Wednesday, July 9, 2014

Homemade Masker Untuk Kecantikan Dan Kemulusan Kulit


TIPS CANTIK

Tahukah anda, supplement Shaklee bukan sahaja boleh dimakan tetapi turut boleh dijadikan sebagai MASKER? Yer MASKER, anda tak salah baca hehehe. Antara vitamin yang best dan seronok utk di buat masker ialah supplement di bawah :

> Vita C Plus Shaklee
> Vita E Shaklee
> Energizing Soy Protein (ESP) Shaklee 




Buat HOMEMADE MASKER dan hasilnya pasti walllllllaaaa AMAZING!  :)

Cara-cara membuat MASKER boleh refer gambar yang di bawah.





Antara pilihan masker yang boleh di buat ialah :

1. Masker Vita C Plus
2. Masker Vita E
3. Masker Vita C Plus + ESP
4. Masker Vita E + ESP

Haaa banyak pilihan, anda pilih nak yang mana satu

Antara kelebihan MASKER AMAZING ni ialah anda akan kelihatan GLOWING dan BERSERI-SERI hari raya dan hari-hari yang mendatang

> Menegangkan kulit wajah
> Mengecutkan jerawat
> Meransang penghasilan kolagen dari dalam kulit
> Mencerahkan kulit
> Menyegarkan wajah
> Menghilangkan parut kesan jerawat

Best kan? Anda yang tentukan 

Untuk pembelian barangan utk 'HOMEMADE MASKER' secara terus dalam talian boleh KLIK link di bawah (debit dan kredit kad diterima )

==============================================

PEMBELIAN SECARA TERUS MELALUI ONLINE

==============================================




Untuk pertanyaan dan pembelian terus melalui saya :



SMS/Whatsapp/Viber : 017-6790928
Email : bazilahramly@gmail.com


P/S #1 : Setiap pembelian, anda layak menerima jadual makan & tips ekslusif yg berkaitan, konsultasi percuma berterusan (after sales service) dan anda juga layak dijemput ke group ekslusif tertutup di Facebook.


P/S #2 : These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.  

Sunday, July 6, 2014

Kacip Fatimah, Perapat Moden dan Agen Detoksifikasi

Kacip Fatimah pernah dengar?

Perapat tahu?

Agen detoksifikasi faham?

Anda tahu mana nak dapatkan satu produk tapi berfungsi utk ketiga-tiga perkara di atas?

Dan mungkin bukan sahaja 3 fungsi di atas malahan lebih banyak lagi fungsi dan khasiat yang anda akan dapat.

Apakah produk hebat ini?

ALFALFA COMPLEX SHAKLEE

Berita paling hebat, bukan org kita je yg gembira dengan kesan alfalfa ni. Malahan org perancis (omputeh tu ) heeee turut mengakui kehebatan alfalfa sebagai kacip fatimah dan perapat ni.

Testimoni ini datangnya dari customer 'cucu' shaklee saya. Testimoni 18sx. Yang belum kahwin sila tekan button X kt atas tu. Ini WARNING heee

Katanya " suami die sgt gembira dgn ehem ehem die, sgt berbeza dari sebelum makan alfalfa"

Jadi apa kata anda? Kalau utk kebaikan perhubungan kita dan suami tak salah kan?

Korang takkan menyesal mencuba..

Antara fungsi lain alfalfa boleh tgk lebih lanjut pada gambar ;)

Berminat utk dapatkan produk hangat ini?


Hubungi saya sekarang :

SMS | Whatsapp | Viber : 017.6790928

Email : bazilahramly@gmail.com

Page : House of Vitamins

Friday, March 7, 2014

Hamil setelah 7 TAHUN menanti.....


Ye, hamil kembali setelah 7 tahun!

Ni kisah BENAR ye, saya takde buat-buat cerita tipu. Betul-betul terjadi pada keluarga kami. Keluarga saya dan suami. Biras saya sendiri.

Anak sulung biras saya kini dah pon bersekolah darjah 1 dan Alhamdulillah baru-baru ni kami sekeluarga di khabarkan dengan berita GEMBIRA ni.

Alhamdulillah, siapa lah kita untuk menidakkan KEKUASAAN ALLAH S.W.T..

Apa yang penting kita jangan PUTUS ASA

Biras saya memang consume SUPPLEMENT SHAKLEE tapi NIAT ASAL untuk memperBETULkan kitaran period beliau. Itulah bila kitaran period dah betul, inshaa ALLAH akan di permudahkan urusan utk berusaha mendapatkan CAHAYA MATA. Nak di jadikan cerita, doctor sendiri cakap pada biras saya simptom2 period die jarang sekali datang tu adalah symptom utk pre menopous! Fuhhhhhh! Memang sensitive bagi kaum hawa kan bab2 menopous ni.

Tapi ALHAMDULILLAH rezeki biras saya, consume SET KESUBURAN SHAKLEE , banyak kebaikan beliau dapat

# Period kembali teratur
# Di sahkan HAMIL oleh doctor
# Jeragat semakin menipis dan menghilang


Alhamdulillah syukur sekali lagi. Happy saya utk mereka sekeluarga :)


SMS/Whatsapp/Viber : 017-6790928
Email : bazilahramly@gmail.com

P/S #1 : Setiap pembelian, anda layak menerima jadual makan & tips ekslusif yg berkaitan, konsultasi percuma berterusan (after sales service) dan anda juga layak dijemput ke group ekslusif tertutup di Facebook.

P/S #2 : These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.  

Monday, March 3, 2014

Promosi March : ESP Shaklee. Yang nak CANTIK dan SEHAT mari BORONG!



Yeahhhh! Promo yang di tunggu-tunggu setelah sekian lama kini dah datang! Pencinta ESP tentunya takkan lepaskan peluang utk grab 2,3 mahupon 6 tong ESP sekaligus. Sebab harga JATUH gila-gila ni korang! Saya nak SANGAT cakap harga PROMOSI kat sini tapi PnR Shaklee tak mengizinkan. Tapi apa yang saya boleh tekan kan kat sini harga semasa promotion bulan ni memang hotttttt sesangat. 

RETAIL PRICE : RM150
PROMO PRICE : PM saya OK. saya takleh reveal, kang ada KAKI RETORT plak

Sebelum kita tahu lebih lanjut mengenai ESP Shaklee, meh saya kongsikan pengalaman saya sebagai PENCINTA ESP. Saya mula consume ESP sebab penyusuan. Dan Alhamdulillah saya masih lagi BERJAYA menyusukan Maryam sehingga umurnya sekarang 1tahun 4bulan :) Alhamdulillah syukur. Bonus lain plak, kulit makin moist, lembab semacam je hehehe. Kesan jerawat yang saya suka picit tuh pon pudar. Dan mmg rasa kenyang sgt sbnrnya bila minum ESP ni tapi sbb saya dah biasa breakfast pagi jadi balun jgk breakfast hahaha. Oklah jom proceed hehe


Jom tengok serba sedikit apa itu ESP sebenarnya. Kita tengok gambar ok, lebih MENARIK kan ? hehe




Jom tengok plak siapa yang perlu dan sangat2 di galakkan utk ambil ESP Shaklee ni. cekidout!




Mudah cerita ESP Shaklee sesuai untuk semua lapisan:

1. Ibu-ibu yang sibuk: ESP membantu memberi tenaga berpanjangan, badan lebih sihat dan kekal cergas.

2. Wanita yang ingin menguruskan badan: Hanya bancuhan ESP dengan minuman kegemaran pada setiap pagi, memberikan rasa kenyang yang lebih lama. Tiada lagi sarapan yang berat-berat!

3. Ibu-ibu yang menyusu anak: Membantu memperbanyakkan dan mengekalkan permintaan (supply) susu di samping digabungkan dengan pengambilan air yang secukupnya serta proses pengepaman susu yang konsisten.

4. Pesakit kencing manis: Mempunyai indeks glisemik yang rendah, melambatkan penyerapan glukosa dalam darah dan mengawal paras glukosa.

5. Wanita yang mementingkan penjagaan kulit muka: Membantu menghilangkan parut jerawat di muka, menjadikan kulit muka halus-mulus, gebu dan berseri untuk tatapan si dia yang tersayang. WOW…!!!

DAN lelaki, wanita, tua, muda, ibu mengandung, ibu menyusu, pesakit diabetes, selepas pembedahan, kesuburan, kecantikan, ibu berpantang, yang berdiet, ingin tambah tenaga. Pendek kata, anda, saya, kamu dan dia yang sihat dan ingin kekal sihat. Insha-Allah!

REMARK : Hanya individu yang mempunyai masalah buah pinggang dan kesukaran memproses protein sahaja yang tidak digalakkan..

Apa pulak KELEBIHAN ESP SHAKLEE ??


Faedah Energizing Soy Protein Shaklee yang utama:

Kekal Muda – Asid Amino membina otot manusia, kuku, rambut, darah, organ, kulit, kelenjar, 50,000 jenis protein, 20,000 jenis enzim dan lain-lain. Pengambilan Energizing Soy Protein Shaklee adalah kunci untuk mengekalkan kulit muda dan otot serta memastikan kita sentiasa bertenaga.

Hormon Berasaskan Tumbuhan Semulajadi – kacang soya adalah tumbuhan yang hanya kaya dalam isoflavon yang sama dengan fungsi hormon wanita. Ia membantu dalam mengurangkan paras kolesterol dan mencegah osteoporosis dan penyakit jantung.

Memulihkan Fungsi Prostat Lelaki - genistein dalam kacang soya telah membuktikan bahawa ia mempunyai keupayaan untuk menghalang pertumbuhan dan mencegah sel kanser daripada merebak. Ia memusnahkan radikal bebas dalam sel-sel kita sebelum radikal bebas bermutasi DNA sel-sel menjadi sel-sel kanser. Ia juga menjaga rahim dan ovari, kitaran haid dan prostat.

Kulit berseri dan anjal – Merangsang regenerasi kulit dan otot, memulihkan kedutan, sebagai anti-penuaan, mengembalikan keserian kulit dan kelembutan-lembutan otot, sekali gus mempercepatkan pemulihan luka danmenghilangkan  parut.

Pemberi tenaga segera – Membekalkan tenaga segera dan meningkatkan sistem imun, dengan itu ia memulihkan keletihan, migrain, insomnia dan tekanan gejala yang berkaitan seperti kemurungan, kebimbangan, ketakutan, dll.

Memulihkan Pigmentasi – Melambatkan proses uban, rambut gugur, masalah keadaan rambut, pigmentasi, freckles.

Memperbaiki Memori – Menguatkan ingatan, kecergasan, keupayaan seksual, dan sebagainya.


Jom tgk resepi2 ESP Shaklee yg WAJIB korang semua cuba :)



Okkk, smpi ke part TESTIMONI plak. Tak sabar nak tunjuk perubahan muka adik kawan saya ni selepas consume ESP + Vitamin E + Vita C Plus secara konsisten selama 2 bulan


Nampak kan perbezaan pada kulit dia? 2 bulan je korang. 2 bulan secara KONSISTEN !

Jom tgk TESTIMONI lain plak




Jadi? Jangan tunggu2 lagi, jom REBUT PELUANG untuk RASA kehebatan ESP Shaklee ni. Memang tengah MURAH gile2 smpai say excited gila2 babas ni hehehe

Nak beli 1 pon xde masalah. Nak beli 2 pon xde masalah.

Kalau BELI 6 PERCUMA 1 apa kami DAPAT? (Pakatlah share dengan kengkawan dengan family ye)

# Tentunya harga yang yang HOT!
# Dapat FREE MEMBERSHIP SHAKLEE
# Dapat CASH BONUS pada 14 April 2014


TO ORDER :


SMS/Whatsapp/Viber : 017-6790928
Email : bazilahramly@gmail.com

P/S #1 : Setiap pembelian, anda layak menerima jadual makan & tips ekslusif yg berkaitan, konsultasi percuma berterusan (after sales service) dan anda juga layak dijemput ke group ekslusif tertutup di Facebook.

P/S #2 : These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.  












Monday, February 3, 2014

Bahaya HB rendah semasa kehamilan kepada ibu dan anak dalam kandungan


Assalamualaikum..Bersiaran lagi kita heheh. Mcm chipsmore, kejap ade kejap tade tuan belog ni hehee. Ok arini nak kongsi cerita tentang bahaya kekurangan zat besi dan kepentingannya khusus pd wanita hamil dan anak yg di kandung. Pengalaman saya semasa mengandungkan Maryam, mmg kalau HB rendah je mmg kena bebel n nasihat gile2 ngan nurse. Kita mugkin anggap menda ni perkara remeh tapi sebenarnye takkkkk tau! So, preggy mommy, please be extra alert ye..Jom baca :)

Info ni dari blog seorang doctor . klik sini

****************************************************************

arini nk cerita sket pasal anemia aka kekurangan darah merah atau hemoglobin(Hb) yg selalu berlaku pd wanita hamil... sepanjang pengalaman saya menjadi seorang doktor, memang sgt2 ramai ibu2 kite yg mengalami masalah ini....tetapi ramai yg tidak tahu kepentingan mengekalkan paras Hb yg baik(>11g/dl) semasa mengandung, betul x??patient sy pun rmi xtau..tetapi bila ade kesempatan sy akan explain pd mrk satu persatu supaya ada kesedaran dlm diri untuk berusaha menaikkan paras Hb...

sbnrnya kebanyakan ibu mengandung mengalami kekurangan zat besi yg sgt penting untuk pembentukan Hb ini....dan kekurangan itu berpunca dr NUTRIEN seharian yg diambil yg kurang mengandungi zat besi.

APA KEPENTINGAN HEMOGLOBIN SEMASA HAMIL?

Ia penting untuk perkembangan bayi mengikut jangkamasa kandungan.

1. Kandungan kurang dari 5 bulan ( < 20 minggu) : Pada masa ini bayi sedang  melalui proses organogenesis seperti pembentukan kepala, tangan, kaki, jantung, otak dan anggota2 lain. Jika darah kurang pekat iaitu kurang dari 11g/dl, jika jantung tidak terbentuk dengan sempurna, bayi akan gugur. Jika jantung dapat di bentuk tetapi darah terlampau cair bayi mungkin hidup tetapi cacat seperti tiada kaki dan tangan tidak sempurna. Jika bayi sempurna sifat tetapi darah cair akan melambatkan pembentukan otak bayi, mungkin bayi akan selamat di lahirkan tetapi kurang pandai.

2. Kandungan 5 bulan ke 7 bulan (20-28minggu)
Ketika ini bayi kita telah sempurna pembentukan sifat dan anggota badan tetapi jika Hb terlalu kurang bayi tidak dapat berdenyut dengan baik dan akhirnya bayi boleh mati dalam kandungan.


3. Kandungan 7 bulan ke atas (28 – 40 minggu) : Sifat bayi telah sempurna dalam usia begini tetapi jantung bayi masih bergantung pada kepekatan darah (hb). Jika hb terlalu rendah/ cair iaitu kurang dari 9g/dl, jantung tidak kuat da nada risiko untuk bayi mati dalam kandungan. Jika hjantung mampu bertahan tetapi anggota badan lain dapat sedikit, bayi akan lebih kecil saiznya tetapi mungkin selamat di lahirkan

Itu semua masalah untuk bayi...bagaimana pula kesannya pada ibu??

Jika Hb kurang, ibu akan cepat berasa letih, kadang2 akan mengalami sesak nafas, pening2 dan rasa nak pitam, jantung bergerak laju/rs berdebar2(palpitation)

Jika semasa mengandung atau semasa bersalin ada kehilangan darah, darah akan bertambah cair dan ini boleh membawa kepada kerosakan jantung, paru2, buah pinggang dan boleh membawa maut.

APAKAH CARA TERBAIK UNTUK MENINGKATKAN PARAS HEMOGLOBIN DLM DARAH?

Tips 1 :
# makan hati ayam setiap hari samada goreng atau masak mengikut kesukaan

Tips 2 :
# makan makanan laut, kerang, ikan bilis- boleh juga tetapi tidak secepat makan hati ayam untuk naikkan Hb

Tips 3 :
# Makan pil/vitamin tambah darah(yg doktor selalu bagi tu) mengikut ape yg ditetapkan..perlu makan hari2...kenapa? sbb Hb akan bertambah 1g/dl jika kita makan vitamin selama 10-14 hari secara berterusan..

Tips 4 :
# Jgn makan pil tambah darah dengan air susu (eg. teh susu, kopi susu etc) kerana ia akan mengurangkan penyerapan vitamin tersebut...(nanti penat2 jer kt makan tp rupanya x diserap dgn baik, Hb pun xnaik)

PESANAN :
MAKANLAH VITAMIN DGN BETUL HARI2, insyaallah Hb(kepekatan darah) ibu2 sekalin akan naik dgn cepat....

Dalam kebanyakan kes, doktor mengesyorkan pil zat besi tambahan untuk merawat anemia.

Disebabkan kepentingan zat besi dalam diet harian, multivitamin yang dilengkapi dengan zat besi telah diformulasikan oleh Shaklee iaitu Vitalea. Kebanyakan set kesihatan yang kami sediakan juga mengandungi vitalea kerana dapat meningkatkan kesihatan secara menyeluruh. Kesannya, badan lebih bertenaga..cergas dan tidak lagi mengalami keletihan atau kelesuan yang melampau.

Vita-Lea® Iron Formula

Multivitamin dan Multimineral
Multi yang Hebat
Makanan tambahan yang seimbang dan paling komprehensif di dalam sains Shaklee yang mampu dimiliki. Vita-Lea diformulasikan khusus dengan 28 vitamin dan mineral penting yang diperlukan oleh orang dewasa.
Mengandungi lebih nutrien, tenaga dan perlindungan

Pakar kesihatan mencadangkan semua orang dewasa mengambil makanan tambahan harian bagi menyokong kesihatan secara menyeluruh. Walau bagaimanapun, pengambilan makanan tambahan biasa menyebabkan tubuh mendapat nutrisi yang tidak seimbang. Vita-Lea adalah formulasi premium yang disokong oleh tujuh kajian klinikal serta turut menggabungkan ramuan-ramuan terbaik dan kualiti yang luar biasa.

Penggunaan harian, Vita Lea boleh:

* Meningkatkan kesihatan secara menyeluruh*
* Menyokong jangka hayat hati, usus dan mata*
* Meningkatkan kekuatan tulang dan sistem imunisasi*
* Memberikan perlindungan menentang kerosakan radikal bebas*

Dari segi makanan tambahan, Shaklee mengesyorkan pengambilan Vitalea utk mengatasi Hb rendah...


Apa yang uniknya Vitalea shaklee???

•Tablet disaluti spirulina, sangat larut dalam air dan mudah berintegrasi dengan protein untuk penyerapan maximum di usus kecil
•The best multivitamin dlm public interest thn 2000.
•Ujian klinikal menunjukkan pengambilan vitalea selama setahun boleh mengurangkan risiko jatuh sakit sbnyk 65%
•Disokong oleh 7 kajian klinikal
•Teknologi salutan mikro membantu dalam pembebasan segera di dalam perut untuk meningkatkan penyerapan asid folik dan vitamin B penting yang membantu menghasilkan dan memelihara sel2 baru
•Menjalani lebih daripada 340 ujian kawalan mutu untuk memastikan ketulenan dan potensi produk..

Tolong jangan ambik mudah perkara ni..sebab kebanyakan ibu2 hamil tak nak ambik multivitamin atau obimin masa hamil sebab mereka takut bayi mereka terlampau besar atau mereka akan jadi gemuk..tolonglah ye ibu-ibu..itu mentaliti yang sangat salah..kalau anda tidak mahu fikirkan tentang diri anda, fikirkan lah tentang bayi yang anda kandungkan..berikan mereka khasiat yang terbaik supaya tumbesaran mereka sempurna..


berminat tapi masih ragu-ragu?? jom hubungi saya untuk saya bg penerangan lebih terperinci..

Kredit : Kak beeha

SMS/Whatsapp/Viber : 017-6790928
Email : bazilahramly@gmail.com

P/S #1 : Setiap pembelian, anda layak menerima jadual makan & tips ekslusif yg berkaitan, konsultasi percuma berterusan (after sales service) dan anda juga layak dijemput ke group ekslusif tertutup di Facebook.

P/S #2 : These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.  

Tuesday, January 14, 2014

GLA Complex Shaklee Untuk Pelbagai Masalah


Entri kali ini bazi nak share mengenai kebaikan GLA Complex Shaklee. Pernah dengar Evening Primrose Oil? Haaaa dlm shaklee ini lah Evening Primrose Oil nye :)

Ok, utk pengenalan meh kita tahu dulu apa itu GLA? 

Pada kurun ke-20 ahli saintis Jerman mengetahui bahawa minyak daripada biji evening primrose boleh diekstrak. Hasil analisis mendapati bahawa minyaknya kaya dengan asid lemak perlu (EFAs), iaitu linoleik (LA) dan asid gamma-linolenik (GLA). Kandungan EPO yang kaya dengan GLA ini semakin mendapat perhatian dan kajian tidak terhenti begitu sahaja, malah kini ia dikenali dan digunakan di seluruh dunia. Keajaiban dan kemujaraban kandungan minyak evening primrose ini mendapat pengiktirafan banyak pihak untuk menyokong kegunaannya ke atas beberapa masalah kesihatan.
Asid-asid lemak perlu (EFA) adalah kumpulan lemak politaktepu yang penting untuk fungsi tubuh. Ia diperlukan untuk menukarkan linoleic acid kepada GLA. Jadi, Shaklee memudahkan anda. Shaklee telah pun mengekstrakkan GLA daripada EPO untuk terus digunakan oleh badan.
Jadi dah nampak serba sedikit gambaran tentang GLA Complex ni kan :)


Apa kebaikan GLA Complex?

1) Memelihara kesihatan – borage merupakan herba tradisi kegemaran orang Barat. 

Fungsi borage :
- merawat ulser
- mengeluarkan virus
- melegakan kelesuan
- membersihkan kahak 
- meringankan kebas urat saraf 
- meningkatkan stamina

2) Mengawal hormin estrogen dan testosteron.

GLA membentuk prostaglandin untuk mengawal hormon lelaki dan wanita yang mana prostaglandin ini melegakan simptom PMS (simptom pra-haid) seperti kesakitan, mood swing, retensi air dan rasa sakit pada payudara.

3) Meningkatkan kesuburan pada wanita

GLA mampu mengawal dan mengatur ketidakstabilan hormon wanita sebagai langkah utama bagi meningkatkan kesuburan. 

GLA juga mampu mengecutkan cyst dalam rahim wanita yang boleh menghalang proses kehamilan. 

Selain itu, GLA complex membantu tubuh menghasilkan sejenis mukus yang dipanggil ‘cecair kesuburan’ di dalam rahim. ‘Cecair kesuburan’ ini memberi ‘ruang’ untuk telur dan sperma untuk terus hidup hingga 5 hari. 

GLA juga memperbetulkan dan memperbaiki keadaan haid yang tidak teratur jika diambil secara konsisten setiap hari.

4) Melambatkan menopause (putus haid)

Memperbaiki keadaan menopaus seperti berpeluh-peluh , insomnia, dada berdebar-debar, ketidakhadaman, depresi dan rasa cepat marah. Pengambilan GLA jangka panjang juga mampu melambatkan proses penuaan, mengetatkan uterus dan menjadikan kulit kelihatan kulit lebih muda.

5) Mencantikkan kulit

Memperbaiki inflamasi kulit seperti ekzema, alergi, kegatalan, kulit kering, bintik penuaan, fungus dan kurap. Ia juga meringankan sakit dan bengkak yang terjadi dari rheumatisma dan artritis.

6) Mencantikkan rambut

Memperbaiki tekstur rambut, rambut kering dan masalah rambut gugur.

7) Pelangsingan 

Merendahkan kolestrol LDL, menghalang penambahan berat badan, memberi tona pada kulit dan otot wanita secara berperingkat untuk mencapai bentuk badan yang cantik.

8) Menentang kanser

GLA adalah anti-oksidan yang meningkatkan sistem imunisasi tubuh, menghalang pertumbuhan sel tumor dan kanser.

9) Menghalang komplikasi diabetes

Merendahkan gula dalam darah, berkesan untuk diabetes semasa hamil dan usia tua. Meringankan kebas dan kesakitan disebabkan oleh paras gula dalam darah yang tinggi.

8) Menghalang tekanan darah tinggi

Menghalang pembekuan darah, merangsang peredaran darah, mengembangkan salur darah, memperbaiki tekanan darah tinggi, mengelak masalah jantung seperti Arteriosklerosis (pengerasan arteri - dinding arteri menjadi keras dan kurang lentur kerana bahan lemak terkumpul dibawah lapisan sebelah dalam dari dinding arteri) dan myocardial infarction (blood clot - salur darah tersumbat lantas menghalang pengaliran darah pada otot jantung).

9) Memperbaiki masalah prostat dan kerap kencing pada golongan lelaki.

10) Hiperaktif dan austisma (ADD/ADHD)

Terbukti secara klinikal bahawa minyak ikan GLA memperbaiki keadaan kanak-kanak berautisma, sukar memberi tumpuan untuk belajar dan hiperaktif.

Meh tengok gambar utk lebih pemahaman :)



GLA boleh diambil oleh lelaki dan wanitaIa sangat membantu terutama mereka yang mempunyai masalah jerawat, mereka yang punya masalah menstrual, monopause sindrom, darah tinggi dan kencing manis.Kelebihan vitamin GLA Shaklee ini ialah kerana ia mengandungi vitamin E yang asli. GLA juga mampu menangani masalah kulit kepala berkerak, berkuping, bersisik

Meh tengok sikit testimoni GLA COMPLEX yang best ni :)




Siapa yang di sarankan utk mengambil GLA Complex ni ??

  1. Wanita yang menghadapi PMS
  2. Mereka yang menghadapi kencing manis
  3. Mereka yang bimbang dengan berat badan berlebihan
  4. pengidap arthritis rheumatoid dan eczema
  5. Mereka yang menghidap diabetes
  6. Period yang tidak teratur
  7. Mereka yang mahu mencantikkan kulit
Memang bestkan GLA Shaklee ni? Banyak kebaikannya. Jadi bagaimana? Anda mahu GLA atau tunggu dulu... Nak tunggu sampai bila? Ramai dah cuba dan ramai dah dapat manfaatnya. jom lah cuba, harga kasih sayang dari saya :)

Sumber : Mama Cery

Pertanyaan, konsultasi dan pesanan produk boleh hubungi saya di:

SMS/Whatsapp/Viber : 017-6790928
Email : bazilahramly@gmail.com

P/S #1 : Setiap pembelian, anda layak menerima jadual makan & tips ekslusif yg berkaitan, konsultasi percuma berterusan (after sales service) dan anda juga layak dijemput ke group ekslusif tertutup di Facebook.

P/S #2 : These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.  

Friday, December 27, 2013

Demand vs Supply dan apa kaitan nya dengan set penyusuan Shaklee


Assalamualaikum..lama dah tak bersiaran. :) Arini nak sharing pasal penyusuan ibu sikit..


Alhamdulillah, maryam dah hampir setahun 2 bulan dan bermakna dah setahun dua bulan jugaklah saya consume SET PENYUSUAN SHAKLEE ni. Kalau sesiapa yang betul2 kenal diri saya, saya bukan lah jenis yang suka makan pil2 ni bagai tapi demi si kecil tuh saya gagahkan jugak :) Skrg mmg jatuh cinta gila dengan shaklee hehehe



Ramai yang tanya " betul ke lepas makan set menyusu shaklee ni susu badan akan bertambah?" Apa2 pon berbalik kepada prinsip asas penyusuan iaitu DEMAND vs SUPPLY. Takde 'demand', 'supply' pon takde. 'demand' kurang 'supply' pon kurang..Dalam erti kata lain

1. Lagi banyak permintaan susu ibu, lagi banyak penghasilannya                                                                               
2. Lagi kerap 'stok lama' di keluarkan, lagi kerap 'stok baru' dihasilkan (bukan stok ebm ye, stok di badan kita ni)

Saya tertarik dengan satu artikel yang saya baca di intenet. Mengikut artikel tersebut :       
           
" Sistem penghasilan susu ibu oleh badan kita sebenarnya seperti satu operasi di kilang. Semasa permulaan operasi (di awal kelahiran), kilang tadi dalam fasa memerhati keperluan dan kehendak pasaran.Jadi masa inilah si ibu perlu menyusukan anak dengan kerap demi utk memberitahu kumpulan ‘marketing’ bahawa “pasaran dan keperluan utk susu ada, jadi automatiok badan kita akan menghasilkan susu bersesuaian dengan kehendak ‘pasaran’.

Semakin kerap penyusuan berlaku, makin banyaklah penghasilan susu ibu. Tapi kalau ibu sendiri tak gemar nak susukan anak dengan kerap n selalu biarkan ‘miss b’ penuh dengan susu, kadar penghasilan akan berkurang sebab kilang susu tadi dah kurang tempat penyimpanan susu. Akhirnya badan kita terima maklumat utk kurangkan penghasilan susu sebab demand dah kurang.

Jadi, para ibu penting ye untuk jaga konsep DEMAND vs SUPPLY ni :)

Jadi, bagaimana pengambilan supplement Shaklee boleh membantu dalam penyusuan?

Pengambilan vitamin seperti vitamin C, b-complex, vitalea bertujuan untuk membantu si ibu kurang stress dan kurang letih kerana vitamin seperti b-complex membantu badan untuk mengekalkan tahap hormone kortisol dengan sihat. Hasilnya, si ibu masih mampu untuk cergas selepas bekerja seharian dan ini secara tak langsung bantu ibu-ibu untuk mengekalkan penghasilan susu buat si kecil tersayang :)

Berminat nak cuba set penyusuan? Meh contact bazi k. kita borak2 :)

SMS/Whatsapp/Viber : 017-6790928

Email : bazilahramly@gmail.com

P/S #1 : Setiap pembelian, anda layak menerima jadual makan & tips ekslusif yg berkaitan, konsultasi percuma berterusan (after sales service) dan anda juga layak dijemput ke group ekslusif tertutup di Facebook.

P/S #2 : These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.