolehhhhh. Whatsapp aje k. Kalau anda bernasib baik dan saya tengah baik hati, ada yang ISTIMEWA menanti anda :)

Jadual Makan dan resepi ESP akan di beritahu kepada customer saya.

Baca lebih lanjut



Kredit : PM Shareeza


UNTUK PERTANYAAN DAN PEMBELIAN :

SMS/Whatsapp : 017.6790.928
Email : bazilahramly@gmail.com


Disclaimer #1 : Setiap pembelian, anda layak menerima jadual makan dan tips ekslusif yang berkaitan, konsultasi percuma berterusan (after sales service) dan anda juga layak di jemput ke group ekslusif tertutup di facebook

Disclaimer #2 : These statement have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.


Wednesday, October 1, 2014

Mengenang Memori Zaman Bercinta Di PKNS Shah Alam


Wah, kemain panjang tajuk hahaha. Padahal nak cerita pasal kami suami isteri berjalan-jalan di PKNS Shah Alam ahad lepas. Ambil peluang sekali sekala datang Shah Alam utk mengenang memori indah weeehuuu. Lagi plak Cik Maryam kita tak ikut bersama, lagi lah ummi abi macam org baru berkahwin hihi.

Kami saja jalan-jalan di PKNS, nak tgk apa yang masih kekal, apa yang dah berubah. Dah banyak perubahan sejak 2010 saya meninggalkan Shah Alam. Dolu 4 tahun belajar di UiTM Shah Alam, memang PKNS, Plaza Alam Sentral, SACC tu mmg kawasan saya la tuh. Kemain kawasan kannn haha. Situ lah tmpt shopping makanan minuman dan sekali tok nenek lain. Itu tempat DATING kami jgk hahaha.

Jalan-jalan aritu tgk PKNS dah ada ayam penyet, dah ada Subway (fuiyooooo). Kedai komik kami masih ada lagi.. Eh pasaraya Sri Kota tu dah tutup ke? Ke masa kami pergi je tutup hahaha.

Anyway, takde gambar nk tunjuk, sebab teruja berdating hahaha. Sekali sekala berjalan macam orang baru kawen ni BEST. Tapi teringat jugak kat anak huhu. Cita-cita nak makan ABC kat Seksyen 2 tak kesampaian sebab dah rindu anak hahaha. next time maybe :)

Korang pergi berjalan dengan suami di mana? hehehe

Monday, September 29, 2014

Shaklee Recognition and Motivation Rally (Klang Valley Area)


Assalamualaikum semua. Hujung minggu anda macamana? Saya? Alhamdulillah di penuhi dengan rasa gembira dan penuh dengan aura positif. Yang negatif takmo dekattt ok :)

Alhamdulillah berkesempatan utk pergi ke Shah Alam melihat 'anak cucu cicit' Shaklee saya sendiri naik ke atas pentas utk menerima penghargaan dari Shaklee. Terasa bangga sangat :) Susah payah dan penat jerih mereka di hargai. Siapa yang tak suka di hargai kan? Korang tak suka? Rugi lah kalau tak suka heeee. Jom layan gambar (Ni hanya beberapa kerat je dari keseluruhan keluarga besar kami).









Tanpa mereka semua, tiada lah saya di tahap ini, tiadalah saya di kancah Shaklee ini. Mereka lah penguat semangat saya selain keluarga tercinta. Walau dalam bisnes yang sama, kami tidak pernah ada rasa dengki dengan bisnes sesama sendiri malahan saling bantu membantu. Ini lah baru di namakan keluarga. Alhamdulillah ini keluarga baru saya. Saya sayang kesemua nya :)

Semoga ukhwah kita semua terjaga dan di rahmati ALLAH s.w.t... Sama-sama kita terus berjaya ye kesayangan semua .

Terima kasih juga pada mak shaklee saya kak Aishah Rahim dan nanny shaklee saya kak beeha yang tak pernah jemu bagi semangat pada saya sendiri dan anak cucu cicit RISE n SHINE.

Semoga kita semua akan terus berjaya :)


# Notakaki : Bila lah Negeri Sembilan punya turn utk hargai Shaklee Distributor ni. Tak sabar nak tersengih atas stage hihi

# Notakaki2 : Siapa nak tahu macamana nak jadi ahli boleh whatsapp buzzy 017.6790928. Kita sama-sama berjaya :)


Wednesday, September 24, 2014

Siapa Nak Textured Canister Tupperware Dengan Harga Menarik?!


Assalamualaikum.

Hihi dah jadi isteri ngan ummi ni buat diri sendiri teruja dengan barangan-barangan dapur. Yang terbaru ialah kegilaan terhadap barangan tupperware hehehe. Dannnn tertibe terdaftar keahlian tupperware sebab terGILA tetiba haha. Saja suka-suka :)



Ada yang berminat tak ngan tupperware cam gambar atas ni? Memang murah bulan niiii! bazi nk beli semuaaaa tapiiii kitchen cabinet rumah tak buat lagi, takde tempat nak letak nanti. 

Ada yang nak takkk? kalau ada yang nak whatsapp 017.6790928 ye. Kita bincang harga hihi.

Notakaki : bulan ni share beli tempat simpan bawang tupperware tu ngan my mother hihih. murah murah. tak terlawan dugaan ni hahaha



Thursday, September 18, 2014

Anda terlalu ringan, terlalu kurus, atau kekurangan berat badan? Jom tambah berat badan dengan sihat di sini.


Kita sering kali di momokkan dengan masalah berat badan melampau akan membawa pelbagai masalah besar pada diri dan kesihatan kita tapi tanpa kita sedari masalah kekurangan berat badan juga boleh membawa kesan yang buruk atau tidak baik pada diri kita. Antara kesan buruk akibat terlalu kurus atau kekurangan berat badan ialah :

1. Tulang rapuh – boleh akibatkan patah tulang
2. Arthritis dan masalah jantung
3. Keguguran janin
4. Depresi atau tekanan perasaan
5. Radang paru-paru
6. Kualiti sperma berkurangan
7. Mudah letih


Jadi apa yang anda perlukan? Mudah saja, anda hanya perlukan MEAL SHAKES, B-COMPLEX dan VITALEA



Apa yang ada pada ketiga-tiga supplement ini? Jemput baca.


Meal Shakes – membekalkan 35% atau lebih nilai harian, mengandungi 19 vitamin dan mineral penting. Ianya sumber yang kaya kalsium, fiber dan protein. Protein amat penting dalam proses menambah berat badan ini kerana pengambilan protein boleh mengisi keperluan tubuh sebab protein adalah asas kepada pemakanan tubuh badan tak kira lah orang tu nak cantik ke nak kurus ke nak tambah berat ke. semuanya perlukan protein dan yang paling penting protein membantu penyerapan lebih baik ke atas supplemen yang kita ambil.


B-Complex – mengandungi 8 jenis vitamin B yang penting. Ia dapat mengawal kadar metabolisma badan, mempertingkatkan kesihatan kardiovaskular, mengurangkan rasa letih, tekanan perasaan dan meningkatkan sistem pertahanan badan.


# Vitalea – membekalkan 23 jenis vitamin penting bersama iron yang sangat penting dalam pembentukan sel darah merah. Ia banyak membantu mencantikkan kulit, kuku, rambut yang kuat dari akarnya. Dari dalaman, ia membantu mencegah penyakit tiroid atau kita orang melayu kenal sebagai beguk (penyakit tiroid ini terjadi kebiasaanya kerana kekurangan iodin dan ini terdapat di dalam Vitalea kita). Supplemen penting untuk diet atau slim yang mana walau kita kurang makan namun pengambilan Vitalea ni banyak membantu memberi badan rasa bertenaga, tidak lesu dan menjadikan kulit sentiasa tegang, mengelak pitam dan pening.


** Jadual pemakanan esklusif dan tips lain akan saya berikan pada mereka yang membeli set ini dari saya :)


Antara tips lain utk menaikkan berat badan ialah :


# Makan secara kerap. Jika sekarang anda selalu makan 3 kali sehari, tingkatkan kekerapan itu kepada 5 kali sehari. Lagi kerap lagi bagus

# Jangan amalkan makan makanan merepek, berminyak dan berlemak. Sesungguhnya makanan-makanan tu takkan membantu anda untuk mendapatkan berat badan ideal dengan sihat. Pastikan diet seimbang, mesti ada protein, mesti ada karbohidrat dan lemak juga perlu dalam kuantiti sedikit

# Makan makanan berprotein (dalam cadangan saya ada meal shakes atau ESP Shaklee). Ingat protein adalah makanan asas kepada segalanya.

# Wajib bersenam. Selalu orang kata kalau nak tambah berat badan, lepas makan korang kena tidur atau berehat je.SALAH ye! Kita perlu bersenam. Senaman yang dicadangkan oleh Kevin Zahri ialah angkat berat ataupun senaman yang ada rintangan.


Sekian tips dari saya, tips lain akan dikongsikan kemudian.

Jadi pada mereka yang nak naikkan berat badan dengan sihat bersama saya sila whatsapp atau hubungi saya sekarang ye :)


UNTUK PERTANYAAN DAN PEMBELIAN :

SMS/Whatsapp : 017.6790.928
Email : bazilahramly@gmail.com


Disclaimer #1 : Setiap pembelian, anda layak menerima jadual makan dan tips ekslusif yang berkaitan, konsultasi percuma berterusan (after sales service) dan anda juga layak di jemput ke group ekslusif tertutup di facebook

Disclaimer #2 : These statement have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.


Monday, September 15, 2014

Syurga Baru Kami Sekeluarga




Alhamdulillah, kami sekeluarga dah berpindah ke rumah baru sabtu yang lepas (13 September 2014). Alhamdulillah, terima kasih tak terhingga pada mummy, abah, yana yang sangat banyak membantu. Packing2 barang, mengangkat ,memunggah ke rumah baru. Terima kasih juga buat ibu ayah adik beradik tersayang sbb tolong masak2 utk hari pindah :)

Happy sangat dapat duduk rumah sendiri! Walaupun kecil tapi hasil titik peluh kami suami isteri. Ehhh, kunci rumah sewa belum pulang lagi haha. tunggu hujung bulan baru pulangkan sbb nak kasi bersih n cuci dulu.

Banyakkkkkk duit wooo nak pakai utk masuk rumah baru. Lagi2 kami suami isteri, dedua konon2 high taste , itu nak ini nak hahaha. Takpe takpe kita buat satu persatu, slow and steady, pelan-pelan kayuh kata org.


Nah teaser rumah kami. Wahhhh kemain ada teaser bagai hahaha. Ala layankan je lah k :)



Jemput datang korang. Tapi kena tunggu siap kemas hihi 



Lambakan Kolagen Di Pasaran. Bagaimana mahu memilih?



Yang murah tak semestinya tak baik dan yang mahal tak semestinya terbaik. Apa-apa pun setiap perkara yang nak di beli mesti ada panduan dan cara-cara yang terbaik utk kita dapatkan kesan optimumnya.

Harini, bazi nak share cara yang sepatutnya kita ambil kira sebelum melakukan pembelian kolagen. Yelah, sekarang terlampau banyak produk kolagen di pasaran. Kita sebagai pengguna lebih terdorong untuk membeli barang yang PALING MURAH. Betul tak? Bazi pon begitu sbnrnye hehehe.Kita rela memilih murah berbanding kualiti sesuatu produk.

Takpe2, bila korang dah baca panduan ni, nilai sendiri okey :)

1. Lebih baik pilih dalam bentuk makanan (or cecair) berbanding yg kolagen yg disuntik. Ini utk memastikan sintesis enzim mengoptimumkan serapan ke dlm tubuh badan

2. Pilih size kolagen sekurang-kurangnya 1000 dalton dan ke bawah. Microfine size mmbantu penyerapan yang baik kerana size ini adalah paling optimum diserap oleh sel, maka setiap kolagen yang di ambil up to 100% diserap dan memberi kesan lebih cepat.

3. Pastikan setiap pemilihan kolagen mempunyai emolient yang unggul dan boleh mengunci kelembapan yang berpanjangan.

4. Pastikan kolagen mempunyai antioksidaan yang tinggi untuk mengurangkan kesan pra-penuaan.

5. Pastikan supplemen itu mempunyai elemen vitamin B-Complex untuk membantu sintesis atau pembentukan kolagen dari tubuh kita sendiri.

6.  Kolagen juga penting utk kekal cantik tapi pastikan ia ada kandungan glucosamine utk kesihatan sendi. (bonus point)

7.  Pastikan setiap kolagen itu mempunyai bahan yang merangsang pembentukan asid hyaluronic yang memberi kesan kulit lebih tegang kerana ia berfungsi mengikat kolagen dengan serat yang elastin.

8. Akhir sekali, pastikan ianya selamat dan tidak bertoksin! Kita nak sesuatu yang MAGIC utk badan kita ye :)

Jadi pencinta-pencinta kolagen, sila check kolagen anda. Pilihan saya? Alhamdulillah memenuhi kriteria-kriteria di atas. 


Ni buat masker VIVIX dan COLLAGEN aritu hehe. Hasilnya memang TERBAIK!




Pada yang berminat utk dapatkan COLLAGEN POWDER SHAKLEE boleh hubungi bazi ok :) Free Consultation dan cerita-cerita best tentang kolagen ni akan di share :)

Lagi cerita menarik


UNTUK PERTANYAAN DAN PEMBELIAN :

SMS/Whatsapp : 017.6790.928
Email : bazilahramly@gmail.com


Disclaimer #1 : Setiap pembelian, anda layak menerima jadual makan dan tips ekslusif yang berkaitan, konsultasi percuma berterusan (after sales service) dan anda juga layak di jemput ke group ekslusif tertutup di facebook


Disclaimer #2 : These statement have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.




 

Template by BloggerCandy.com