Thursday, August 28, 2014

Herbal Blend Shaklee, memang terbaik dan AJAIB


Assalamualaikum semua, harapnya semua sihat dan ceria-ceria hendaknya.

Hari ni saya nak share pasal HERBAL BLEND SHAKLEE. Pernah dengar? Yang pernah dengar bagus :) Yang belum pernah dengar meh saya cerita.


Herbal blend Shaklee ni memang TERBAIK dan memang AJAIB.


APA ITU HERBAL BLEND SHAKLEE?



Herbal Blend Multipurpose cream Shaklee ialah krim yang menenangkan. Ianya telah diuji secara klinikal di mana ia dapat melembutkan kulit yang kasar dan pecah-pecah pada lutut, siku serta tumit kaki. Ianya Dingin, bermentol dan tidak berminyak. Diperbuat daripada estrak herba semulajadi yang menenangkan termasuk sage, horse chestnut yarrow dan rosemary. Memang SEMULAJADI. Best kan? Jadi nya herbal blend ni sangat sesuai utk semua lapisan masyarakat dari pelbagai perigkat UMUR. Dari BABY sampailah ke MOYANG BABY boleh pakai :)


APA KEGUNAAN HERBAL BLEND SHAKLEE?



1. Merawat eczema dan gatal-gatal digigit serangga
Ramai customer saya bagi feedback POSITIF tentang penggunaan herbal blend ni ke atas anak-anak ECZEMA. Sangat-sangat membantu! Yang kena gigitan serangga pon boleh guna. Jangan risau, ianya selamat dan berkesan, inshaa ALLAH :)

2. Melembutkan tumit dan merawat tumit pecah
Tumit kering dan pecah sememangnya menjadi masalah kepada rami orang kan? Muda-muda tumit dah merekah. Boleh cuba herbal blend. Mesti korang akan puas hati dan jatuh cinta gila-gila dengan herbal blend ni.

3. Ubat luka / lecur
Boleh guna ganti minyak gamat. Seeloknya ada satu herbal blend dalam rumah, bila ada luka je, cepat baik. Terhiris pisau? Kena cakar kucing? Terkena minyak panas? Semua pun boleh.

4. Luka pada puting bagi ibu-ibu menyusu
Memang dah terbukti, bila ada luka pada puting akibat gigitan anak, pedih yang teramat.. Jadi, lepas ni, ibu-ibu yang sedang menyusukan anak, kena ada herbal blend di sisi :) Herbal blend ni sangat natural, jadi jangan risau.. Tiada bahan sintetik dan dijamin selamat.

5. Menghilangkan parut
Kalau ada parut akibat chicken pox atau campak, cuba sapukan herbal blend. InsyaAllah akan pudar dan hilang.

6. Ruam pada bayi
Bayi sememangnya senang terkena ruam, terutamanya ruam lampin. Bayi kan masih kecil, kulitnya baru sahaja hendak sesuai dengan alam ini. Jadi, sapukan sahaja Herbal Blend. Ia akan melegakan rasa pedih dan insyaAllah akan merawat ruam. Ibu-ibu kena pastikan ada satu tiub herbal blend ni sentiasa utk kegunaan anak-anak anda. Memang sangat MULTIPURPOSE dan BEST

7. Losyen harian
Boleh juga digunakan sebagai losyen harian. Supaya tangan sentiasa lembut.Herbal blend tidak berminyak. Jadi sememangnya selesa, takkan menganggu kerja seharian anda.


KEGUNAAN LAIN HERBAL BLEND

# Baik untuk kulit yang mengalami gatal-gatal
# Demam panas (boleh disapu ke seluruh badan). Inshaa Allah badan akan berpeluh tak lama selepas itu
# Baik untuk demam campak. Menghilangkan kesan atau tanda demam campak.
# Memecahkan lemak / pembuangan angina dengan cara urutan terutama pada bahagian perut.



Ok beralih kepada testimoni plak. Testimoni terdekat saya ialah UWAN a.k.a NENEK saya sendiri. Uwan mula pakai sebab tangan nya gatal-gatal yang teramat sangat, Akibat kerap sangat menggaru tangan uwan jadi merah dan berparut. Sampai tak boleh buat kerja dapur ok! Atuk yang kena amik alih hal-hal dapur hehehe. Tapi selepas gunakan HERBAL BLEND YANG BEST ni, Alhamdulillah tangan uwan xde lagi gatal-gatal dan semakin beransur pulih. Parut kesan menggaru tu pun makin hilang. Alhamdulillah.


Testimoni kedua ialah customer saya yang gunakan krim ni pada anak beliau. Cuba tgk gambar utk lebih detail. Kesan parut akibat cakaran kuku. Baby biasa main cakar-cakar kan hehe. Alhamdulillah lepas di sapu dengan HERBAL BLEND parut tu hilang dalam masa yang singkat. Anak sihat dan comel, ibu pon turut gembira.



Memang disyorkan ibu-ibu yang bakal melahirkan atau sudah mempunyai anak untuk memasukkan produk ini di dalam barang yang perlu ada sebagai persediaan menyambut anak.Memang tahan lama kerana hanya sedikit sahaja cream yang perlu disapukan kepada ruam bayi anda. Harga BERBALOI dan TAHAN LAMA.


Paling best sekarang herbal blend ni adalah READY STOCK ye kawan-kawan. Produk HOT ni memang selalu kehabisan stok, jadi pastikan anda cepat whatsapp saya utk secure satu tiub untuk anda dan keluarga :) 



UNTUK PERTANYAAN DAN PEMBELIAN :

SMS/Whatsapp : 017.6790.928
Email : bazilahramly@gmail.com


Disclaimer #1 : Setiap pembelian, anda layak menerima jadual makan dan tips ekslusif yang berkaitan, konsultasi percuma berterusan (after sales service) dan anda juga layak di jemput ke group ekslusif tertutup di facebook

Disclaimer #2 : These statement have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.


Rakan Shaklee Berhampiran Anda

Assalamualaikum semua,

Gaji dah masuk akaun memasing jadi mesti nak beli barangan penjagaan kesihatan kan? hehe. Jadi jom tgk list di bawah ni. Mana-mana yang rasa nak COD atau PICK UP boleh pilih mana-mana anak cucu cicit kesayangan saya ni. Semua ni expert dalam consultation inshaa ALLAH. 

Mana yang nak POS sahaja pon boleh. Mereka ni serba boleh! SUPERWOMEN dan SUPERMEN semuanya (^^,)







1. Siti Aishah Mohammed Yusop

Call/SMS/Whatsapp : 012.2549.091
Page : Healthy_Living
COD : Shah Alam, Klang
Pick Up Point : kerinchi, Bangsar, KL Sentral
Pos : Seluruh Malaysia


2. Norazura Ab Rahman
Call/SMS/Whatsapp/Telegram : 019.9988.588
Page : Loving Natural Vitamin
COD : Taman Sepakat, Sg.Isap, Pmtg Badak
Pick Up Point : Indera Mahkota, Medan Tok Sira dan Tanjung Api
Pos : Seluruh Malaysia


3. SaifarLaile Hamzah (ellyhamzah)
Call/SMS/Whatsapp : 016.9188.011
Page : Naturals of Vitamins
COD : Kajang, Bandar Baru Bangi, Balakong
Pos : Seluruh Malaysia



4. Norfazlinda bt Daud
Call/SMS/Whatsapp : 013.723.0500
COD : Melaka Tengah
Pos : Seluruh Malaysia 


5. Nor Arina Azmi (Rina)
Call/SMS/Whatsapp : 013.9081.892
Page : Vitamin Keluarga Sihat Menawan
COD : Johor Bahru, Skudai, Kempas
Pos : Seluruh Malaysia


6. Ruwaida Farah Hanan Mohamed @ Ramli
Call/SMS/Whatsapp : 013.2800.788
COD : Kepong, Gombak, Petaling Jaya
Pos : Seluruh Malaysia

7. Mohd Syuqri Mohammad Safine (SyuQ)
Call/SMS/Whatsapp : 019.2337.347
Page : syukricare
COD : Shah Alam, Puncak Perdana, Puncak Alam, Kuala Selangor, Sabak Bernam
Pos : Seluruh Malaysia


8. Maisarah Binti Ayub
Call/SMS/Whatsapp : 017.4258.446
FB : Mai Sarah
COD : Kuala Selangor
Pos : Seluruh Malaysia


9. Suhaila Binti Ismadi
Call/SMS/Whatsapp : 014.2760.045
Page : Sihat Nutrisi Hebat
COD : Batu Pahat, Air Hitam, Parit Raja
Pos : Seluruh Malaysia


10. Suhaila Abu Bakar
Call/SMS/Whatsapp/Telegram : 013.7095.441
COD : Taman Kota Masai, Masai, JB
Pos : Seluruh Malaysia


11. Nurjamilawati Othman (Wati bola bola)
Call/SMS/Whatsapp : 012.5992.035
Page : Vitamin Khazanah Semulajadi
COD Area : Putrajaya @ Seri Manjung, Perak
Pos : Seluruh Malaysia



12. Suriana Binti Razak (Sue Razak)
Call/SMS/Whatsapp : 019.252.4457
Cod: Batu Caves
Pos : Seluruh Malaysia


13. Nur Hanani Bt Abdul Hamid (Nani)
Call/SMS/Whatsapp : 012.3485.657
Page : Sihat Hebat
COD : Skudai, JB, Nusajaya
Pos : Seluruh Malaysia


Rakan shaklee anda ada di mana-mana sahaja! Very the SENANG dan MUDAH kan? Anda gembira kami pon gembira sama.

Apa tunggu lagi, contact rakan-rakan anda ni SEKARANG! :)



Wednesday, July 9, 2014

Homemade Masker Untuk Kecantikan Dan Kemulusan Kulit


TIPS CANTIK

Tahukah anda, supplement Shaklee bukan sahaja boleh dimakan tetapi turut boleh dijadikan sebagai MASKER? Yer MASKER, anda tak salah baca hehehe. Antara vitamin yang best dan seronok utk di buat masker ialah supplement di bawah :

> Vita C Plus Shaklee
> Vita E Shaklee
> Energizing Soy Protein (ESP) Shaklee 




Buat HOMEMADE MASKER dan hasilnya pasti walllllllaaaa AMAZING!  :)

Cara-cara membuat MASKER boleh refer gambar yang di bawah.





Antara pilihan masker yang boleh di buat ialah :

1. Masker Vita C Plus
2. Masker Vita E
3. Masker Vita C Plus + ESP
4. Masker Vita E + ESP

Haaa banyak pilihan, anda pilih nak yang mana satu

Antara kelebihan MASKER AMAZING ni ialah anda akan kelihatan GLOWING dan BERSERI-SERI hari raya dan hari-hari yang mendatang

> Menegangkan kulit wajah
> Mengecutkan jerawat
> Meransang penghasilan kolagen dari dalam kulit
> Mencerahkan kulit
> Menyegarkan wajah
> Menghilangkan parut kesan jerawat

Best kan? Anda yang tentukan 

Untuk pembelian barangan utk 'HOMEMADE MASKER' secara terus dalam talian boleh KLIK link di bawah (debit dan kredit kad diterima )

==============================================

PEMBELIAN SECARA TERUS MELALUI ONLINE

==============================================




Untuk pertanyaan dan pembelian terus melalui saya :



SMS/Whatsapp/Viber : 017-6790928
Email : bazilahramly@gmail.com


P/S #1 : Setiap pembelian, anda layak menerima jadual makan & tips ekslusif yg berkaitan, konsultasi percuma berterusan (after sales service) dan anda juga layak dijemput ke group ekslusif tertutup di Facebook.


P/S #2 : These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.  

Sunday, July 6, 2014

Kacip Fatimah, Perapat Moden dan Agen Detoksifikasi

Kacip Fatimah pernah dengar?
Perapat tahu?
Agen detoksifikasi faham?
Anda tahu mana nak dapatkan satu produk tapi berfungsi utk ketiga-tiga perkara di atas?
Dan mungkin bukan sahaja 3 fungsi di atas malahan lebih banyak lagi fungsi dan khasiat yang anda akan dapat.
Apakah produk hebat ini?
ALFALFA COMPLEX SHAKLEE
Berita paling hebat, bukan org kita je yg gembira dengan kesan alfalfa ni. Malahan org perancis (omputeh tu ) heeee turut mengakui kehebatan alfalfa sebagai kacip fatimah dan perapat ni.
Testimoni ini datangnya dari customer 'cucu' shaklee saya. Testimoni 18sx. Yang belum kahwin sila tekan button X kt atas tu. Ini WARNING heee
Katanya " suami die sgt gembira dgn ehem ehem die, sgt berbeza dari sebelum makan alfalfa"
Jadi apa kata anda? Kalau utk kebaikan perhubungan kita dan suami tak salah kan?
Korang takkan menyesal mencuba..
Antara fungsi lain alfalfa boleh tgk lebih lanjut pada gambar ;)
Berminat utk dapatkan produk hangat ini?

Hubungi saya sekarang :
SMS | Whatsapp | Viber : 017.6790928
Email : bazilahramly@gmail.com
Page : House of Vitamins

Friday, March 7, 2014

Hamil setelah 7 TAHUN menanti.....


Ye, hamil kembali setelah 7 tahun!

Ni kisah BENAR ye, saya takde buat-buat cerita tipu. Betul-betul terjadi pada keluarga kami. Keluarga saya dan suami. Biras saya sendiri.

Anak sulung biras saya kini dah pon bersekolah darjah 1 dan Alhamdulillah baru-baru ni kami sekeluarga di khabarkan dengan berita GEMBIRA ni.

Alhamdulillah, siapa lah kita untuk menidakkan KEKUASAAN ALLAH S.W.T..

Apa yang penting kita jangan PUTUS ASA

Biras saya memang consume SUPPLEMENT SHAKLEE tapi NIAT ASAL untuk memperBETULkan kitaran period beliau. Itulah bila kitaran period dah betul, inshaa ALLAH akan di permudahkan urusan utk berusaha mendapatkan CAHAYA MATA. Nak di jadikan cerita, doctor sendiri cakap pada biras saya simptom2 period die jarang sekali datang tu adalah symptom utk pre menopous! Fuhhhhhh! Memang sensitive bagi kaum hawa kan bab2 menopous ni.

Tapi ALHAMDULILLAH rezeki biras saya, consume SET KESUBURAN SHAKLEE , banyak kebaikan beliau dapat

# Period kembali teratur
# Di sahkan HAMIL oleh doctor
# Jeragat semakin menipis dan menghilang


Alhamdulillah syukur sekali lagi. Happy saya utk mereka sekeluarga :)


SMS/Whatsapp/Viber : 017-6790928
Email : bazilahramly@gmail.com

P/S #1 : Setiap pembelian, anda layak menerima jadual makan & tips ekslusif yg berkaitan, konsultasi percuma berterusan (after sales service) dan anda juga layak dijemput ke group ekslusif tertutup di Facebook.

P/S #2 : These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.  

Monday, March 3, 2014

Promosi March : ESP Shaklee. Yang nak CANTIK dan SEHAT mari BORONG!



Yeahhhh! Promo yang di tunggu-tunggu setelah sekian lama kini dah datang! Pencinta ESP tentunya takkan lepaskan peluang utk grab 2,3 mahupon 6 tong ESP sekaligus. Sebab harga JATUH gila-gila ni korang! Saya nak SANGAT cakap harga PROMOSI kat sini tapi PnR Shaklee tak mengizinkan. Tapi apa yang saya boleh tekan kan kat sini harga semasa promotion bulan ni memang hotttttt sesangat. 

RETAIL PRICE : RM150
PROMO PRICE : PM saya OK. saya takleh reveal, kang ada KAKI RETORT plak

Sebelum kita tahu lebih lanjut mengenai ESP Shaklee, meh saya kongsikan pengalaman saya sebagai PENCINTA ESP. Saya mula consume ESP sebab penyusuan. Dan Alhamdulillah saya masih lagi BERJAYA menyusukan Maryam sehingga umurnya sekarang 1tahun 4bulan :) Alhamdulillah syukur. Bonus lain plak, kulit makin moist, lembab semacam je hehehe. Kesan jerawat yang saya suka picit tuh pon pudar. Dan mmg rasa kenyang sgt sbnrnya bila minum ESP ni tapi sbb saya dah biasa breakfast pagi jadi balun jgk breakfast hahaha. Oklah jom proceed hehe


Jom tengok serba sedikit apa itu ESP sebenarnya. Kita tengok gambar ok, lebih MENARIK kan ? hehe




Jom tengok plak siapa yang perlu dan sangat2 di galakkan utk ambil ESP Shaklee ni. cekidout!




Mudah cerita ESP Shaklee sesuai untuk semua lapisan:

1. Ibu-ibu yang sibuk: ESP membantu memberi tenaga berpanjangan, badan lebih sihat dan kekal cergas.

2. Wanita yang ingin menguruskan badan: Hanya bancuhan ESP dengan minuman kegemaran pada setiap pagi, memberikan rasa kenyang yang lebih lama. Tiada lagi sarapan yang berat-berat!

3. Ibu-ibu yang menyusu anak: Membantu memperbanyakkan dan mengekalkan permintaan (supply) susu di samping digabungkan dengan pengambilan air yang secukupnya serta proses pengepaman susu yang konsisten.

4. Pesakit kencing manis: Mempunyai indeks glisemik yang rendah, melambatkan penyerapan glukosa dalam darah dan mengawal paras glukosa.

5. Wanita yang mementingkan penjagaan kulit muka: Membantu menghilangkan parut jerawat di muka, menjadikan kulit muka halus-mulus, gebu dan berseri untuk tatapan si dia yang tersayang. WOW…!!!

DAN lelaki, wanita, tua, muda, ibu mengandung, ibu menyusu, pesakit diabetes, selepas pembedahan, kesuburan, kecantikan, ibu berpantang, yang berdiet, ingin tambah tenaga. Pendek kata, anda, saya, kamu dan dia yang sihat dan ingin kekal sihat. Insha-Allah!

REMARK : Hanya individu yang mempunyai masalah buah pinggang dan kesukaran memproses protein sahaja yang tidak digalakkan..

Apa pulak KELEBIHAN ESP SHAKLEE ??


Faedah Energizing Soy Protein Shaklee yang utama:

Kekal Muda – Asid Amino membina otot manusia, kuku, rambut, darah, organ, kulit, kelenjar, 50,000 jenis protein, 20,000 jenis enzim dan lain-lain. Pengambilan Energizing Soy Protein Shaklee adalah kunci untuk mengekalkan kulit muda dan otot serta memastikan kita sentiasa bertenaga.

Hormon Berasaskan Tumbuhan Semulajadi – kacang soya adalah tumbuhan yang hanya kaya dalam isoflavon yang sama dengan fungsi hormon wanita. Ia membantu dalam mengurangkan paras kolesterol dan mencegah osteoporosis dan penyakit jantung.

Memulihkan Fungsi Prostat Lelaki - genistein dalam kacang soya telah membuktikan bahawa ia mempunyai keupayaan untuk menghalang pertumbuhan dan mencegah sel kanser daripada merebak. Ia memusnahkan radikal bebas dalam sel-sel kita sebelum radikal bebas bermutasi DNA sel-sel menjadi sel-sel kanser. Ia juga menjaga rahim dan ovari, kitaran haid dan prostat.

Kulit berseri dan anjal – Merangsang regenerasi kulit dan otot, memulihkan kedutan, sebagai anti-penuaan, mengembalikan keserian kulit dan kelembutan-lembutan otot, sekali gus mempercepatkan pemulihan luka danmenghilangkan  parut.

Pemberi tenaga segera – Membekalkan tenaga segera dan meningkatkan sistem imun, dengan itu ia memulihkan keletihan, migrain, insomnia dan tekanan gejala yang berkaitan seperti kemurungan, kebimbangan, ketakutan, dll.

Memulihkan Pigmentasi – Melambatkan proses uban, rambut gugur, masalah keadaan rambut, pigmentasi, freckles.

Memperbaiki Memori – Menguatkan ingatan, kecergasan, keupayaan seksual, dan sebagainya.


Jom tgk resepi2 ESP Shaklee yg WAJIB korang semua cuba :)



Okkk, smpi ke part TESTIMONI plak. Tak sabar nak tunjuk perubahan muka adik kawan saya ni selepas consume ESP + Vitamin E + Vita C Plus secara konsisten selama 2 bulan


Nampak kan perbezaan pada kulit dia? 2 bulan je korang. 2 bulan secara KONSISTEN !

Jom tgk TESTIMONI lain plak




Jadi? Jangan tunggu2 lagi, jom REBUT PELUANG untuk RASA kehebatan ESP Shaklee ni. Memang tengah MURAH gile2 smpai say excited gila2 babas ni hehehe

Nak beli 1 pon xde masalah. Nak beli 2 pon xde masalah.

Kalau BELI 6 PERCUMA 1 apa kami DAPAT? (Pakatlah share dengan kengkawan dengan family ye)

# Tentunya harga yang yang HOT!
# Dapat FREE MEMBERSHIP SHAKLEE
# Dapat CASH BONUS pada 14 April 2014


TO ORDER :


SMS/Whatsapp/Viber : 017-6790928
Email : bazilahramly@gmail.com

P/S #1 : Setiap pembelian, anda layak menerima jadual makan & tips ekslusif yg berkaitan, konsultasi percuma berterusan (after sales service) dan anda juga layak dijemput ke group ekslusif tertutup di Facebook.

P/S #2 : These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.  












Monday, February 3, 2014

Bahaya HB rendah semasa kehamilan kepada ibu dan anak dalam kandungan


Assalamualaikum..Bersiaran lagi kita heheh. Mcm chipsmore, kejap ade kejap tade tuan belog ni hehee. Ok arini nak kongsi cerita tentang bahaya kekurangan zat besi dan kepentingannya khusus pd wanita hamil dan anak yg di kandung. Pengalaman saya semasa mengandungkan Maryam, mmg kalau HB rendah je mmg kena bebel n nasihat gile2 ngan nurse. Kita mugkin anggap menda ni perkara remeh tapi sebenarnye takkkkk tau! So, preggy mommy, please be extra alert ye..Jom baca :)

Info ni dari blog seorang doctor . klik sini

****************************************************************

arini nk cerita sket pasal anemia aka kekurangan darah merah atau hemoglobin(Hb) yg selalu berlaku pd wanita hamil... sepanjang pengalaman saya menjadi seorang doktor, memang sgt2 ramai ibu2 kite yg mengalami masalah ini....tetapi ramai yg tidak tahu kepentingan mengekalkan paras Hb yg baik(>11g/dl) semasa mengandung, betul x??patient sy pun rmi xtau..tetapi bila ade kesempatan sy akan explain pd mrk satu persatu supaya ada kesedaran dlm diri untuk berusaha menaikkan paras Hb...

sbnrnya kebanyakan ibu mengandung mengalami kekurangan zat besi yg sgt penting untuk pembentukan Hb ini....dan kekurangan itu berpunca dr NUTRIEN seharian yg diambil yg kurang mengandungi zat besi.

APA KEPENTINGAN HEMOGLOBIN SEMASA HAMIL?

Ia penting untuk perkembangan bayi mengikut jangkamasa kandungan.

1. Kandungan kurang dari 5 bulan ( < 20 minggu) : Pada masa ini bayi sedang  melalui proses organogenesis seperti pembentukan kepala, tangan, kaki, jantung, otak dan anggota2 lain. Jika darah kurang pekat iaitu kurang dari 11g/dl, jika jantung tidak terbentuk dengan sempurna, bayi akan gugur. Jika jantung dapat di bentuk tetapi darah terlampau cair bayi mungkin hidup tetapi cacat seperti tiada kaki dan tangan tidak sempurna. Jika bayi sempurna sifat tetapi darah cair akan melambatkan pembentukan otak bayi, mungkin bayi akan selamat di lahirkan tetapi kurang pandai.

2. Kandungan 5 bulan ke 7 bulan (20-28minggu)
Ketika ini bayi kita telah sempurna pembentukan sifat dan anggota badan tetapi jika Hb terlalu kurang bayi tidak dapat berdenyut dengan baik dan akhirnya bayi boleh mati dalam kandungan.


3. Kandungan 7 bulan ke atas (28 – 40 minggu) : Sifat bayi telah sempurna dalam usia begini tetapi jantung bayi masih bergantung pada kepekatan darah (hb). Jika hb terlalu rendah/ cair iaitu kurang dari 9g/dl, jantung tidak kuat da nada risiko untuk bayi mati dalam kandungan. Jika hjantung mampu bertahan tetapi anggota badan lain dapat sedikit, bayi akan lebih kecil saiznya tetapi mungkin selamat di lahirkan

Itu semua masalah untuk bayi...bagaimana pula kesannya pada ibu??

Jika Hb kurang, ibu akan cepat berasa letih, kadang2 akan mengalami sesak nafas, pening2 dan rasa nak pitam, jantung bergerak laju/rs berdebar2(palpitation)

Jika semasa mengandung atau semasa bersalin ada kehilangan darah, darah akan bertambah cair dan ini boleh membawa kepada kerosakan jantung, paru2, buah pinggang dan boleh membawa maut.

APAKAH CARA TERBAIK UNTUK MENINGKATKAN PARAS HEMOGLOBIN DLM DARAH?

Tips 1 :
# makan hati ayam setiap hari samada goreng atau masak mengikut kesukaan

Tips 2 :
# makan makanan laut, kerang, ikan bilis- boleh juga tetapi tidak secepat makan hati ayam untuk naikkan Hb

Tips 3 :
# Makan pil/vitamin tambah darah(yg doktor selalu bagi tu) mengikut ape yg ditetapkan..perlu makan hari2...kenapa? sbb Hb akan bertambah 1g/dl jika kita makan vitamin selama 10-14 hari secara berterusan..

Tips 4 :
# Jgn makan pil tambah darah dengan air susu (eg. teh susu, kopi susu etc) kerana ia akan mengurangkan penyerapan vitamin tersebut...(nanti penat2 jer kt makan tp rupanya x diserap dgn baik, Hb pun xnaik)

PESANAN :
MAKANLAH VITAMIN DGN BETUL HARI2, insyaallah Hb(kepekatan darah) ibu2 sekalin akan naik dgn cepat....

Dalam kebanyakan kes, doktor mengesyorkan pil zat besi tambahan untuk merawat anemia.

Disebabkan kepentingan zat besi dalam diet harian, multivitamin yang dilengkapi dengan zat besi telah diformulasikan oleh Shaklee iaitu Vitalea. Kebanyakan set kesihatan yang kami sediakan juga mengandungi vitalea kerana dapat meningkatkan kesihatan secara menyeluruh. Kesannya, badan lebih bertenaga..cergas dan tidak lagi mengalami keletihan atau kelesuan yang melampau.

Vita-Lea® Iron Formula

Multivitamin dan Multimineral
Multi yang Hebat
Makanan tambahan yang seimbang dan paling komprehensif di dalam sains Shaklee yang mampu dimiliki. Vita-Lea diformulasikan khusus dengan 28 vitamin dan mineral penting yang diperlukan oleh orang dewasa.
Mengandungi lebih nutrien, tenaga dan perlindungan

Pakar kesihatan mencadangkan semua orang dewasa mengambil makanan tambahan harian bagi menyokong kesihatan secara menyeluruh. Walau bagaimanapun, pengambilan makanan tambahan biasa menyebabkan tubuh mendapat nutrisi yang tidak seimbang. Vita-Lea adalah formulasi premium yang disokong oleh tujuh kajian klinikal serta turut menggabungkan ramuan-ramuan terbaik dan kualiti yang luar biasa.

Penggunaan harian, Vita Lea boleh:

* Meningkatkan kesihatan secara menyeluruh*
* Menyokong jangka hayat hati, usus dan mata*
* Meningkatkan kekuatan tulang dan sistem imunisasi*
* Memberikan perlindungan menentang kerosakan radikal bebas*

Dari segi makanan tambahan, Shaklee mengesyorkan pengambilan Vitalea utk mengatasi Hb rendah...


Apa yang uniknya Vitalea shaklee???

•Tablet disaluti spirulina, sangat larut dalam air dan mudah berintegrasi dengan protein untuk penyerapan maximum di usus kecil
•The best multivitamin dlm public interest thn 2000.
•Ujian klinikal menunjukkan pengambilan vitalea selama setahun boleh mengurangkan risiko jatuh sakit sbnyk 65%
•Disokong oleh 7 kajian klinikal
•Teknologi salutan mikro membantu dalam pembebasan segera di dalam perut untuk meningkatkan penyerapan asid folik dan vitamin B penting yang membantu menghasilkan dan memelihara sel2 baru
•Menjalani lebih daripada 340 ujian kawalan mutu untuk memastikan ketulenan dan potensi produk..

Tolong jangan ambik mudah perkara ni..sebab kebanyakan ibu2 hamil tak nak ambik multivitamin atau obimin masa hamil sebab mereka takut bayi mereka terlampau besar atau mereka akan jadi gemuk..tolonglah ye ibu-ibu..itu mentaliti yang sangat salah..kalau anda tidak mahu fikirkan tentang diri anda, fikirkan lah tentang bayi yang anda kandungkan..berikan mereka khasiat yang terbaik supaya tumbesaran mereka sempurna..


berminat tapi masih ragu-ragu?? jom hubungi saya untuk saya bg penerangan lebih terperinci..

Kredit : Kak beeha

SMS/Whatsapp/Viber : 017-6790928
Email : bazilahramly@gmail.com

P/S #1 : Setiap pembelian, anda layak menerima jadual makan & tips ekslusif yg berkaitan, konsultasi percuma berterusan (after sales service) dan anda juga layak dijemput ke group ekslusif tertutup di Facebook.

P/S #2 : These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.  
 

Template by BloggerCandy.com