Monday, August 6, 2012

Quick update to show I’m still alive and kicking!


Hai semua. Quick update dari mak buyung. Sgt busy since last week. Arini pon ada training tp di sebabkan saya berpuasa maka dpt berehat di opis saja sementara tggu trainer ngan chinese co-workers balik dari lunch..dapatlah update sekejap hehehe.

Previous entry saya cerita pasal ‘bawa diri’ kan? Sebenarnya saya g Singapore hehehe. ada seminar kat sana dan banyak lah mende yang berlaku hahaha. Memang tragik betul lagi2 peristiwa ktorg kena tggl dek bas. Hahaha. Penatlah mak buyung ni berjalan. Xpelah, pengalaman kan :) dan baby sangat behave eventho memang banyak sgt bergerak maybe terlalu lapar kot sbb mlm sebelum seminar saya berbuka puasa tanpa nasi pastu sahur plak makan roti jer. Hmmmm, tp alhamdulillah dapat bertahan. Usap2 baby suruh dia behave :)

Dan arini, “ Say hello to third trimester! :) “
Alhamdulillah dah 7 bulan arini. Apa perkembangan terbaru? Perut makin besar tp still pkai uniform ke tmpt keje hehe. Semalam dah beli baju baby ! hoyehhhh, anak umi dah ada baju lah sayang!Tapi banyak lagi kelengkapan tak terbeli lagi, takpelah, one by one..
Jantina baby? Korang rasa2? Ehehhhh even saya n husband pon tak tahu. suami kata biarlah rahsiaaaaaaa…ada orang ckp saya mesti boleh rasa ni baby girl or baby boy. Entahlah, x tahu nak ckp cemane hehehe..

Last check up, berat saya tak naik langsung dan saya bilang sama itu misi skrg bulan puasa, normal kot berat tak naik hehe. .

Okeylah got to go. Have a nice day semua org. Selamat berpuasa :)

17 comments:

:: Mrs.Eady :: said...

take care :)

Den said...

wow..biarlah rahsia.. hehe..

jom tengok tudung
http://gerobokecik.blogspot.com

eMMe said...

Salam Baz, akak dah ponteng 1 hari la..hhuhuu.. pasal tak sahur, takot tak tahan... tapi mmg lapar kan.. hope Baby kite pun kuat semangatnya.. wow, Baz, kamu dah masuk 3rd trimester, bestnye..mesti xcited kan, nak beli kelengkapan baby n raya kan... dah leh tau jantina tu dear, takmo gi wat scan ke? takpe Baz, hope kite n baby2 sihat walafiat... Baz busy, akak pun bz, masih bergelumang dgn kad raya n kad kawen anak boss ni, huhuhu.. tak gerak2 ni.. taktau bile leh kasi clear, hehehe...

Miss Mirror a.k.a Sam said...

Kak Mirror mmg ada beza masa pregnantkan boy n girl.. masa yg girl tu, Kak Mirror jd sgt cerewet dlm semua perkara, geli itu, geli ini.. hahaha... yg boy pulak.. akak jd lebih simple, lebih cool. Bazi plak skrg ni mcm mana?

Kesuma Angsana said...

jaga diri n kandungan yek!

Mommy_Cha said...

kite dulu kan awak bulan pusa tak pose tau hahaha. pengakuan ibu-ibu preggie yang tersangat berani.kahkahkah. bestnyer tak naik berat yer? ini disebabkan tak pose terus mendadak naik berat. walaweyyy! gemoks wei! hahaha...

Kakzakie said...

Ke S'pore naik bas ke? Macam mana boleh tertinggal bas? Kesiannya dgn membawa perut lagi... exercixelah ye.

Tapi kalau bas no. 170 bila tertinggal boleh tunggu next bas datang tak kisah boleh naik juga asal tiket jangan hilang je..

ctmah said...

enjoy ur 3rd trims!

-Sara- said...

cepatlah story spore plak! ehehe

take care awak :)

♥ Cmª shIemª ♥ said...

ooo..bazi g spore rupenye..syiok la..sambil btugas sambil mkn angin...hihihi....

wah...dah masuk 3rd tmster..msti bby makin aktif & ssh nk tido mlm kan? take care tau...jaga kesihatan sama.. :)

azizah :) said...

wah wah wah seronoknya..setengah orang dah scan bagai then dah beli baju jantina anak masing2.. bagi jijah girl o boy sama je kan.. janji baby sihat..hehe

Bazilah (^0^) said...

mrs.eady : insyaALLAH :)

Den : okey, will have a look later :)

kak emme : salam kak,oh akk dah tggl puasa sehari. xpelah, nnti boleh ganti kan :) aah kak dah msk 3rd trimester, br terkedek2 nk membeli barang2 hehehe. suami xnk scan, katanye biarlah surprise. kite ngikut jer hehe. kad raya ? pos kt bazi satu! hehe

kak mirror : hehehe, rs mcm cerewet pon ade jgk. baby girl kot kan :P

KA : baiklah kak :) tenkiu :)

mommy cha: hehehe preggie ladies mmg ada exemption utk tak berpuasa. hehee. jgn lupa gantiiiii yer :)

kak zakie : hehehe driver bas tgglkan ktorg kt woodlands checkpoint. terpaksa lah amik bas g MRT station heheh

ctmah : thanks dear! :)

sara : hehehe nnti kite cite yer. thanks dear :)

cma : heheh, g bulan puasa mcm x berape seronok sbb cpt letih kot n ssh nk cr mknn halal hehehe. sng jgk nk tdo maybe sbb siang letih sgt kot hehhe. thanks cma! :)

jiejah : hehhehee itulah suami pon ckp gitu. so ktorg beli kaler universal jer :)

♥ ROS ♥ said...

cepatnnyer dh 7bulan :) jaga diri yer.. sonok dpt rasa g negara org :) berat ros pun xnaik posa nih :P

IntaNBerliaN said...

saya ni plak xkira pose or tak, duk naik 2kg sbln.. hehehh

puan.mila said...

Wah dh 7 bln..mila almost 5 mnths bru stat ase baby main tendang2..hehe

MamaEma said...

jaga diri baik-baik..ibu aktif anak pun aktif...dah tak lama tu nak bersalin...

nanti pantang cubalah pakai korset pb yer...alamak, teriklan pula..hehehehe

Puan Ira said...

take care

 

Template by BloggerCandy.com