Friday, December 12, 2014

Bagaimana Shaklee Boleh Merawat Masalah Keputihan Anda. Jangan Tunggu Sehingga Dah Terlambat.



Apa Itu Keputihan?

Keputihan atau lelehan lendir yang keluar dari faraj ada pelbagai sifatnya dan berbeza di antara seorang wanita dengan yang lain.  Keputihan biasanya berwarna jernih atau kelabu keputihan. Lazimnya, jika keputihan tiada berubah warna kekuningan atau kehijauan bermakna tiada jangkitan.
Sama juga jika keputihan bersifat berlendir dan tidak berbeku seperti basi atau berubah berbau hanyir, atau terdapat radang dan kegatalan pada faraj menandakan jangkitan.

Punca Keputihan Terjadi

1. Keputihan atau lendir faraj berubah akibat perubahan hormon, perubahan mental, jangkitan, ubatan, penyakit dalaman. Wanita mempunyai kitaran haid yang dipengaruhi oleh hormon.

2. Keputihan akan bertambah cair ketika ovulasi dan bertambah likat ketika hampir haid.

3. Wanita yang dalam keadaan terangsang seksualnya juga boleh menambahkan lagi keputihan yang dialaminya.

4. Keadaan stres mental juga boleh mengakibatkan perubahan hormon dan mengakibatkan keputihan berlebihan.

5. Begitu juga dengan penyakit dalaman seperti penyakit kencing manis, tiroid juga mengakibat ketidakseimbangan hormon dan cenderung kepada penyakit.

6. Penyakit yang paling biasa menyebabkan perubahan lendiran faraj adalah jangkitan seksual seperti Bacterial vaginosis, Candida vaginitis, Trichomonas vaginitis, Gonorea, Chlamydia atau herpes

7. Setiap satu jangkitan mempunyai sifat lendiran dan bauan tertentu. Dapatkan nasihat doktor untuk memastikan bahawa keputihan itu adalah cuma lendiran faraj biasa dan bukannya disebabkan oleh jangkitan.


Stress kan kalau mengalami masalah keputihan. Kalau masa hamil pon alami masalah keputihan mmg lahhh lagi stress. Selalu nya nurse akan tanya. Jujurlah bgtahu nurse tu ye. Inshaa ALLAH akan refer doctor utk doctor tahu sama ada ianya keputihan biasa ataupun yang ada jangkitan.

Selain dari mencuba ubat-ubatan yang di sediakan doctor. Korang jugak boleh cuba mengambil 2 supplement ni utk ATASI MASALAH KEPUTIHAN tu. 



BAGAIMANA KEDUA-DUA SUPPLEMENT INI BERTINDAK :


Alfalfa Complex

# Mencuci hati, darah dan usus - Alfalfa adalah makanan yang sangat beralkali yang boleh mengembalikan kenormalan badan yang berasid, menghilangkan toksin dari badan, membersihkan hati, kolon, darah dan mencantikkan kulit dan otot.
# Melawan alahan - Memperbaiki keadaan kulit dan hidung sensitif, kurap, bau badan dan ulat air dengan berkesan.
# Baik untuk perubahan patologi di dalam usus dan perut - Memperbaiki masalah saluran penghadaman seperti kembung, hyperacidity, ulser gastrik, hepatitis dan sembelit.


Garlic Complex

# antibiotik semulajadi untuk mempertingkatkan sistem imun tubuh, menghalang penyakit berjangkit seperti selsema, kulat, kuman, virus dan yis candida.
# menghalang alergi - hidung sensitif, sinus, alergi, asthma, selsema dan hepatitis.
# mempertingkatkan sistem penghadaman - kembung perut, gastrik, ketidakhadaman, malah mampu menentang bakteria H.pylori dan menghalang ulser gastrik.
# menstabilkan glukos di dalam tubuh
# menurunkan kolesterol
# menurunkan darah tinggi
# detoksifikasi


NOTA : Untuk wanita hamil biasa saya cadangkan mengambil GARLIC COMPLEX kerana ALFALFA COMPLEX tidak boleh di ambil oleh ibu hamil. Untuk yang tidak hamil, pengambilan ALFALFA COMPLEX sudah memadai :)

Jom tengok testimoni pengguna yang dah berpuas hati dengan pengambilan supplement ini




Anda bila lagi? Jangan tunggu sehingga dah terlambat k. Selesaikan masalah anda sekarang. Bukan nye best pon keputihan tu kannnn?

Retail Price Alfalfa Complex (S) : RM53.75
Retail Price Garlic Complex : RM47.50

Nak harga istimewa? Hubungi saya sekarang. Sangat berbaloi harga yang akan saya berikan :) 


UNTUK PERTANYAAN DAN PEMBELIAN :

SMS/Whatsapp : 017.6790.928
Email : bazilahramly@gmail.com

Disclaimer #1 : Setiap pembelian, anda layak menerima jadual makan dan tips ekslusif yang berkaitan, konsultasi percuma berterusan (after sales service) dan anda juga layak di jemput ke group ekslusif tertutup di facebook



Disclaimer #2 : These statement have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Thursday, December 11, 2014

Collagen Tiada Lagi di Tahun 2015. Beli lah SEKARANG Supaya Tiada Tangisan Penuh Kekesalan


Ye. Apa yang korang baca tu mmg betul. Tiada collagen powder shaklee (CPS) pada tahun depan. Nak menangis? Jangan menangis lagi. Sila buat pembelian CPS sekarang jugak. Shaklee buat promo BELI 3 PERCUMA 1 hanya di bulan DISEMBER 2014 ni. Memang JIMAT sangat! Kira lagi JIMAT DARI PROMO BIASA YANG BELI 6 PERCUMA 1 tuh.


Memang JIMAT sangat ni korang. Haaa tah berapa kali dah duk menyebut perkataan JIMAT haha.

Bila beli 3 sekaligus ni. Dengan sekaligus jugak korang akan dapat

# Percuma satu CPS bernilai RM 298
# Free Membership bernilai RM 75
# Cash Back bernilai RM35

JIMAT banyak kan? Kan? Ishhhhh memang JIMAT.

Nak dapatkan harga yang tak masuk akal punya KEBABOM meh contact buzzy :)

Nak beli 1 je? Takde masalah. Semua tu boleh di runding. Whatsapp aje k :)

Masa ni lah nak bermandi-manda dengan CPS hihi



UNTUK PERTANYAAN DAN PEMBELIAN :

SMS/Whatsapp : 017.6790.928
Email : bazilahramly@gmail.com

Disclaimer #1 : Setiap pembelian, anda layak menerima jadual makan dan tips ekslusif yang berkaitan, konsultasi percuma berterusan (after sales service) dan anda juga layak di jemput ke group ekslusif tertutup di facebook

Disclaimer #2 : These statement have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Wednesday, December 10, 2014

Kerana aku seorang makyong.


-____-
Dah dekat nak due ni, mula lah terasa nak makan itu makan ini
Macam semalam teringin sangat sangat sangat nak minum AIR BATU CAMPUR (ABC)
Sanggup ajak incik suami pergi makan mi udang (padahal tak berapa gemar mi udang)
Sebab tahu ada ABC kat tmpt mi udang tu jeeeeee -_-
Kedai lain tak sureeee kekdahnya!
Dah semangat datang, dah order makanan. ABC nye takdokkkkk weh!
Kecewa tak tahu nak cakap mcmana.
Terus buat muka dengan incik suami (bukan salah dia pon -_-)
Sorry hubby! Hormone niiiii grrrr
terus takde mood.

Suami ajak cari abc dan bungkus kt kedai lain tapi dah xde mood
Sebelum balik rumah suami cakap

“ nanti abg belikan mesin buat ABC letak kt rumah kita”

-_-


Friday, December 5, 2014

Mencari Penyelesaian Kepada Masalah HB Rendah? Selesaikan MASALAH ANDA DI SINI


Assalamualaikum Semua,


Buat bakal-bakal ibu di luar sana yang sering mengalami masalah HB rendah tiap kali check up di klinik. Mesti runsing kan?

Result HB terbaru saya :)

Nurse mesti akan cakap dengan JUJUR bahaya HB rendah kepada ibu dan bayi.

Paling tak best kena pergi rutin check up 2 minggu sekali.

Buat yang tak bekerja mungkin tak terasa sangat

Buat ibu-ibu bekerja? Adehhhhh dilemma, asyik lah kena amik cuti ye dakkk?

Kini ibu-ibu jangan runsing lagi. Di sini ada penyelesaiannya!

Saya dah mencuba dan ALHAMDULILLAH BERKESAN DAN BERJAYA.

Kini HB tidak lagi menjadi MASALAH kepada saya. Inshaa ALLAH :)

Jom cuba sekarang.

PROMOSI ISTIMEWA UNTUK 100 PELANGGAN TERAWAL.


SMS atau WHATSAPP “HB RENDAH” ke 0176790928


Bertindak SEKARANG ye ibu-ibu :) 

Monday, December 1, 2014

Kombinasi Vitamin Cantik : Jom Cantik! Jangan Tua Sebelum Waktunya !




Sekiranya anda mencari-cari vitamin yang sihat untuk kulit tanpa sebarang suntikan , anda boleh mencuba VITAMIN C SUSTAINED RELEASE SHAKLEE dan VITAMIN E COMPLEX. Sememangnya kedua-dua produk ini sangat membantu dalam penjagaan kulit. Kedua-dua vitamin ini mengandungi antioksidan yang membantu melindungi badan dan kulit dari radikal bebas. Ianya memang memberi impak besar dan kesan positif pada kulit saya dan ramai lagi pengguna di luar sana. Kini tak perlu lagi nak bermekap tebal, dan boleh calit bedak pureen Maryam je ketika keluar rumah hehehe.



Korang bila lagi nak mencuba?

Kombinasi 2 vitamin cantik dan hebat untuk kulit ni sememang nya sangat POWER kerana kedua-dua produk ni mampu membuatkan kulit anda lebih gebu, lebih cerah, cela jerawat semakin menghilang dan mampu menambat hati suami utk semakin jatuh cinta umpama baru berkenalan ececehhhh :D

Vita C Plus Sustained Release

1 botol mengandungi 180 tablet, cukup untuk pengambilan selama 6 bulan.
Sustained Release bermaksud ia berupaya memberikan jumlah vitamin C yang mencukupi untuk setiap jam kerana ia dipatenkan untuk melepaskan kandungan vitamin C secara berperingkat. Vitamin C ini juga mengandungi kandungan Bioflavonoid Complex dimana selain vitamin C, ia juga merupakan sejenis antioksida yang berfungsi memberikan perlindungan kepada sel tubuh dari serangan radikal bebas.

Kesihatan :

Memerangi Kanser – Ia adalah satu-satunya anti-oksidan yang berkuasa, mampu meningkatkan interferon semulajadi tubuh dan meransang pengeluaran T-cells unutk melawan sel- sel kanser dan membuang kimia berbahaya dari tubuh kita dengan berkesan. Ia juga mampu menghapuskan radikal bebas sebelum ia menyerang sel-sel kita.

Mengekalkan Kolestrol Sihat – Ianya mampu mengurangkan kolestrol dan tekanan darah, mengekalkan kapilari darah yang sihat, meghindari arteriosclerosis, thrombus, menghalang pendarahan dalaman, hidung berdarah, pendarahan serebral dan skurvi.

Kecantikan :

Membentuk Kolagen – Meransang pembentukan kolagen. Kolagen adalah sebatian asas otot, tisu, gusi, rangka dan tulang rawan. Oleh itu, ianya mampu mempertingkatkan kedut dan menghalang otot menjadi lembik.

Mencantikkan Kulit – Ambil vitamin C setiap hari untuk kulit yang lebih cerah, melambatkan penuaan, dan menyekat pembentukan pigmen. Pigmen adalah penyebab utaman kejadian jeragat.


Vitamin E Complex

Vitamin E adalah salah satu antioksidan paling kuat, tetapi badan anda tidak boleh menghasilkan vitamin E dengan sendiri, ini bermakna anda perlu pastikan anda mendapat cukup nutrien berharga ini dalam diet anda. Makan makanan yang tinggi dengan vitamin E atau mengambil suplemen vitamin E jika anda tidak boleh mendapatkan cukup melalui pengambilan makanan . Anda boleh membantu mencegah penuaan kulit dan kerosakan anda kepada DNA anda.

Dibuat dari minyak soya organic minyak biji gandum, diekstrak d-alpha tocopheryl, d-alphatocopherol dan digabung dengan 8 jenis vitamin E (alpha, beta, gamma, delta). Vitamin E paling lengkap dipasaran!. Mengandungi Selenium bagi membantu tubuh menyerap vitamin E dengan lebih berkesan.

Setiap kapsul mengandungi 400IU Vitamin E. Di mana bersamaan dengan 1kg gandum, 500ml minyak safflower, 8kg bayam dan 500g badam.

Kesihatan :

Melindungi Jantung – Pengambilan harian 800IU vitamin E untuk jantung yang sihat ; melindungi sel darah merah untuk mengelakkan pengasidan lipid; meningkatakn kolesterol HDL; mengurangkan tekanan darah; menghalang platelet darah melekat ke dinding arteri; menghalang anemia hemolitik, penyakit jantung dll.

Anti-Oksidan Yang Kuat – Pengambilan lebih dari 1,200UI sehari untuk anti-oksidan yang kuat dan berkesan untuk melawan kanser, mengukuhkan sistem imun, menghalang atau melambatkan pertumbuhan tumer, mengurangkan kerosakan akibat radikal bebas. Ianya juga memperbaiki maslah oksidasi – katarak dan masalah penglihatan.

Kecantikan :

Anti-Penuaan – 1 kapsul vitamin E sehari membantu melambatkan penuaan, mengurangkan kedut, garis halus, parut, akne dan bintik penuaan. Ianya mampu memulihkan tekstur kulit dan ton muka, dada dan otot peha.

Membaiki Parut – Membaiki bengkak dan ulser kulit. Boleh dikenakan terus pada luka unutk mengurangkan kesan parut.

Jadi apa tunggu lagi? Jom dapatkan kedua-dua vitamin cantik ini sekarang. HARGA PROMOSI SEPANJANG DISEMBER 2014! 




UNTUK PERTANYAAN DAN PEMBELIAN :

SMS/Whatsapp : 017.6790.928
Email : bazilahramly@gmail.com

Disclaimer #1 : Setiap pembelian, anda layak menerima jadual makan dan tips ekslusif yang berkaitan, konsultasi percuma berterusan (after sales service) dan anda juga layak di jemput ke group ekslusif tertutup di facebook

Disclaimer #2 : These statement have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Friday, November 28, 2014

2nd Pregnancy Wishlists


Wah kemain makyong nak berwishlist bagai haha
Alaaa bagi lah chance kan, bukan selalu dapat mintak yang macam-macam hehe (read : selalu jer mintak dengan husband walaup bukan preggy mihmihmih)

Untuk angan-angan semasa pregnant kali ni ialah :

Jeng jeng jenggggg :D

MEDELA FREESTYLE BREASTPUMP


Memang teringin sangat dari masa mengandungkan maryam hehe
So besar harapan utk dapat guna pump ni utk fully breastfeed my 2nd baby
inshaa ALLAH
Breastpump yang dulu (rumble tuff) saya dah turunkan dekat my sister.
Senang dia tak payah beli breastpump lagi (alasan utk saya dptkan pump baru hihi)

Wishlist kedua ialah

Tadaaaaaa

PREMIUM BEAUTIFUL KORSET


Memang berkenan betul makyong dengan korset ni
baca review org ramai pon kata sangat bagus
Tapi hargaaaaa nye agak mahal di situ hihi
Masa pantang maryam dulu saya pakai bengkung kain yang panjang tu
uwan maryam punye duluuuuuu tau
very the old school yawwww 
Bagi saya susah sikit nak pakai kalau kita sorang2
Kalau berdua ok lah, tapi mmg kena tarik betul so die akan jadi ketat.
apa lah plak fesyen kalau pakai bengkung longgar sana longgar sini kan hehe
jadi utk pantang anak kedua ni saya nak pakai korset je.
Semoga mudah utk saya pakai dan akan jadi RAJIN lahhhh hehe

Wishlist ketiga ialahhh..

Ehhhh macam dah xde wishlist hahaha
rasa macam nak banyak menda
tapi bila fikir2 mcm xde

hihihi

Mungkin nak shopping baju baby lagi kot hehe

nnti kot ade teringat apa yang makyong ni nak, makyong update k hehe


SELAMAT BERHUJUNG MINGGU SEMUA

Kulit Cerah dan Warna Kulit Sekata dengan Vitamin C dan Energizing Soy Protein Shaklee !


Siapa nak warna kulit sekata? Taknak lah muka je putih, tangan hitam kennn?
Siapa nak kulit cerah? Satu badan okey, bukan separuh cerah separuh gelap
Haaaa ramai nampak angkat tangan siap angguk2 kepala tuh.
Hihihi


Meh nak share TESTIMONI DIRI SENDIRI tentang penggunaan VITAMIN C SUSTAINED RELEASE SHAKLEE (VITA C) dan ENERGIZING SOY PROTEIN SHAKLEE (ESP). Penggunaan yang konsisten ye maksud saya. Bukan sehari consume, seminggu dua minggu tak consume. Konsisten bersamaan dengan setiap hari kita ambil dan telan :)

Sejujurnya saya bukanlah dalam kategori yang mempunyai kulit yang bermasalah Jerawat pon jarang-jarang keluar, kalau keluar pon selalu nya masa stress yang teramat kot. Kulit pon bukan jenis berminyak. Kulit normal lah senang cerita.

Tapi saya consume jgk dua menda alah ni, niat utk penyusuan anak tapi Alhamdulillah mendapat banyak side effect yang lain dan yang paling ketara ialah kulit lebih cerah dan warna kulit lebih sekata. Suka sgt makyong ni tau! Hihihi

Yelah siapa tak suka kalau suami sendiri puji. Kembang berminggu-minggu kalau suami puji hehehe. Yelah kita ni isteri nak melawa-lawa, nak bercantik-cantik untuk siapa kan, mesti utk suami kennn?

Eh ni bukan puji diri sendiri tau, mmg saya sendiri dpt rasa kesan ni, dapat tgk sendiri. Yelah muka sendiri, badan sendiri kan hahaha

Sesiapa yang nak cuba tu, boleh contact buzzy k. Kita bincang hati ke hati mana yang sesuai :)

ENERGIZING SOY PROTEIN : Dengan penggunaan konsisten setiap hari 1 canister boleh bertahan untuk 2 bulan  atau 2 bulan setengah

VITAMIN C SUSTAINED RELEASE : ada 180 tablet dalam sebotol. Dengan penggunaan konsisten boleh bertahan untuk 6 bulan . Yer 6 BULAN!

Jimat kan? Bukan beli arini, bulan depan dah kena beli lagi. Harga berpatutan, dan tahan lama.

Jangan tunggu-tunggu lagi, meh whatsapp buzzy sekarang :)


UNTUK PERTANYAAN DAN PEMBELIAN :

SMS/Whatsapp : 017.6790.928
Email : bazilahramly@gmail.com

Disclaimer #1 : Setiap pembelian, anda layak menerima jadual makan dan tips ekslusif yang berkaitan, konsultasi percuma berterusan (after sales service) dan anda juga layak di jemput ke group ekslusif tertutup di facebook


Disclaimer #2 : These statement have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.
 

Template by BloggerCandy.com