Wednesday, June 12, 2013

Azam Baru


Walaaaawehhh dah masuk 2nd quarter 2013 baru nak cerita pasal azam hihi. Takpelah, biar lah lambat asal ada jgk :D

# Nak update resume. (update resume pon memerlukan azam ke? Hahaha. Perlu okehhh sbb bab2 nk update ni bazi memang malas)

# Next step kalau berjaya update resume adalah survey2 tempat kerja baru. Alamakkkk,ada ke org opis baca blog ni? Hahahaa. Kalau ada senyap2 sudeyy. Kerja sini seronok, orang2 nya pon friendly n gila2, kerja tak stress tapi ntah rasa nak perubahan. Nak rasa new environment. 3 tahun kat sini rasa nya dah cukup lama.

# Nak rajin masak untuk suami. Bukan hanya rajin untuk Maryam. Suami dah jeles sbb asyik buat makanan Maryam je hihihi. Inshaa Allah incik suami, demi mu walau letih puan isteri akan cuba jugak masak. (Aritu masak terlampau pedas smpi diri sendiri nk mkn byk pon tak mampu tapi incik suami makan byk jgk….terharu (bergenang air mata plakk sob sob sob)

# Nak rajin lipat baju. Baju kering sumbat dalam bakul terus, sampai menggunung dalam bakul. Tak tahu lah nape malas di tahap gorgonnn. Mood melipat hanya datang dengan bantuan/suntikan semangat dari suami.. Suami puji sikit, peluk sikit, cium sikit baru nk lipat baju ! hahaha. Tah ape lah penyakit ni. Hormon kawan kawan. Hormon. Salahkan hormon

# Hujung tahun ni nak target income 4 angka dari Shaklee.Wah, DREAM BIG! Hehehe..TIADA YANG MUSTAHIL

# Nak jadi isteri, ummi, anak yang terbaik.

Hmmmm, cukuplah 6 jer dulu. Oklah have a nice day korang. Oh Please doakan azam bazi ni terlaksana oke . thanks!

10 comments:

Aeen said...

resume aeen pun x update2 lagi...ingat nk tukar keje gak...mcm baz lah..nk rasa perubahan...aeen pun dah 3 tahun keje kt sini...tp tu lah..xleh nk berhenti lg...sbb pregnant kan..tgu lah tahun dpn kot...insyaAllah..:)

ctmah said...

lipat baju tu mmg i setuju..haha!
super duper lazy =)
wish u all the best dear =)

Mrs Lurve said...

moga terus berjaya bazi..insyaAllah

Deq's Qienz said...

Insha Allah..smg tercapai smua target tuh ya

Miss Mirror a.k.a Sam said...

Bazi - Melipat kain mmg paling mencabar. Ada member tu dek kerana malas melipat (anak 6 katakan, career woman lagi), dia jemur semua baju dgn hanger then bila kering je terus masuk dlm gerobok dgn hanger2 sekali.. Good idea jugak kan.. hehe.

Kesuma Angsana said...

gd luck & doakan yg terbaik yer !

adyna said...

Semoga tercapai segala impian bazi ;)

~ NANA ~ said...

hahaha takpe lambat pon, janji azam tu tetap ada :)

go go go!

Nur Hareza said...

u can do it.. kita orang perempuan memang perlukan dorongon nak buat part2 yg malas tu esp part lipat kain ni ;)

-Sara- said...

wish ur dreams come true dear :)

 

Template by BloggerCandy.com