Tuesday, December 30, 2014

Debaran 38 Minggu 3 Hari.


Alhamdulillah, umur kandungan menghampiri ke 39 minggu. Baby masih lena, masih selesa di dalam. Takpe baby, selesakan diri mu :). Ummi, abi dan kakak Maryam akan tunggu dengan sabar.

Semalam ada satu cerita, konon macam berdebar sikit tapi takde apa lah sebenarnye haha. Gimik je. Gimik sampai ummi sendiri terperanjat haha.


Nak dijadikan cerita semalam kami 3 beranak pergi ke Giant membeli barang-barang rumah. Agak lama jugak kot di Giant, selepas ke Giant menyinggah plak kedai Syed Maju sebab ummi mengidam MI GORENG MAMAK. Ya ALLAH, makin nak bersalin makin mengada-ngada kan? Hahaha. padahal sebelum ni bukan lah suka sangat makan kedai mamak -__-

Lepas makan, laju2 balik rumah sebab nak mengemas barang suami (suami nak pulang ke Kelantan hari ni inshaa ALLAH). Ummi mcm biasa pangku kakak Maryam sebab kakak Maryam mmg suka duduk kt pangkuan ummi sambil tolak2 perut ummi huhu. Keluar je dari kereta terasa kain basah, basah yang banyak.

Tunjuk dengan abi. Air ketuban ke ni? Eh pelik. Nape saya tak rasa pape. Air ketuban kan panas, pastu ‘spender’ tak basah pon hahahahahaha. Eh termangu-mangu plak kt situ. Maryam dh buat muka PELIK.

Terus pandang Maryam. “MARYAM KENCINGGGGG YE?? “ hahahaha

Rupanye Maryam kencing wehhhh. Pampers dia dah penuh sebab ktorg keluar rumah lama sangat n xde bawak pampers spare dlm kereta hahaha.

Ceh Maryam, saja nak buat ummi dan abi suspen hihihi.


Nota kaki : Baby jgn keluar sekarang k. Kita tunggu abi balik dari Kelantan ok :)

Friday, December 12, 2014

Bagaimana Shaklee Boleh Merawat Masalah Keputihan Anda. Jangan Tunggu Sehingga Dah Terlambat.



Apa Itu Keputihan?

Keputihan atau lelehan lendir yang keluar dari faraj ada pelbagai sifatnya dan berbeza di antara seorang wanita dengan yang lain.  Keputihan biasanya berwarna jernih atau kelabu keputihan. Lazimnya, jika keputihan tiada berubah warna kekuningan atau kehijauan bermakna tiada jangkitan.
Sama juga jika keputihan bersifat berlendir dan tidak berbeku seperti basi atau berubah berbau hanyir, atau terdapat radang dan kegatalan pada faraj menandakan jangkitan.

Punca Keputihan Terjadi

1. Keputihan atau lendir faraj berubah akibat perubahan hormon, perubahan mental, jangkitan, ubatan, penyakit dalaman. Wanita mempunyai kitaran haid yang dipengaruhi oleh hormon.

2. Keputihan akan bertambah cair ketika ovulasi dan bertambah likat ketika hampir haid.

3. Wanita yang dalam keadaan terangsang seksualnya juga boleh menambahkan lagi keputihan yang dialaminya.

4. Keadaan stres mental juga boleh mengakibatkan perubahan hormon dan mengakibatkan keputihan berlebihan.

5. Begitu juga dengan penyakit dalaman seperti penyakit kencing manis, tiroid juga mengakibat ketidakseimbangan hormon dan cenderung kepada penyakit.

6. Penyakit yang paling biasa menyebabkan perubahan lendiran faraj adalah jangkitan seksual seperti Bacterial vaginosis, Candida vaginitis, Trichomonas vaginitis, Gonorea, Chlamydia atau herpes

7. Setiap satu jangkitan mempunyai sifat lendiran dan bauan tertentu. Dapatkan nasihat doktor untuk memastikan bahawa keputihan itu adalah cuma lendiran faraj biasa dan bukannya disebabkan oleh jangkitan.


Stress kan kalau mengalami masalah keputihan. Kalau masa hamil pon alami masalah keputihan mmg lahhh lagi stress. Selalu nya nurse akan tanya. Jujurlah bgtahu nurse tu ye. Inshaa ALLAH akan refer doctor utk doctor tahu sama ada ianya keputihan biasa ataupun yang ada jangkitan.

Selain dari mencuba ubat-ubatan yang di sediakan doctor. Korang jugak boleh cuba mengambil 2 supplement ni utk ATASI MASALAH KEPUTIHAN tu. 



BAGAIMANA KEDUA-DUA SUPPLEMENT INI BERTINDAK :


Alfalfa Complex

# Mencuci hati, darah dan usus - Alfalfa adalah makanan yang sangat beralkali yang boleh mengembalikan kenormalan badan yang berasid, menghilangkan toksin dari badan, membersihkan hati, kolon, darah dan mencantikkan kulit dan otot.
# Melawan alahan - Memperbaiki keadaan kulit dan hidung sensitif, kurap, bau badan dan ulat air dengan berkesan.
# Baik untuk perubahan patologi di dalam usus dan perut - Memperbaiki masalah saluran penghadaman seperti kembung, hyperacidity, ulser gastrik, hepatitis dan sembelit.


Garlic Complex

# antibiotik semulajadi untuk mempertingkatkan sistem imun tubuh, menghalang penyakit berjangkit seperti selsema, kulat, kuman, virus dan yis candida.
# menghalang alergi - hidung sensitif, sinus, alergi, asthma, selsema dan hepatitis.
# mempertingkatkan sistem penghadaman - kembung perut, gastrik, ketidakhadaman, malah mampu menentang bakteria H.pylori dan menghalang ulser gastrik.
# menstabilkan glukos di dalam tubuh
# menurunkan kolesterol
# menurunkan darah tinggi
# detoksifikasi


NOTA : Untuk wanita hamil biasa saya cadangkan mengambil GARLIC COMPLEX kerana ALFALFA COMPLEX tidak boleh di ambil oleh ibu hamil. Untuk yang tidak hamil, pengambilan ALFALFA COMPLEX sudah memadai :)

Jom tengok testimoni pengguna yang dah berpuas hati dengan pengambilan supplement ini




Anda bila lagi? Jangan tunggu sehingga dah terlambat k. Selesaikan masalah anda sekarang. Bukan nye best pon keputihan tu kannnn?

Retail Price Alfalfa Complex (S) : RM53.75
Retail Price Garlic Complex : RM47.50

Nak harga istimewa? Hubungi saya sekarang. Sangat berbaloi harga yang akan saya berikan :) 


UNTUK PERTANYAAN DAN PEMBELIAN :

SMS/Whatsapp : 017.6790.928
Email : bazilahramly@gmail.com

Disclaimer #1 : Setiap pembelian, anda layak menerima jadual makan dan tips ekslusif yang berkaitan, konsultasi percuma berterusan (after sales service) dan anda juga layak di jemput ke group ekslusif tertutup di facebook



Disclaimer #2 : These statement have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Thursday, December 11, 2014

Collagen Tiada Lagi di Tahun 2015. Beli lah SEKARANG Supaya Tiada Tangisan Penuh Kekesalan


Ye. Apa yang korang baca tu mmg betul. Tiada collagen powder shaklee (CPS) pada tahun depan. Nak menangis? Jangan menangis lagi. Sila buat pembelian CPS sekarang jugak. Shaklee buat promo BELI 3 PERCUMA 1 hanya di bulan DISEMBER 2014 ni. Memang JIMAT sangat! Kira lagi JIMAT DARI PROMO BIASA YANG BELI 6 PERCUMA 1 tuh.


Memang JIMAT sangat ni korang. Haaa tah berapa kali dah duk menyebut perkataan JIMAT haha.

Bila beli 3 sekaligus ni. Dengan sekaligus jugak korang akan dapat

# Percuma satu CPS bernilai RM 298
# Free Membership bernilai RM 75
# Cash Back bernilai RM35

JIMAT banyak kan? Kan? Ishhhhh memang JIMAT.

Nak dapatkan harga yang tak masuk akal punya KEBABOM meh contact buzzy :)

Nak beli 1 je? Takde masalah. Semua tu boleh di runding. Whatsapp aje k :)

Masa ni lah nak bermandi-manda dengan CPS hihi



UNTUK PERTANYAAN DAN PEMBELIAN :

SMS/Whatsapp : 017.6790.928
Email : bazilahramly@gmail.com

Disclaimer #1 : Setiap pembelian, anda layak menerima jadual makan dan tips ekslusif yang berkaitan, konsultasi percuma berterusan (after sales service) dan anda juga layak di jemput ke group ekslusif tertutup di facebook

Disclaimer #2 : These statement have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Wednesday, December 10, 2014

Kerana aku seorang makyong.


-____-
Dah dekat nak due ni, mula lah terasa nak makan itu makan ini
Macam semalam teringin sangat sangat sangat nak minum AIR BATU CAMPUR (ABC)
Sanggup ajak incik suami pergi makan mi udang (padahal tak berapa gemar mi udang)
Sebab tahu ada ABC kat tmpt mi udang tu jeeeeee -_-
Kedai lain tak sureeee kekdahnya!
Dah semangat datang, dah order makanan. ABC nye takdokkkkk weh!
Kecewa tak tahu nak cakap mcmana.
Terus buat muka dengan incik suami (bukan salah dia pon -_-)
Sorry hubby! Hormone niiiii grrrr
terus takde mood.

Suami ajak cari abc dan bungkus kt kedai lain tapi dah xde mood
Sebelum balik rumah suami cakap

“ nanti abg belikan mesin buat ABC letak kt rumah kita”

-_-


Friday, December 5, 2014

Mencari Penyelesaian Kepada Masalah HB Rendah? Selesaikan MASALAH ANDA DI SINI


Assalamualaikum Semua,


Buat bakal-bakal ibu di luar sana yang sering mengalami masalah HB rendah tiap kali check up di klinik. Mesti runsing kan?

Result HB terbaru saya :)

Nurse mesti akan cakap dengan JUJUR bahaya HB rendah kepada ibu dan bayi.

Paling tak best kena pergi rutin check up 2 minggu sekali.

Buat yang tak bekerja mungkin tak terasa sangat

Buat ibu-ibu bekerja? Adehhhhh dilemma, asyik lah kena amik cuti ye dakkk?

Kini ibu-ibu jangan runsing lagi. Di sini ada penyelesaiannya!

Saya dah mencuba dan ALHAMDULILLAH BERKESAN DAN BERJAYA.

Kini HB tidak lagi menjadi MASALAH kepada saya. Inshaa ALLAH :)

Jom cuba sekarang.

PROMOSI ISTIMEWA UNTUK 100 PELANGGAN TERAWAL.


SMS atau WHATSAPP “HB RENDAH” ke 0176790928


Bertindak SEKARANG ye ibu-ibu :) 

Monday, December 1, 2014

Kombinasi Vitamin Cantik : Jom Cantik! Jangan Tua Sebelum Waktunya !




Sekiranya anda mencari-cari vitamin yang sihat untuk kulit tanpa sebarang suntikan , anda boleh mencuba VITAMIN C SUSTAINED RELEASE SHAKLEE dan VITAMIN E COMPLEX. Sememangnya kedua-dua produk ini sangat membantu dalam penjagaan kulit. Kedua-dua vitamin ini mengandungi antioksidan yang membantu melindungi badan dan kulit dari radikal bebas. Ianya memang memberi impak besar dan kesan positif pada kulit saya dan ramai lagi pengguna di luar sana. Kini tak perlu lagi nak bermekap tebal, dan boleh calit bedak pureen Maryam je ketika keluar rumah hehehe.



Korang bila lagi nak mencuba?

Kombinasi 2 vitamin cantik dan hebat untuk kulit ni sememang nya sangat POWER kerana kedua-dua produk ni mampu membuatkan kulit anda lebih gebu, lebih cerah, cela jerawat semakin menghilang dan mampu menambat hati suami utk semakin jatuh cinta umpama baru berkenalan ececehhhh :D

Vita C Plus Sustained Release

1 botol mengandungi 180 tablet, cukup untuk pengambilan selama 6 bulan.
Sustained Release bermaksud ia berupaya memberikan jumlah vitamin C yang mencukupi untuk setiap jam kerana ia dipatenkan untuk melepaskan kandungan vitamin C secara berperingkat. Vitamin C ini juga mengandungi kandungan Bioflavonoid Complex dimana selain vitamin C, ia juga merupakan sejenis antioksida yang berfungsi memberikan perlindungan kepada sel tubuh dari serangan radikal bebas.

Kesihatan :

Memerangi Kanser – Ia adalah satu-satunya anti-oksidan yang berkuasa, mampu meningkatkan interferon semulajadi tubuh dan meransang pengeluaran T-cells unutk melawan sel- sel kanser dan membuang kimia berbahaya dari tubuh kita dengan berkesan. Ia juga mampu menghapuskan radikal bebas sebelum ia menyerang sel-sel kita.

Mengekalkan Kolestrol Sihat – Ianya mampu mengurangkan kolestrol dan tekanan darah, mengekalkan kapilari darah yang sihat, meghindari arteriosclerosis, thrombus, menghalang pendarahan dalaman, hidung berdarah, pendarahan serebral dan skurvi.

Kecantikan :

Membentuk Kolagen – Meransang pembentukan kolagen. Kolagen adalah sebatian asas otot, tisu, gusi, rangka dan tulang rawan. Oleh itu, ianya mampu mempertingkatkan kedut dan menghalang otot menjadi lembik.

Mencantikkan Kulit – Ambil vitamin C setiap hari untuk kulit yang lebih cerah, melambatkan penuaan, dan menyekat pembentukan pigmen. Pigmen adalah penyebab utaman kejadian jeragat.


Vitamin E Complex

Vitamin E adalah salah satu antioksidan paling kuat, tetapi badan anda tidak boleh menghasilkan vitamin E dengan sendiri, ini bermakna anda perlu pastikan anda mendapat cukup nutrien berharga ini dalam diet anda. Makan makanan yang tinggi dengan vitamin E atau mengambil suplemen vitamin E jika anda tidak boleh mendapatkan cukup melalui pengambilan makanan . Anda boleh membantu mencegah penuaan kulit dan kerosakan anda kepada DNA anda.

Dibuat dari minyak soya organic minyak biji gandum, diekstrak d-alpha tocopheryl, d-alphatocopherol dan digabung dengan 8 jenis vitamin E (alpha, beta, gamma, delta). Vitamin E paling lengkap dipasaran!. Mengandungi Selenium bagi membantu tubuh menyerap vitamin E dengan lebih berkesan.

Setiap kapsul mengandungi 400IU Vitamin E. Di mana bersamaan dengan 1kg gandum, 500ml minyak safflower, 8kg bayam dan 500g badam.

Kesihatan :

Melindungi Jantung – Pengambilan harian 800IU vitamin E untuk jantung yang sihat ; melindungi sel darah merah untuk mengelakkan pengasidan lipid; meningkatakn kolesterol HDL; mengurangkan tekanan darah; menghalang platelet darah melekat ke dinding arteri; menghalang anemia hemolitik, penyakit jantung dll.

Anti-Oksidan Yang Kuat – Pengambilan lebih dari 1,200UI sehari untuk anti-oksidan yang kuat dan berkesan untuk melawan kanser, mengukuhkan sistem imun, menghalang atau melambatkan pertumbuhan tumer, mengurangkan kerosakan akibat radikal bebas. Ianya juga memperbaiki maslah oksidasi – katarak dan masalah penglihatan.

Kecantikan :

Anti-Penuaan – 1 kapsul vitamin E sehari membantu melambatkan penuaan, mengurangkan kedut, garis halus, parut, akne dan bintik penuaan. Ianya mampu memulihkan tekstur kulit dan ton muka, dada dan otot peha.

Membaiki Parut – Membaiki bengkak dan ulser kulit. Boleh dikenakan terus pada luka unutk mengurangkan kesan parut.

Jadi apa tunggu lagi? Jom dapatkan kedua-dua vitamin cantik ini sekarang. HARGA PROMOSI SEPANJANG DISEMBER 2014! 




UNTUK PERTANYAAN DAN PEMBELIAN :

SMS/Whatsapp : 017.6790.928
Email : bazilahramly@gmail.com

Disclaimer #1 : Setiap pembelian, anda layak menerima jadual makan dan tips ekslusif yang berkaitan, konsultasi percuma berterusan (after sales service) dan anda juga layak di jemput ke group ekslusif tertutup di facebook

Disclaimer #2 : These statement have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Friday, November 28, 2014

2nd Pregnancy Wishlists


Wah kemain makyong nak berwishlist bagai haha
Alaaa bagi lah chance kan, bukan selalu dapat mintak yang macam-macam hehe (read : selalu jer mintak dengan husband walaup bukan preggy mihmihmih)

Untuk angan-angan semasa pregnant kali ni ialah :

Jeng jeng jenggggg :D

MEDELA FREESTYLE BREASTPUMP


Memang teringin sangat dari masa mengandungkan maryam hehe
So besar harapan utk dapat guna pump ni utk fully breastfeed my 2nd baby
inshaa ALLAH
Breastpump yang dulu (rumble tuff) saya dah turunkan dekat my sister.
Senang dia tak payah beli breastpump lagi (alasan utk saya dptkan pump baru hihi)

Wishlist kedua ialah

Tadaaaaaa

PREMIUM BEAUTIFUL KORSET


Memang berkenan betul makyong dengan korset ni
baca review org ramai pon kata sangat bagus
Tapi hargaaaaa nye agak mahal di situ hihi
Masa pantang maryam dulu saya pakai bengkung kain yang panjang tu
uwan maryam punye duluuuuuu tau
very the old school yawwww 
Bagi saya susah sikit nak pakai kalau kita sorang2
Kalau berdua ok lah, tapi mmg kena tarik betul so die akan jadi ketat.
apa lah plak fesyen kalau pakai bengkung longgar sana longgar sini kan hehe
jadi utk pantang anak kedua ni saya nak pakai korset je.
Semoga mudah utk saya pakai dan akan jadi RAJIN lahhhh hehe

Wishlist ketiga ialahhh..

Ehhhh macam dah xde wishlist hahaha
rasa macam nak banyak menda
tapi bila fikir2 mcm xde

hihihi

Mungkin nak shopping baju baby lagi kot hehe

nnti kot ade teringat apa yang makyong ni nak, makyong update k hehe


SELAMAT BERHUJUNG MINGGU SEMUA

Kulit Cerah dan Warna Kulit Sekata dengan Vitamin C dan Energizing Soy Protein Shaklee !


Siapa nak warna kulit sekata? Taknak lah muka je putih, tangan hitam kennn?
Siapa nak kulit cerah? Satu badan okey, bukan separuh cerah separuh gelap
Haaaa ramai nampak angkat tangan siap angguk2 kepala tuh.
Hihihi


Meh nak share TESTIMONI DIRI SENDIRI tentang penggunaan VITAMIN C SUSTAINED RELEASE SHAKLEE (VITA C) dan ENERGIZING SOY PROTEIN SHAKLEE (ESP). Penggunaan yang konsisten ye maksud saya. Bukan sehari consume, seminggu dua minggu tak consume. Konsisten bersamaan dengan setiap hari kita ambil dan telan :)

Sejujurnya saya bukanlah dalam kategori yang mempunyai kulit yang bermasalah Jerawat pon jarang-jarang keluar, kalau keluar pon selalu nya masa stress yang teramat kot. Kulit pon bukan jenis berminyak. Kulit normal lah senang cerita.

Tapi saya consume jgk dua menda alah ni, niat utk penyusuan anak tapi Alhamdulillah mendapat banyak side effect yang lain dan yang paling ketara ialah kulit lebih cerah dan warna kulit lebih sekata. Suka sgt makyong ni tau! Hihihi

Yelah siapa tak suka kalau suami sendiri puji. Kembang berminggu-minggu kalau suami puji hehehe. Yelah kita ni isteri nak melawa-lawa, nak bercantik-cantik untuk siapa kan, mesti utk suami kennn?

Eh ni bukan puji diri sendiri tau, mmg saya sendiri dpt rasa kesan ni, dapat tgk sendiri. Yelah muka sendiri, badan sendiri kan hahaha

Sesiapa yang nak cuba tu, boleh contact buzzy k. Kita bincang hati ke hati mana yang sesuai :)

ENERGIZING SOY PROTEIN : Dengan penggunaan konsisten setiap hari 1 canister boleh bertahan untuk 2 bulan  atau 2 bulan setengah

VITAMIN C SUSTAINED RELEASE : ada 180 tablet dalam sebotol. Dengan penggunaan konsisten boleh bertahan untuk 6 bulan . Yer 6 BULAN!

Jimat kan? Bukan beli arini, bulan depan dah kena beli lagi. Harga berpatutan, dan tahan lama.

Jangan tunggu-tunggu lagi, meh whatsapp buzzy sekarang :)


UNTUK PERTANYAAN DAN PEMBELIAN :

SMS/Whatsapp : 017.6790.928
Email : bazilahramly@gmail.com

Disclaimer #1 : Setiap pembelian, anda layak menerima jadual makan dan tips ekslusif yang berkaitan, konsultasi percuma berterusan (after sales service) dan anda juga layak di jemput ke group ekslusif tertutup di facebook


Disclaimer #2 : These statement have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Thursday, November 27, 2014

Ibu hamil memang akan kerap ke tandas



Usia kandungan dan menghampiri 34 minggu.

Memang asyik ke tandas je.

Sebab mmg makyong minum byk air masak sbb skrg ni cepat je rasa haus

Bila minum byk air, makin kerap lah ke tandas ye dakkk?

Dalam masa setengah jam pon makyong boleh berkali-kali ke tandas -__-

Takkan nak kurangkan kuantiti air pulak kan.

Nurse siap nasihat ibu bila rasa nak terkencing je terus pergi toilet tau, jangan tahan-tahan

Nanti dapat sakit plak..

Depan nurse baik je jawab “ baekkkkk!”

Tapi sebaliknya yang berlaku.

Sebab penatttt wehh nak berulang alik ke tandas haha

Rasa macam nak bermastautin plak kt situ

Bila cerita dengan incik suami…..

“ Nak abg belikan sayang pampers tak? “

-_____________-

Oklah, makyong rasa dah masa nak ke tandas ni.


Till then ~

Resepi Donut Gebu Gebas Dan Lembut


Assalamualaikum Semua.

Selamat berhari khamis. Bagaimana hari anda? Saya biasa-biasa aje, actually membosankan dengan rutin kerja yang sama setiap hari. Kawan-kawan ada tahu dekat mana-mana ada kerja kosong? Hihihi


Ok,hari ni nak share pasal donut gebu tahap tertinggi yang saya buat semalam. Wahhh tahap tertinggi kau! Hahaha. Ni lah kali pertama buat donut, dan incik suami kata SEDAP dan LEMBUT. Incik suami dah puji dah cukup puas hati :) Kalau suami kata tak sedap mahu merajuk 4 hari 3 malam hihihi.

Meh tengok gambar sikit. Ni masa tengah tunggu adunan kembang semangkuk. Kembang uolss, kembang macam makyong ni jugak mihmihmih.


kembanggg kan? Hahaha bangga tertiba sebab 1st timer ni :D

Ok meh kita tgk resepi. terima kasih yer atas resepi yang sedap ni pada empunya resepi :)


Resepi Donut Gebu Gebas dan Lembut

Sumber : Mamasya

Bahan-bahan ( boleh dapat dalam 20 - 25 biji )

3 cawan tepung gandum
1 cawan air suam kuku
2 sudu besar mentega
6 sudu besar gula pasir (boleh kurang bagi yang tak suka manis)
3 sudu besar susu pekat manis
1 paket yis (jenama mauripan)
1 biji telur
  
Cara-cara

#Cairkan mentega dan ketepikan.
#Gula dan susu disatukan di dalam air suam, kacau supaya gula larut
#masukkan yis, kacau lagi. Biarkan selama 10 minit.
#Pukul telur sedikit dan campurkan bersama mentega cair tadi.
#Selepas 10 minit yis akan naik berbuih-buih, masukkan pula mentega yang dicampur telur tadi.kacau. 
#Masukkan campuran yis kedalam mangkuk yang berisi tepung gandum, gaul sebati dengan senduk kayu. (saya guna cake mixer haha, cepat dan pantas! sebab makyong lenguh tangan nak menguli. yg pakai mixer tu pon incik suami tolong haha)
#biar adunan lagi selama 45 minit (Saya biarkan lebihhhhh lama dari 45 minit).
#Banyakkan tepung ditangan supaya adunan tak melekat.(adunan memang agak lembik).
#ambil sedikit adunan, buat bentuk sesuka hati anda. Sy buat bulat je sbb mudah, kalau yang nak buat bentuk ring pon dipersila kan :)
#Sediakan minyak untuk menggoreng. gunakan api sederhana. alih selalu supaya dapat warna yang sekata. setelah agak kekuningan bolehlah diangkat. #Tabur gula caster atau hias dengan coklat cair dan ditabur dengan coklat rice.

#### Tadaaaaa, ready utk di makan. Ngap ngapppp ngappp.



Alamakkk, abaikan color dia yg tak berapa comey tu ye hihi. Biasa lah sambil goreng sambil lari-lari tengok cerita korea. Pls jangan tiru perangai ini kalau korang nak donut yang cantik berseri k heheh. Tapi tak pe color je gelap sikit, rasa dh sedap haha (nak jugak menang ko ni! )

Ok laaa, selamat mencuba semua! :)

Wednesday, November 26, 2014

Omega Guard Shaklee Memang Berbeza. Perbezaan yang MELAMPAU!



Ada pelbagai jenama minyak ikan yang ada di pasaran di luar sana. Tapi yang mana yang terbaik untuk anda dan keluarga? Yang mana mengandungi pelbagai kebaikan? Yang mana yang mampu di miliki seterusnya tahan berbulan-bulan?

Ok, sekarang nak cerita apa perbezaan OMEGA GUARD SHAKLEE berbanding produk-produk minyak ikan lain di luar sana.

Pertamanya, tentulah OMEGA GUARD SHAKLEE di hasilkan menggunakan bahan-bahan yang semulajadi dan selamat selain telah menjalani pelbagai ujian klinikal sebelum di pasarkan kepada pengguna. RASA SELAMAT kan bila ada ujian klinikal?

OmegaGuard Shaklee terdiri daripada

# 7 asid lemak Omega-3 semulajadi iaitu EPA (Eicosa Pentaenoic Acid)
# DHA (Docosa Hexaenoic Acid)
# ALA
# lain-lain lagi

Rata-rata minyak ikan jenama lain diekstrak melalui kaedah penyulingan tekanan yang tinggi yang mana ia akan memusnahkan kebanyakan nutrient dan tidak mampu menapis kandungan logam yang akan membahayakan kesihatan.

Sebaliknya bagi OMEGA GUARD SHAKLEE. Ia sememangnya tidak diekstrak dari hati minyak ikan yang mengandungi toksik berbahaya.Minyak ikan Omega Guard dihasilkan daripada ikan yang tinggal dilautan dalam (deep ocean) dan air sejuk bukan ikan yang senang dapat dipantai atau sungai. Ikan-ikan yang digunakan pula mengandungi asid lemak tidak tepu yang tinggi.

Jadi Minyak Ikan OMEGA GUARD SHAKLEE tidak tercemar dengan bahan-bahan merbahaya, sebab itulah ianya di katakan yang TERBAIK antara yang TERBAIK.


Selain itu, OMEGA GUARD SHAKLEE adalah ULTRATULEN dan BERGRED FARMASEUTIKAL. Omega Guard dihasilkan melalui 3 kali proses penyulingan proprietari 3 molekul yang memekatkan asid lemak omega-3 yang bermanfaat di bawah suhu rendah yang terjaga. Proses ini menumpukan kepada penghasilan asid lemak Omega-3 yang asli dengan menyingkirkan bahan-bahan merbahaya seperti logam berat, merkuri, kadmium dan sebagainya yang terdapat di dalam kebanyakan jenis ikan.

Dan apa lagi perbezaan yang membezakan OMEGA GUARD SHAKLEE dengan jenama lain di luar sana? Yer, kandungan EPA dan DHA nya yang LEBIH TINGGI. Kandungan EPA dan DHA dalam Omega Guard adalah 90% dan lebih tinggi berbanding minyak ikan yang lain yang hanya mempunyai kandungan EPA dan DHA 10% sahaja.




Jadi dah tahu nak pilih minyak ikan yang mana?

Jangan fikir lama-lama, meh dapatkan OMEGA GUARD SHAKLEE dari saya. Di jamin harga terbaik :)


Beli satu boleh tak dapat HARGA ISTIMEWA kak? EH MESTILAH BOLEH. Whatsapp ajeeee k :)


UNTUK PERTANYAAN DAN PEMBELIAN :

SMS/Whatsapp : 017.6790.928
Email : bazilahramly@gmail.com


Disclaimer #1 : Setiap pembelian, anda layak menerima jadual makan dan tips ekslusif yang berkaitan, konsultasi percuma berterusan (after sales service) dan anda juga layak di jemput ke group ekslusif tertutup di facebook

Disclaimer #2 : These statement have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Tuesday, November 25, 2014

Magnum Cafe Di Mid Valley

Assalamualaikum korang.

Apa khabar?

Nak share pengalaman pergi makan eskrem MAGNUM di Mid Valley yg orang duk heboh-heboh tu hehehe

Sebab dah alang-alang pergi Maternity and Baby Expo kat Mid tu, sy n husben menyinggah lah sekali ( padahal isteri yang lebih2 nak pergi magnum tu hihi)

Magnum Café ni ada dkt dua tingkat. Setingkat dkt sama level dgn Cinema tu, setingkat lagi kt atas lagi hehe.

Memula pergi yg dekat level Cinema tu, tgk org beratur makkkkkkk aihhh punye panjang.

Terus ajak suami pergi tingkat atas dan rupanya tingkat atas hanya untuk dine in -_-

Nak take away, korang g lah beratur kt bawah ye.

Tapi dah alang-alang ktorg kat atas, sy n husben beratur jgaklah, bergilir kami suami isteri g solat (semata-mata taknak hilang turn)

Gigih makyong ni tau hahaha

At last dapatlah ktorg masuk. Senyum lebarrrrr makyong mihmihmih

Ada banyak pilihan eskrem. Tak ingat lah menu nye tapi mmg banyak.

Ada yang kita boleh decorate sendiri icecream macam mana yang kita nak. Dengan harga RM 9 ++

Dalam RM 10 lah kot kalau cmpr tax.

Memula makyong nak decorate sendiri icecream tp malas lah so order je dari Menu tuh hehe

http://bazilahramly.blogspot.com
Ni Incik Suami punya. ape tah nama nye hehe

http://bazilahramly.blogspot.com
Ini Makyong yang punya! hehe

Apa rasa nya?

Alaaaa sama je mcm magnum biasa yg jual kt pasaraya tu hehe

Cuma nye kt sini lagi ekslusif n boleh topping sendiri dan dorg pelbagaikan cara men’decorate’ ice cream tu :)

Sekali-sekala pergi boleyyyy lah hehe

Tapi mmg manis gile. Tp xpe, dia prepare kan air mineral hehehe so dun worry!

So pendapat saya korang ptt pergi atau tidak. Pergilah merasa sekali hehehe

Tapi kena lah tahan beratur sikit :)

Notakaki : duk cite pasal magnum terasa terus nk makan icecream magnum. Kena pergi beli ke apa petang kang ni? hahaha

Friday, November 21, 2014

Rasa nak pergi bercuti….


Cuti sekolah dah bermula, rasa nak pergi bercuti je bawak Maryam jalan-jalan..wah wahhh cakap macam Maryam dah bersekolah jer hihihi. Ummi nye yg lebih-lebih nak pegi bercuti sebenarnya. At least kalau ada rezeki nak pergi bercuti sebelum bersalin. Weeewuuu!


Suka tidur hotel. Lagi-lagi kalau bilik tu ada king size katil. Wahhhh heaven! Haha. Ada bath tub pon best.

Mana nak pergi ye? Hujung-hujung tahun macam ni musim hujan pon dah tiba, plan nak ke pantai kita tunda dulu. Nak pergi ke Cameron risau jugak kang banjir sana.

Survey mode on! :)

Selamat bercuti sekolah pada semua guru-guru dan budak-budak sekolah :)

Thursday, October 2, 2014

Tragedi Oktober! Tsunami ESP melanda lagi! Hot Seller! Jom ketahui apa itu Energizing Soy Protein Shaklee.



Promosi Beli 6 PERCUMA 1 ESP Shaklee datang lagi. Siapa pengguna tegar ESP mesti akan borong habes-habesan. Yang belum jadi pengguna tegar apa kata bagi peluang kt diri sendiri utk mencuba 1 tong dulu. Harga tengah istimewa bangat ni.. takkan nak lepas peluang kan?



Okey, jom baca keistimewaan dan fakta tentang ESP?


# Energizing Soy Protein ini membekalkan 14 gram non-GMO Protein Soya berkualiti tinggi yang mengandungi semua Asid Amoni Perlu termasuk 9 Asid Amino Perlu yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh badan manusia.

# Energizing Soy Protein membekalkan tenaga berterusan yang bertahan selama beberapa jam selepas diminum kerana ia mengandungi 5 jenis Vitamin B yang diperlukan tubuh, serta Kalsium separuh daripada jumlah keperluan seharian

# Isofalvones pula meningkatkan fungsi jantung, tulang, payudara dan prostat. Kajian juga menunjukkan soya dapat membantu mengimbangi kitaran hormon semasa proses menopaus.

# Energizing Soy Protein ini dihasilkan dibawah kawalan IPP(Identity Preservation Program) bermakna penghasilan kacang soya ini dipantau ketat pada setiap peringkat dari penanaman sehinggalah sampai kepada pengguna.Diproses dengan air ( bukan dengan bahan kimia ) bagi mengekalkan sumber semula jadi isoflavones

# Dijamin Halal. Tanpa Laktos, kolesterol dan bebas kafien.



SIAPA YG PERLUKAN ESP?

Pelajar dan pekerja atau individu dewasa : Sebagai penambah tenaga ataupun energy booster (Minum sebelum sarapan, jadi kita akan rasa bertenaga dan takdelah kelaparan sangat, rasa kenyang yang bertahan lama, bonus for weight management, boleh kurus tu hehe)

Para lelaki : Melindungi dari penyakit berbahaya (heart,cancer,etc)

Ibu mengandung : For a healthier pregnancy- well grown fetus ; membantu mengurangkan ketidakselesaan ketika hamil

Ibu yang menyusu: Membantu menggalakan dan mengekalkan pengeluaran susu . Dan yg bestnya, pengambilan ESP konsisten sepanjang penyusuan susu ibu,dapat membantu pekembangan fizikal bayi secara sihat

Wanita: Sangat bagus utk beri keanjalan kepada kulit.Awet muda gitu.(protein penting kepada mereka yang ingin kulit yang cantik dan tona warna yang sekata. Mereka yang mempunyai bekas jerawat yang berwarna hitam adalah disebabkan kekurangan protein untuk membina sel baru dan menyingkirkan sel mati yang berwarna hitam tersebut). Sangat setuju, sebab tu saya jatuh cinta dengan ESP ni hehehe.


Info Tambahan 

#Isoflavanes-merendahkan kolestrol,mencegah risiko osteoporosis dan kanser

#Genistein-mengekang pertumbuhan kanser.memusnahkan radikal bebas.Baik untuk pemulihan uterus,ovari,menopous,


#Diadzein-anti tumor,pankreas,anti estrogern berguna untuk wanita menopous.


Testimoni terbaru dari customer saya :) Kawan pon berminat terus nak cuba ESP sbb tgk perubahan pada kulit wajahnya.


Jom pakat dengan keluarga utk borong ESP! 

Apa? Nak 1 je? Bolehhhhh. Whatsapp aje k. Kalau anda bernasib baik dan saya tengah baik hati, ada yang ISTIMEWA menanti anda :)

Jadual Makan dan resepi ESP akan di beritahu kepada customer saya.

Baca lebih lanjut



Kredit : PM Shareeza


UNTUK PERTANYAAN DAN PEMBELIAN :

SMS/Whatsapp : 017.6790.928
Email : bazilahramly@gmail.com


Disclaimer #1 : Setiap pembelian, anda layak menerima jadual makan dan tips ekslusif yang berkaitan, konsultasi percuma berterusan (after sales service) dan anda juga layak di jemput ke group ekslusif tertutup di facebook

Disclaimer #2 : These statement have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.


 

Template by BloggerCandy.com