Friday, December 30, 2011

Betapa cekapnya anda??

Di bawah ada ( 4 ) soalan dan satu soalan bonus. korg perlu menjawab dengan pantas. korg tak boleh mengambil masa, perlu menjawabnya segera. OK?

Mari cuba, lihat sendiri berapa pantas dan hebatnya diri kong hihihi.....

Soalan Pertama:

A nda menyertai perlumbaan. Anda mengejar dan memotong orang yang kedua. Sekarang Anda ditempat yang ke berapa?
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Jawapan: Jika jawapan anda tempat yang pertama, sudah tentu jawapan anda salah! Jika anda memotong orang kedua sudah tentu anda mengambil tempatnya, tempat kedua! sudah terkena??? :P


Soalan Kedua:
J ika anda memotong tempat orang yang terakhir, jadi anda di tempat...?
-
-
-
-
-
-
-
Jawapan: Jika jawapan anda tempat kedua terakhir, anda salah lagi.. siapakah yang terakhir, bagaimana anda boleh memotong orang yang terakhir?


Adakah korg pantas dan cerdik,hehehe :P


Soalan Ketiga:
S oalan kira-kira bermuslihat! Perhatian: Ini mesti dilakukan menggunakan fikiran sahaja . Jangan guna kertas dan pensil atau mesen kira-kira. Cuba lah...
-
-
-
-
-
Adakah jawapan anda 5000 ?

Jawapan sebenar adalah 4100.

kalau korg tak percaya gunakan calculator.! Mungkin ini bukan hari korg kan ? huhuhu.. Mungkin anda boleh jawab soalan yang akhir ini dengan betul ... Cuba .

Soalan keempat:

Bapa Mary ada seramai lima orang anak gadis: 1. Nana, 2. Nene, 3. Nini, 4. Nono. Apakah nama anak gadisnya yang terakhir?
-
-
-
-
-
-
Adakah jawapan anda Nunu? Salah! sudah tentu Salah.
Namanya Mary. Baca semula soalan! hahahah
incik suami pon salah. suami jwb nunu hahaha. smpi sakit perut sy gelak :P


Okay, cuba jawab soalan bonus:

S orang bisu pergi ke mini-market untuk membeli sebatang berus gigi. Dengan mengayakan lakunan memberus gigi ia berjaya menerangkan hasratnya kepada pekedai dan ia berjaya membeli berus gigi itu.

Seterusnya, seorang buta pergi ke mini-market, untuk membeli cermin mata hitam, bagaimaa dia menerangkan kepada pekedai itu hasratnya. ...?

-
-
-
-
-
Dia hanya membuka mulutnya dan menyebut apa yang dihajati... huhuhuhu.


Selamat bergembira.. ... bye.!!

 

Friday, December 23, 2011

halal bonceng motor dengan boyfriend?

‎"HALAL lelaki menboncengkan girlfriend dia di atas motor dengan syarat BAPAK girlfriend dia itu berada di tengah-tengah antara mereka" - Ustaz Azhar Idrus

lawak lah ustaz nih hehe tp betul kot.

Pengalaman pertama saya bonceng motor ngan incik suami ialah sehari sebelum kenduri kesyukuran di belah suami. Masa tuh naik motor sbb nk pegi tgk homestay yg family saya akan bermalam bile dtg kelate. Motor yg ada kt umah keluarga mertua saya tu plak susah sgt nk start mase tuh tp ayah mertua dah baik hati tolong hidupkan. Kitorang pon merempit lah ke rumah homestay tuh without helmet hahaha. Yelah seberang jalan je tp lalu jalan besar jgk kot kuikuikui..

Mase duk tgk2 homestay tuh, incik suami biarkan enjin motor hidup sbb tkt bile dh mati ssh plak nk hidup semula. Tup tup masa ktorg kt atas rumah tgk menjenguk keadaan homestay tuh, tuan punye homestay dgn baik hati pegi matikan enjin motor hahahaha. Dah susaaaaaaah nk hidupkan enjin. Incik suami kate tolak lah wahai isteri ku :p tolak naik bukit kot hahaha :D

Pastu kitorg lintas jalan sambil tolak motor tuh. Eh tak suami tolak sorg2 sbb saya malu hahaha. Saya tggu kt seberang jalan bg arahan kt suami bile boleh lintas hehehe.

Nak balik ke rumah keluarga mertua xde masalah sgt sbb kene menurun bukit jadi kitorg naik ler motor tuh tp bile smpi kawasan rata motor x leh nk jalan dah hahah. Nasib baik ada ramai budak2 tgh main2 kt tepi2 tuh masa tuh. Incik suami ngan selamba jer. Meh tolong tolak motor nih, motor rosak. Tolak sampai umah Daniel (anak abg ipar saya) hahaha. Dengan semangat nye budak2 ni tolak. Laju woooo, seronok jer saya ngan incik suami atas motor, budak2 tuh mengah2 menolak org2 yg berat nih hahahahha :D

Seriously, igt2 balik kelakar jer. Nnti nk cite kt anak2 pengalaman kitorg nih huhuhu

Thursday, December 22, 2011

False alarm?

false alarm!
ahhh kecewa jgk sbnr nye
tapi xpelah hahahha

hadapi dengan senyuman :)

Wednesday, December 21, 2011

Dari ALLAH kita datang….

Dari ALLAH kita datang dan kepada-NYA jua kita kembali

Minggu ni dikejutkan dengan berita pemergian dua orang tersayang di pihak incik suami.
Berita pemergian pertama saya terima tepat jam 2.00 pagi hari selasa lepas. Incik suami’s grandfather passed away. Erm, di sebabkan jarak yg jauh saya hanya dapat mendoakan dari kejauhan. Semoga Arwah di tempatkan di kalangan orang yg beriman. Amin..

Hari ni plak di kejutkan sekali lg ngan berita pemergian Che Dah, iaitu mak saudara incik suami. Arwah Che Dah lame dah menderita breast cancer. Ermm sesame lah kita sedekahkan Al-Fatihah buat arwah…..

Friday, December 16, 2011

using chopsticks??


saya bukan orang yg easily give up
tapi bila bab makan pkai chopstics really cabar kesabaran saya haha
kelaparan plak bile gune chopsticks sbb byk yg jatuh dr masuk mulut -__-
so I decide to use chopsticks only when im not hungry ngeh ngeh ngeh
tp bila makan pkai chopsticks boleh manja2 ngan incik suami sbb mkn bersuap :p
kenapalah nk pkai chopsticks. Sudu garfu kan lagi senang -_-


Wednesday, December 14, 2011

Mencurah Rasa Hati

skrg saya dah jadi sedikit perahsia
entah kenapa tak tahu
saya banyak luahkan perasaan kepada dua orang sahaja skrg
kenapa dua org ni yer?
erm sbb saya rasa dua orang nih selalu bersama saya ketika susah atau senang

orang pertama ialah incik suami
bila bercerita dgn incik suami, hati yg gundah gulana terus ok
thanks hubby, i love you

org kedua ialah mala
a very very very good friend masa di uitm
saya boleh berckp bercerita apa saja dgn dia
yg best nye incik suami pon kenal dgn mala
bersama dengan mala, bercerita dgn mala buat hati saya happy n jd gila2 semula huhu
memang ktorg pernah gaduh
sbb mala tak layan saya masa sy ajak keluar mkn
sbb die tgh sibuk layan skype masa tuh
saya msk bilik trs hempas pintu kuat2 hahahaha
thanks mala sbb selalu dgr cerita aku x kesah lah cerita sedey ke happy ke mengarut ke.

* be strong bazilah *



Monday, December 12, 2011

Pesanan Suami

Suami pesan        

~ kalau syg ada marah sangat2 pada sesiapa atau syg tak suka pada seseorang tu, syg jgn tunjuk yg syg marah sgt. Syg senyum je. Buat mcm biasa. Org skrg kita x boleh tahu hati perasaan dia. Takut die buat yang bukan2 kt syg nnti.

Incik suami berbicara dgn serius masa tuh. Rasa meremang bulu roma saya hihihi. Tp baiklah incik suami, syg akan cuba :)

Pada sesiapa yg dah lama mengenali saya mesti dah fhm perangai saya. Saya seorang yg transparent. Bkn yg suke pakai baju2 transparent tuh oke! :D

Kalo saya marah : org akan tahu saya marah
Kalo saya suka : org akan tahu saya suka
Kalo saya sedih : org akan tahu saya sedih sbb saya ni cengeng org nya hahaha

Walau apa pon perasaan yg bergelodak dalam hati saya nih org akan tahu sbb akan tertunjuk kt muke saya nih huhuhu

Jadi lepas nih akan try sembunyi sket lah demi kepentingan diri sendiri dan utk jaga hati org lain :)

Friday, December 9, 2011

Kedai Pohon Cherry

kedai pohon cherry
sebab ade pokok ceri kt situ so kedai tu pon name ceri hehe
setelah hampir sebulan rasa nk makan kt kedai nih
finally pagi td dpt gak p makan2 kt sana hihihi
siap bertmbah-tambah lagi makan ngan incik suami
sedap sedap

makan jer skrg nih hehehhe
rase berat pon dah naik ni

nk kuar mkn lagi
daaaaaaaaaa

Sunday, November 27, 2011

tolak ansur

saya belajar sesuatu yang baru
dalam melayari alam rumahtangga harus ada tolak ansur
TOLAK ANSUR

kadang-kadang saya sendiri terlupa pasal perasaan org lain
terlupa perasaan incik suami

baiklah! 
mari lah kita mengamalkan tolak ansur sesama insan selepas ni

*peace*

p/s : suami dah balik. saya sedey tp control tanak nanges dpn suami :(

Thursday, November 17, 2011

Shopping : terapi bagi wanita?

2-3 hari nih saya down sangat dengan kerja
rs down gile-gile lah
rs x bersemangat langsung
incik suami duk bg semangat pon cm x berhasil
kalo incik suami ada di sisi kompem bersemangat
tapi incik suami jauh di mata dekat di hati kuuuu~
jadi nye,dalam x bersemangat tuh menggogeh-gogeh la fb
terjumpa satu kedai tudung online ni
nama nye JELITASARA
tgk punye tgk ade berkenan
igt nk btau incik suami
tapiiii risau incik suami x kasi sbb kata nya tudung saya dah byk hihi
at last terus login cimbclicks dan terus beli kahkahkah
x beragak langsung :P
MAAF INCIK SUAMI hihihi
x lame pastu dpt reply dari JELITASARA
sungguh effisyen tau korang!
Tudung saya dah otw weeeeehuuuu
Mood saya yg x berape nk elok 2-3 hari ni terus je elok hahahaha
Seeee, shopping is a good therapy for women..
Hahaah ye ke? Layaaann je lah korang
Asalkan mood saya okey

eh, kan saya ckp saya x btau incik suami kan
dalam sejam lepas saya wat order tuh
saya dpt msg dari incik suami
msg tu berbunyi cmni
“x smgt pon smpt lagi beli tudung huhu”
alammmak kantoi! Hahaa…
incik suami ni tahu jer..

terus minta maaf
ckp pada incik suami bkn tanak btau tp nk btau pas tudung dh dpt sbb bile dh dpt incik suami x leh ckp ape dah heheehe :p
nsb suami x marah yeayyyeeeaaa

mood saya dah okey! :)

oh ni tudung yang saya beli :)



source : jelitasara

Cantik tak?
Cpt jwbbb cantik hehehe..


p/s : mlm nih suami balik,lagi lah saya hepi!

Sunday, November 13, 2011

Our first vacation a.k.a pre-honeymoon

hujung minggu masa di gunakan sebaik nya dengan incik suami hehehe
jumaat malam ktorg pegi tengok movie
cerita immortals
gile gile gile punye kejam cerita tuh
ganas!
tp mmg interesting cerita tu
siapa nk pegi tgk, sgt di galak kan hehehe
jgn muntah sudeyyyy :D

sabtu ahad pulak kami pergi ber pre-honeymoon haha
boleh plak pre-honeymoon kan
ktorg pggl pre-honeymoon sbb masa sgt singkat
honeymoon sebenar nnti lah bila ada masa panjang 
ktorg pegi kt Port Dickson

tempat penginapan adalah
Thistle Port Dickson Resort
sangat best dekat sini
sangat recommended
ada private beach
pool pon sgt best!
bilik lagiiiiiiiiiiiiiiiiiii best hehehehehe


Pandangan waktu pagi, around 8 sumting. air pasang lagi


round2 port dickson sementara nk g mkn n check in hotel hehe


Pandangan dari bilik sewaan kami!hehe
sgt syiokkkkk oooo

opsssss xde gmbr berdua hehehe
ada sbnr nye tp x amik plak dr incik suami :p

cant wait for another vacation together-gether with incik suami :)
incik suami, thank U!! love u :)

Tuesday, November 8, 2011

phewwiit


gambar bersama incik suami yg di snap sebelum tinggalkan suami kt kelate
ubat rindu lah kot gmbr nih hihi
gambar ni di snap kt pasar besar siti khadijah kt kota bharu nuuuun
makan2 mi sup kt sini ngan family belah kelate
sodapppppp
lagi sedap sbb orang belanja huahuahua
thanks to kak elly's hubby :P
len kali leh belanja lagi heeee

next time kite g pantai sabak sesame oraitttt.

Thursday, November 3, 2011

mood swings


tak tahu la kenapa

Dua tiga hari ni mood tak menentu je

Kejap ok kejap tak ok

Orang office ckp kuat2 pon dah rasa rimas

Orang office keluar masuk pon rasa mcm nk herdik

Apa lah kono eaaaaa ni





Wednesday, November 2, 2011

Wordless Wednesday

kadang-kadang rasa macam xde kawan

mana ntah semua kawan pegi



eh mamat ni xde keje ke

yang ko memekak je kt opis ni watpe

ishh pergi jaga mesin la weh


eh ter-emo

k lah babai

:|

Monday, October 31, 2011

ich vermisse dich



. seriously rindu .

Sunday, October 30, 2011

Apam Polka Dot

yeayyyy
saya dah berjaya wat apam polka dot

tadaaaaaaa~



hihihii
^______________________^


walapon polka dot tuh agak x berapa nk comel tp xpelah 1st trial kan hehe
tp saya sgt suke dgn kegebuan apam tuhhhh

semalam buat, pagi td wat lagi sbb adik nk bawak blk U die hehehe

nnti nk buat bg incik suami rasa :)

Friday, October 28, 2011

Al-ahnaf, Pendekar berkaki tempang

Pagi tadi sebelum pergi kerja, sempat baca majalah solusi. Baca punya baca tertarik dgn cerita Al-ahnaf nih.



Profil Al.Ahnaf
-Nama : Al-Dahhak bin Qais dan ada yang mengatakan nama nya ialah Sakhar bin Qais
-Di panggil Al-ahnaf kerana kaki nya yg tempang
-Berasal daripada Bani Tamim dan menjadi pemimpin kaum nya
-Hidup pada zaman Rasulullah s.a.w namun tidak sempat bertemu Baginda
-Termasuk dalam kalangan Tabiin
-Meninggal dunia di Kufah ketika berusia 70 tahun

Khalifah Mu’awiyah bin Abu Sufyan pernah berkata :

"Orang ini apabila dia marah, 100000orang lagi kaum Bani Tamim akan turut marah, walaupun tanpa mengetahui sebab mereka marah itu. Dia ialah al-Ahnaf bin Qais ; pemimpin Bani Tamim. Orang Arab yang unggul , seorang pejuang dan penakluk…"


Ermmm menarik sangat cerita pasal al-Ahnaf nih..

Dah lunch hour, nk g makan. Nnti saya sambung cerita kalau rajin..or korg boleh je g beli majalah Solusi isu no.37

Salam..

Thursday, October 27, 2011

Long Distance by Bruno Mars

There's only so many songs

That I can sing to pass the time
And I'm running out of things to do
To get you off my mind
Ooohh,no


All I have is this picture in a frame
That I hold close to see your face every day
With you is where I'd rather be
But we're stuck where we are
And it's so hard, you’re so far
This long distance is killing me
I wish that you were here with me
But we're stuck where we are
And it's so hard, you’re so far
This long distance is killing me


It's so hard, it’s so hard
Where we are, where we are
You're so far, this long distance is killing me
It's so hard, it’s so hard
Where we are, where we are
You're so far, this long distance is killing me

Now the minutes feel like hours
And the hours feel like days
While I'm away
You know right now I can't be home
But I'm coming home soon, coming home soon

All i have is this picture in a frame

Sunday, October 23, 2011

Drama Air Mata







malas lah cerita
......


malu lepas wat drama air mata hahaha

Monday, October 17, 2011

penangan ubat selesema dan ubat batuk

akibat demam,batuk dan selesema yg kejap baik kejap tak ni
semalam selepas mengisi perut ngan nasi teruslah menjamah ubat selesema sebiji, 15ml ubat batuk ngan vitamin C
dalam mase yg singkat jer, terus rasa ngantuk yg teramat-amat sangat
tetibe incik suami tepon
borak punye borak 
tup tup dengar suara incik suami makin sayup jer
ermmm ntah berape kali agknye saya terlelap
ngantuk gile wehhh
tersedar dr lena trs off topic dr ape yg incik suami tgh ckp haha
nk cover saya bkk cite len
hmmmm
cpt lah sembuh wahai badan :| 

Friday, October 14, 2011

bosan

bosan

bosan dah dgn tempat kerja skrg

nak update resume

dan cari kerja lain



Thursday, October 13, 2011

Pisang oh pisang

Pisang emas di bawa belayar

Masak sebiji di atas peti
Hutang emas boleh di bayar
Hutang budi di bawa mati


Eh eh berpantun plak pepagi nih hikhikhik
Sebenar nya nk cerita pasal pisang emas

Situasi : Pergi ke kedai sbb nk cari pisang emas, nk wat cekodok pisang. Ibu suh cari pisang emas.. nasib baik lah tak pergi ke Wah Chan ke Poh Kong ke cari emas berbentuk pisang hahahaha..


Sampai kedai, tengok2 ehhhhhh, banyak nya pisang. Yg besar ada, yg sederhana besar ada, yg kecik pon ada..* KONPIUS* mana satu pisang emas ni..nampak satu pisang nih n rasa mcm itu lah pisang emas sbb biasa kalo tolong ibu wat cekodok guna pisang tuh tp x pernah nk amik tahu nama pisang tuh..sbb x konfiden maka nya saya tnya lah kt sorg makcik yg kebetulan nk beli ikan kat kedai tuh.. *malu bertanya sesat jalan tau kengkawan”


Saya : makcik, ni pisang emas yg selalu org wat cekodok pisang tu ke??
Makcik : aah dik, ni lah pisang emas
Saya: Alhamdulillah nsb bek betul (ckp dlm hati) hahaha
Makcik : ramai org mmg x tahu nama2 pisang nih dik sbb byk sgt jenis
Saya : Aah makcik, saya salah sorg la tuh
Makcik : xpe dik..

Tetibe je makcik tuh ngan baik hati memperkenal kan sume jenis pisang yg ada kt kedai tuh..ni pisang emas,ni pisang 40 hari, ni pisang tanduk, ni pisang nipah blaaaa blaaa blaaaa……

Hahaha tak memasal je..ok terima kaseh makcik huhu * saya terus pergi dgn muka penuh ilmu pasal pisang hehehe”


Baek hati makcik tuh, x merendah-rendahkan org yg serba x tahu cm saya nih hehehe.
Semoga ALLAH merahmati makcik tu selalu..

Jangan malu bertanya tau kawan2…

Monday, October 3, 2011

Dating Selepas Kahwin

keluar dating ngan incik suami jumaat malam aritu
plan nk tgk wayang
nasib baik tiket ada
siap amik tiket yg mid nite punye ngan couple seat lg
so sweeeet hahaha
bile lg kn nk ber sweet-sweet ngan suami sendiri
lagi pon ktorg nih dpt jumpa semggu sekali jer :(
ohhhh ktorg tgk Johnny English. Sgt kelakar ok!! Hahaha
sakit perut saya n incik suami tgk movie nih
Highly recommended pada sesape yg suke cite2 ringan


Sementara nk tggu movie start niat nk bwk incik suami kt tmpt mkn yg s yrs sedaaaaaaap kt n9 tp malang nye tutup plak
Bwk lah kt tmpt len tp yg pasti sedap jgk..
Dah siap mkn incik suami ajak jln2 kt taman sbb nk amik angina kata nya
Di sbb kan kt tmn x ramai org, jd sempat lah kami berdua main buaian ngan jongkang-jongket hihihi


Ahad ptg incik suami pulang ke kelate
Sob sob sob sob  :(
Jumpe mggu dpn suami
Sedeyyyyy woooo........

Thursday, September 29, 2011

Dialek kelantan

Dah kawen ngan cik abe dari kelate jd kene la belajar kecek kelate. Ye dop?


Hehehe

Saya ni mmg failed lah dialek kelate nih sbb ngan incik suami ktorg ckp key ell jah haha

Tp bila dah kawen, kene lah belajar kan. Nnti jumpe sedara mara x phm plak dorg kecek ape

Ada satu tragedi sbb sy x phm loghat kelate nih. Kes nih jadi mase tgh buat mihun goreng. Nk di jadikan cite, mihun goreng yg tgh di msk oleh mak sedara incik suami tuh cm keras sket so dia suh saya yg br nk belajar2 kecek kelate nih msk kan air panas dalam kuali. Tetibe mak sedara tuh ckp “bo bazi booo bazi”… saya dgn senang hati bubuh air panas lg. then mak sedara kata “ stop bazi sambil pegang tgn saya..oh stop br bazi phm” tergelak2 mak sedara tuh, rupe nye “BO” tuh mkne nye dlm kelate stop lahhhhhh, saya igt die suh bubuh lg hahahaha :D (nsb mihun x lembik sgt hahaha)

lagi satu psl buah tembikai. Potongkan buah tembikai tk anak sedara, rayyan and danial.. rayyan tggl di kajang ngn mama elly & papa nye, denial duk kelate..

Auntie buzzy : Daniel ngan rayyan, buah ape ni?

Rayyan : watermelon

Auntie buzzy : pandai! Tembikai pon watermelon ke rayyan?

Rayyan : yes, watermelon


Daniel menyampuk


Daniel : buke (bukan) laaaaa auntie! Buke! Ni timun nih

Auntie buzzy : haaaaa timun?

Daniel : haaaaa timun lah auntie


Auntie buzzy ngan rayyan tercengang-cengang hahahaa
Org kelate pggl tembikai timun rupe nye kuikuikui….

Byk dah perkataan sy belajar..nnti lah kite smbg kelas dialek kelate



P/s : yeayyyy incik suami dtg mlm nih :D

Sunday, September 25, 2011

Teh O Pengantin Baru

TEH O
korg pernah rasa teh nih?
mesti selalu kan
tp teh o sy wat nih sgt spesel
spesel gila2 haha

baru 2 mggu bergelar isteri dah buat hal haha
buat hal kt umah mertua plak tuh

nk di jadikan cerita
di suatu pagi yg xde lah hening sgt
si isteri ni buat teh o panas utk santapan mertua, biras dan diri sendiri
suami xde sbb dah pegi keje
teh uncang dah xde jadi terpaksa guna teh serbuk

buat punye buat..tadaaaa siappp teh o
si isteri pon rs lah manis ke tak air tu kan
rs sesudu mcm pelik, cuba rase lg,rase lg, rs lg and still pelik rs teh o tu
ckp ngan mak mertua nape air teh o nii rs cm pelik
si isteri ckp " mummy air rs pelik, teh pekat sgt ke ni?"
mak mertua jwb " xpelah, kalo pekat kita semua kene sembelit je xpe pon"
mak mertua selambaaaaa hahaha

si isteri x puas hati
terus rs sesudu lg
"bazi buat len la yer mummy. yg nih bazi buang"
mak mertua kata " ikut suka bazi lah ;)"
dgn semangat nye si isteri buang air tu dan bancuh teh o baru
tapiiiiii rs still same mcm air bancuhan yg pertama td
di sbb kan sy pon penat dh duk merasa
lantak la air nih rs ape pon,sbb x manis2 padahal dah letak 6 sudu besar gula
air teh o pon di hidangkan huhuhu

dtg biras si pengantin baru
tuang dalam gelas dan minum
muka terus berubah hahaha
x letak gula ke air nih tnye biras saya
letak dah tp x tahu nape air nih rase mcm pelik (saya jwb)
biras pon check tupperware yg berisi gula pasir tuh

ehhhh ajinomoto la ni (biras sy ckp)
hahahaha
rupe rupe nye si pengantin baru buat air teh o dgn ajinomoto hahaha

bapa mertua sy tersalah letak ajinomoto dlm bekas gula
saya plak dgn selamba buat air teh o ngan ajinomoto tuh

nasib bdn lah hahaha
abes kene gelak pengantin baru pg tuh

sy cerita kt incik suami, tergelak-gelak dia
incik suami ckp botak lah isteri abg nih sbb dah minum teh o ajinomoto 
:P

pengalaman pengantin baru
:)

hihihihihi

Saturday, September 24, 2011

Officially Married, 9 Sept 2011.

Alhamdulillah
Pada tanggal 9 Sept 2011
Dengan sekali lafaz, saya dgn rasmi nya menjadi isteri kepada incik suami
" Mohammad Izzat Bin Ibrahim "
so happpppppyyyy
no words can describe betapa gembira nya saya dan incik suami
 :)

kegembiraan ni di kongsi dgn keluarga x kira di pihak saya atau pon pihak suami
sekarang dah ada dua family :)















gambar2 sekitar majlis akad nikah dan majlis sanding di pihak perempuan
gmbr di pihak lelaki sabarrrrrr

happy happy happy
doakan kebahagiaan kami berdua
semoga ALLAH merahmati rumahtangga yg kami berdua bina ini
:))

thanks pada yg mendoakan kami, yg dtg merai dan yg sama2 membantu ketika majlis


salam sayang,
Puan Bazilah :)

Sunday, July 31, 2011

Cemburu??


40 hari lagi

untuk bertemu semula dengan incik tunang
untuk di ijab kabulkan dgn incik tunang
untuk bergelar seorang isteri

* senyum riang *

semalam berjumpa incik tunang sebelum countdown 40 hari bermula

tanda cemburu dah mula kelihatan HAHA

incik tunang biasanya bkn org sebegitu

jadi saya gembira bila nmpk incik tunang cemburu

beep beeep beeep * bunyi msg masuk*

Incik tunang : " sape msg?"

saya : " boyfriend." (padahal adek saya msg HAHA)

tak lama lepas tuh saya pegi beli air tggl phone dlm kete

rupa nya incik tunang dah investigate phone tuh 

AHHHHAAA incik tunang kantoi di situ 

dun worry incik tunang

hati ku hanya lah untuk mu pheeewiiit :)




40 days to go ......



Saturday, July 16, 2011

Cenderahati untuk tetamu

anda masih konpius apa yg patut diberikan pada tetamu?
konpius nak letak dalam box yg mcmana?
kini ada penyelesaian nya kihkihkih







cantek tak?
cantek kan hehe
semua pics credit to ole ole manis

dkt ole ole manis ni byk lg box cantik2 dan brg2 utk tetamu

sila lah jenguk page ole ole manis



Friday, July 15, 2011

Smile

minggu ni betul2 stress
stress ngan kerja
pasal kawen x berapa stress cuma memeningkan kepala
bertambah stress sbb incik tunang pon busy
tapi saya pon mmg busy gile mggu ni
arini demam T__T

tapi semalam berbual ngn incik tunang
stress terus hilang
otomatik terus hilang
x tahu kuasa apa incik tunang guna
mungkin incik tunang pon ada kuasa macam boboiboy

antara dialog malam smlm

saya : " dah pikir ke barang hantaran lg 3 par nk apa?"
incik tunang : " abg nak ni.........nak tu ..."
saya : " okey, lagi satu? "
incik tunang : " abg x tahu laaa, dah puas abg pkr...erm,abg just nk syg je,letak syg atas par tuh boleh tak??"
saya : " erkkk...boleh!! "

trs tersenyum walau demam panas :)




Thursday, July 14, 2011

STRESS
STRESS GILA-GILA

T____T

NAK NANGES

Monday, July 4, 2011

Updates

barang-barang kawen beli dah weekend lepas
thanks kak elly, abg am n rayyan sbb membantu hehe
so
barang2 hantaran for me n him almost settle dah
utk incik tunang ade 2 dulang lagi
incik tunang still belum decide nk beli ape
even dah suh pikir lame dah huhu -__-
tapi tetibe arini cm nk tmbh dulang haha
mungkin ade tambah nnti

borang belum settle
cadar belum beli
door gift utk guest still pending
kek belum tempah
baju sanding still belum siap
baju nikah belum antar utk beadings
kasut nikah??
HIV test stillllll belum wat
design utk bunting belum finalize lg
barang hiasan utk hantaran belum cari
nak wat sendiri ke upah org wat je ek
kad kawen sudah siap! yeyayyyyyy


ape lagi ek
ermmmm
otak pon dah pending
continue later
daa~

Thursday, June 23, 2011




Tuesday, June 14, 2011

masalah ke?


nak berus gigi tapi bukak cermin mata
ada masalah ke aku ni
-____-

Thursday, June 9, 2011

random



3 bulan

Monday, June 6, 2011

Another Trip to Kelantan

hujung minggu lepas pergi ke kelantan
friend's wedding kt pasir mas
memula berhajat nak naik train sbb tiket flight mahal bebenor
malang nye tiket train abes
final decision beli jelah tiket bas to seremban-kota bharu,flight tiket dr kb-klia
dari hari beli tiket bas tu hati dah cuak2 jeeeee
sbb saya mmg takut naik bas, fobia weh sbb dulu ade laki physco n gatal duk sblh
lagi pon cuak sbb dgr byk eksiden melibatkan bas ni
sbb saya ni cuak maka ayah pon belikan tiket ke kelantan ikut jln pantai, tak ikut gua musang hehe
alhamdulillah perjalanan pegi-balik selamat
tup tup sampai umah fiance,bakal mak mertua cite her friend meninggal eksiden kete kt gua musang pagi sabtu 4 june..innalillah.
semoga rohnya di tempatkan dikalangan org2 yg beriman


naik bas penat woooo
pasni rsnya tanak naik bas dah!
dah bgtahu incik tunang siap2 dah haha

saturday nite went to chean's solemnization
suruh incik tunang dengar jugak,suruh die prektis haha
gelak-gelak ngan few friend dr uitm yg dtg gak
tok imam tuh sgt kelakar!
he speaks english!
itulah pentingnya english education hehe
yg lawak nya masa pengantin sebuk nak kiss-kiss
tok imam sebuk nk tarik alas yg die bentangkan sort of mcm carpet kecik la
pengantin laki plak duduk atas alas tuh,masa nk kiss2 tuh tok imam boleh plak ckp
"excuse me,saya nk alas ni" haha
saya n kwn2 trs tergelak besar haha
incik tunang terpinga-pinga kt luar masjid haha
ahad pegi reception pengantin plak
ermm
byk sgt mende happening yg jadi
hehehe
sgt seronok
best
tahniah pada pengantin :)
semoga berbahagia hingga akhir hayat buat chean & faiz

sabtu mlm pon ada wat small celebration utk birthday incik tunang
harap2 he's happy with the 2nd present!
first present bg lama dah since he pujuk2 utk bagi die haha
second present lebih bermakna
Niquitin!!
sila guna dgn baik yer sayang :)

Friday, June 3, 2011

hari jumaat yang harmoni

tiap hari jumaat saya melaram ke kilang
saya pkai baju kurung setiap jumaat
jadi say no to panjat rak amik sampel say no to inspection
tapi saket kepala setiap jumaat



tiap jumaat cmnilah gaya depan pc
lebih2 lagi kalau dah pukul 3 ke atas....
ada tak keje yg x memeningkan kepala
.
.
.
.
.
.
.





Wednesday, June 1, 2011

darah manis

org kata bila dah bertunang ni berdarah manis
ye ke?
ntah.
org kata masa bertunang byk dugaan
saya percaya x semestinya ketika sebelum bertunang x byk dugaan
dugaan akan dtg dlm byk bentuk
tapi saya akui dugaan selepas bertunang adalah hebat
sgt byk dugaan
oke kwn2 kt luar jgn bertunang lama2 hehe
ape ntah merepek ni
mungkin mengantuk dah ni
zzzzzzz
 
 

Tuesday, May 31, 2011

skype, yahoo messenger dan facebook

incik tunang ke singapore
ada conference di sana
28 May 2011 - 1 Jun 2011
jadi nya sejak 3 hari yg lepas kami berhubungan menggunakan skype,ym n fesbuk saja
tetiba kitorang berdua rasa mcm kembali ke zaman incik tunang belajar di jepun dulu hehe
masa belajar dulu kami selalu guna skype ngan ym je
incik tunang ckp nk bwk g singapore nnti
g universal studio
yeaaaa (^o^)
ooo yeaaah besok dia sudah pulang ke tanah air hihi
boleh berbual di talipon seperti biasa
dan besok besday incik tunang
dan 100 days to go :)

Saturday, May 28, 2011

Kisah atuk dan uwan ku...

Peristiwa : uwan teringin nak minum air soda bikarbonat tuh...atuk pon pegi beli..

Uwan : "eh nape laen macam jer air soda nih, x macam air soda pon"

Atuk : "betul la tuh air soda, bos lama die dah meninggal..nih bos baru msti lah ade ubah rasa sket "

Cucu-cucu pon datang jenguk uwan dan atuk

Uwan : " ngah,tgk sket nape air soda nih rasa die laen"

Cucu : " mana air soda?? "

Uwan & Atuk : " dalam peti ais tu"

Cucu : " hahahha ni air revive laaaaaa...mmg la rasa nye lain! hahahha "

kelakar betul uwan dan atuk ku ni..menceriakan hari ku :)

p/s : atuk tersilap beli air hehehe

Wednesday, May 25, 2011

Cuti Tambahan Hari Raya Puasa dan Hari Kebangsaan

Kerajaan memutuskan supaya satu hari kelepasan am tambahan 2011 ditetapkan bagi seluruh negara berikutan hari kelepasan am sempena Hari Raya Puasa dijangka bertindih dengan Hari Kebangsaan pada Rabu, 31 Ogos depan.

Ketua Setiausaha Negara, Tan Sri Mohd Sidek Hassan berkata, satu hari kelepasan am tambahan yang ditetapkan itu bagaimanapun akan tertakluk kepada pengumuman tarikh Hari Raya Puasa oleh Majlis Raja-Raja kelak.

Sekiranya Hari Raya Puasa (Hari Pertama) jatuh pada Selasa, 30 Ogos 2011 dan Hari Raya Puasa (Hari Kedua) dan Hari Kebangsaan bertindih pada Rabu, 31 Ogos 2011 maka Khamis, 1 September 2011 ditetapkan sebagai hari kelepasan am tambahan, katanya dalam satu kenyataan di sini hari ini.

Sekiranya Hari Raya Puasa (Hari Pertama) jatuh pada Rabu, 31 Ogos 2011 dan bertindih dengan Hari Kebangsaan dan Hari Raya Puasa (Hari Kedua) pula jatuh pada Khamis, 1 September 2011 maka Jumaat, 2 September 2011 ditetapkan sebagai hari kelepasan tambahan. – Bernama


p/s : baru nk hepi2 sbb igt dpt cuti tambahan 30,31,1 dan 2 hb..sbb kilang saya keje nih mmg bg cuti pon 1 hb tuhh..cet~ pape pon kene bersyukur! hehe

Tuesday, May 24, 2011

kisah semalam

ada sorang mamat kt opis nih
pandang-pandang dari pagi
hati dah la mmg tengah panas
mamat nih pulak menambah kepanasan tuh
dan
masa saya balik dr lab terserempak lah dgn mamat ni
masih pandang-pandang sambil geleng kepala
kepala otak lutut dia!
sbb dah hilang sabar
saya pon ckp dgn nada yg agak memang tinggi
"ni apehal ni pandang-pandang?"
haaaaa kan dah kena!
terus tak bercakap dan pandang saya dah arini
saya dtg keje nak bina hubungan baik sesama pekerja
tapi yang kau buat hal pehal?
mungkin mood saya x baik kot semalam
tapi yg mamat ni pon pekejadah nye pandang2
dah xde keje ke hape!
jangan igt saya boleh berlembut sentiasa
luaran nmpk lembut,dalaman mmg lembut pon tapi ada singa dlm bdn nih
salah haribulan korang kena!

kami berbedaaaaa

Saya dan incik tunang xde byk persamaan..masa mula-mula kenal dulu rasa mcm x berapa nk best lah sbb tak share persamaan or minat kan. Tapi lama-kelamaan, ketidaksamaan tu lah yg membuatkan relationship nih jadi pelbagai,jadi seronok..xde lah bosan kan asik buat mende yg sama je…

1. si dia seorang yg sangat penyabar di kaca mata saya, saya plak sebalik nyeee..dia lah yg byk melayan kerenah saya yang sometimes ni mmg mengada-ngada..nak itu lah, nak ini lah,merajuk lagiiiiii haha..dan if ade sumting yg saya buat yg membuatkan si dia cm geram sket,dia akan senyap jee and dia akan cool sendiri,die xkan bising2,xkan marah2....tapi saya akan bising cm murai tercabut ekor kahkahkah..

2. masa shopping saya suka bertanya dan memberi pendapat. Saya rasa mmg perangai org perempuan mcm tuh kot..dan si dia jenis yg x byk bertanya. Xpe kalo die x tanya pon saya dengan ikhlas hati bg comment oh itu x sesuai,itu x cantik ini cantik itu x cantik hahahaha..pernah terjadi di sebabkan si dia nih punye lah x suke nk bg pendapat ms membeli dan belah, saya menangis mcm apa je kt mid valley hahaha. Korang boleh bace sket kot kt sini..tapi mende nih jadi pon sbb saya punya lah beriye tnye die cntik tak baju nih,mana lg oke..tp si dia mcm nak tanak jer jwb (saya rasa die jwb nak tanak padahal die kata die dah serius ms jwb tuh :P) geram punya psl saya ckp dahla,mls nk shopping n trs nangis hahaha..saya mmg cengeng! Si dia dah gelabah sbb ramai yg tgk..mmg drama queen la saya nih hahaha

3. si dia suka sayur-sayuran saya pulak sebalik nyaaaa. Saya makan sayur tp saya memilih! Ada certain sayur yg saya x berapa nk suka sbb bagi saya dia ada bau..contoh mcm tauge! Kalau yg dah msk tuh perut saya boleh terima lg kadang2 tp kalo yg fresh dr lading yg bila kita gigit terasa sgt crunchy dia tuh,itu saya x suka! Penah dulu mkn dkt chicken rice shop, si dia order sumting yg ada fresh tauge dlm tuh (mcm kuih sket tp x igt pe nama nye)..si dia dah mkn byk tp saya satu pon x mkn lg mende alah tuh. Last2 saya kene paksa mkn jgk tp nak tahu apa saya buat..saya buat konon2 kuih yg berisi tauge tuh terjatuh dan tauge die berterabur dah atas pinggan hahaha..pastu sy amik sikit jer tauge msk kan semula dlm kuih tuh dan incik tunang hanya mampu menggeleng kepala kahkahkah

huhu cukup lah tiga tu jer,kang x abes plak kalo nk bercerita..hmm tapi apa pon x kesahla persamaan banyak ke,ketidaksamaan yg banyak ke,yg penting hati kita menerima semua tuh mcm mana…


saya bukan lah peminat siti pon tapi lagu ini saya suka…very meaningful..


sila hayati :)

Friday, May 20, 2011

Si Putih




tak sabar tunggu si putih



Thursday, May 19, 2011

Evergreen



incik tunang suka sangat dengan lagu-lagu evergreen
dia kata lagu dulu-dulu lagi meaningful & besttt
dan ni salah satu lagu feveret die
ade satu mlm tuh die suh dgr lagu-lagu evergreen jer kt youtube
sorang dengar kt kelantan sorang dengar kt n9
HAHAHA
kalau internet sorang slow sorang laju
dengar lah lagu tuh bertindih-tindih hehe

ohh saya suka jugak dgn lagu ni sbb
lagu nih lagu masa formal dinner utk fivers masa high school.
lagu utk dinner "MALAM SELINGKAR KASIH'

erm
saya teringat incik tunang penah menkan satu lagu utk saya masa saya dah nk tidur dolu2
die call dan men kan gitar (konon2 nk dodoikan kot)haha
pastu dia tnye tahu tak lagu nih
my answer
"errrrr,lagu pe nih?  x  tahu pon!'
hahaha
maybe dia frust kot masa tuh saya x tahu tuh lagu pe
tapi saya hargai apa yg dia buat itu
soooo sweeeett
thanks dear!

p/s : sampai skrg saya x tahu tu lagu ape hahaha..

Tuesday, May 17, 2011

Life and difficulties



p/s : grrrr tgh dlm kesusahan..mana dtg output byk2 ni padahal input sket,data x balance dah..penin2 -____-

Sunday, May 15, 2011

aktiviti yg seronok?

saya ni seorang yang sangat minat dgn aktiviti2 mencabar nih
setakat ni rasa nye aktiviti yg paling mencabar pernah saya buat flyingfox
 

antara yg saya nk buat ialah

BUNGEE JUMPING


mesti menjerit sampai rasa nk terkeluar anak tekak kan huhu

next is

PARASAILING





saya nak pegi naik nih same2 dgn my future husband haha
 
Next saya nk buat
WHITE WATER RAFTING




omaigod mesti seronok kan
hmm hopefully satu hari nanti dpt buat semua ni

tapi yang paling nk sangat saya buat dan pegi ialah ini





TAMAN NEGARA

saya nak sangat pegi sini
x tahu kenapa tapi saya teringin nak bercamping dkt sini
siap dah bagitahu dkt incik tunang kalau tanak pegi honeymoon jauh2 dpt pegi sini pon dah oke!
hahaha
 
incik tunang tolong makbulkan permintaan tunang mu ini
hehehe

ape lagi aktiviti2 yang best ye?



Thursday, May 12, 2011

Tilik Nasib

tilik nasib?
korang pernah menilik nasib korang sendiri?
saya tak pernah sbb bagi saya kita orang islam kena percaya pada QADA' & QADAR
apa yang penting kita kene berusaha dulu baru berserah kepada ALLAH
sbb kita hanya mampu merancang dan ALLAH jua lah yg menentukan segala nya

owh cerita pasal tilik nasib nih
saya mmg tak pernah terpikir pon nk menilik nasib
tp ada 1 hari ni kt opis
ada lah seorang manusia ni xde kerja dan dgn rajin nya nk menilik nasib saya

ni adalah ape yg di tilik nye

abaikan gmbr buruk ni oke!
malas nk buat cantik2 hehe
oke hasil tilikan manusia rajin tu ialah ini

9 : kata nye saya akan berjaya dalam hidup --> saya ckp alhamdulillah saya berjaya dpt apa yg saya nak smpi di saat ini

2 : kata nye saya pandai bercakap --> sape yg x pandai beckp kan hahaha tp mksd nye saya boleh gunakan kecekapan saya berckp dlm kerjaya..hmm we'll see..

1 : kata nye saya ade leadership --> welllll hahaha..

6 : kata nye saye bijaksana --> alhamdulillah syukur..nama saya pon memberi makna kebijaksanaan..dan bagi saya setiap org pon bijak cuma yg beza nye malas atau rajin je utk gunakan kebijaksanaan tuh

4 : kata nye saya ada arah tuju tapi di sebab kan saya ada dua nombor 4 makna nye saya ada byk hala tuju dalam hidup, dia nasihatkan saya pikir betul2 hala tuju mana yg saya nk ikut huhuhu --> mmg betul pon saya ada banyak hala tuju. ada banyak mende yg saya nk buat utk jadikan diri saya lebih berjaya dari skrg..saya nk smbg master dan syukur incik tunang izinkan cuma masa kene tggu sesuai dulu

7 : kata nye ada ramai org akan membantu saya dalam hidup ni dan ramai org minat saya awwwww :D hahaha..dan kata nye org ni yg akan membantu saya memilih hala tuju yg terbaik --> saya kata saya rasa saya tahu siapa yang akan membantu saya tuh dannn mmg ramai pon yg minat saya hahaha.
.owh tapi bila die tilik nasib saya utk tahun 2011 ni die kate saya xde dah no.7 dan die kata org dah kurang minat kat saya ---> saya ckp mmglah saya dah nk kawen, sape lg yg nk minat! hahaha :P

die ada tilik pasal kesihatan jugak tp malas plak nk cerita kt sini hehehhe

oke kawan2 jgn la percaya sgt oke,kdg2 mende ni kebetulan jer. apa yg penting usaha manusia tu sendiri utk mencapai apa yg die nak dalam hidup..tp kene sentiasa berdoa jugak oke! jgn sombong dgn ALLAH..

baiklah ada sape2 nk suh saya tilik nasib?

hahahha

jumpe lagi

salam

Tuesday, May 10, 2011

All about him

Friday, May 6, 2011

Tired

5.41 pm
19 minutes to go
tik tok tik tok

few minutes before,got an email from customer
asking for material declarations
sooorry i can't do today
toooo exhausted
x boleh pikir chemical dah arini
cannot absorb dah
promise will update u ASAP next week

wanna shut down the computer
hahaha gile awal
tak larat dah
babai

Thursday, May 5, 2011

Trip ke kelantan

Hujung minggu lepas terbang ke kelantan atas beberapa urusan rasmi :D
Tempat pertama yg di tuju ialah teratak damai a.k.a umah keluarga incik tunang..selepas solat jumaat dan lepas memenuhkan perut yg berkeroncong.......kitorg pon pegi la ke butik pengantin utk pilih baju..finallllly,dah pilih baju utk kenduri belah kelantan...dan warna tema adalah BIRU! haahahaha tipu2 dulu biru tp pas dah pilih baju,warna tema terus bertukar! x sabar nk tggu incik tunang pkai baju tuuuu :D

Malam plak incik tunang ckp die nk tunjuk mall yg paling kecikkkk kt kelantan yg mana die kate same besar ngan mall yg paling besar kt n.sembilan...duk nak merendah-rendahkan negeri sembilan ler tuh -__-
mall yg paling kecik tuh KB Mall! saye pon ckp la "owh mall kecik tp byk accident kt cni,org nk bunuh diri la,kereta jatuh bangunan laaa...pastu xde cimb dlm KB Mall! " hahahhaa..perut lapar maka kitorg g makan dkt kedai Ralph Lauren..comey jer name kedai tuh huhu..kedai tuh dkt jer dgn sungai ape ntah. incik tunang kate kt sungai tuh boleh nek sampan pegi seberang....dan saye igt boleh seberang sampai ke Thailand -___-
kene gelak lagi! rupe nye menyeberang pegi ke satu kampung tu aje!


Besok nya pegi breakfast nasi kerabu! dan tempah baju nikah utk tunang ku...pastu jalan2 sket survey kad kawen, pegi kedai runcit beli barang sket....balik rumah sambung tugasan membuang kulit mangga kecik2 tuh sbb incik tunang mntk tolong wat kan jeruk..first time! hahha..selame ni nk mkn jeruk pegi jer beli kt kedai tp kali nih kene wat sendiri..terpaksa lah berguru dengan bakal biras ku...SEDAP!! hahaha






pastu jenjalan kt pasir mas sbb nk menghantar bakal mami mertua huhuhu ke rumah sepupu nyeee..
jalan2 nmpk plak signboard "PENDEK"..incik tunang suh sebut dan dgn konfiden sebut "PENDEK" dan hasil nye kene gelak -___- sebutan yg betul "PENDIK"...org kelate x reti membace bahasa melayu ke hape nih! hahaha jgn marah org kelate,gurau2 jah!

x lame pastu nmpk satu sekolah..name sekolah tuh SEKOLAH DEMIT..saya suh incik tunang sebut n die kate DEMIT....dan saya ckp salah tuh,itu "SEKOLAH DAMN IT"  hahaha..incik tunang terpaksa bersabar je :D

malam pegi WAKAF CHE YEH...mmg happening..ramai nye manusia mmg x yah ckp la! ramai sesangat..saye datang situ dg satu tujuan satu harapan je...nk beli baju kaftan a.k.a baju kelawar! hahaha..mcm lah xde mnde len nk beli bak kate incik tunang.....

PANTAI SABAK pegi jugak...kwsan perindustrian pengkalan chepa pegi jgk sbb incik tunang nk tnjk kilang die and nk suh saye drive kt situ...ikut kan aje lah -___-

konklusi nye...BEST! nnti pas kawen nk selalu pegi wakaf che yeh,pasar siti khadijah....hahahaha..bankrupt lah tunang ku itu.....

banyak lagi tmpt belum di terokai...mungkin di lain masa!

ngantuk....good nite eberibodi :)
 

Template by BloggerCandy.com