Friday, April 15, 2011

Pengalaman Pertama Berjumpa Bakal Mertua

yer arini nk cerita pengalaman pertama berjumpa bakal mertua hihi..pertama kali jumpa masa erkkkk *bila yer???* *mengingat sekejap*

owh pertama kali berjumpa pada tahun 2007,tarikh saya x ingat tp tempat pertemuan dekat restoran tasik s.alam..masa memula mr.fiance ckp his parent nk jumpa n kenal,sy rase mcm "eh apeni apeni??takut woooo" dah la mr.fiance duk menakut-nakutkan ckp his father is very strict,garang and etc..lagi la rase macam menggigil sume......dua ke tiga hari before pertemuan pertama tuh,saya dah x senang duduk.berdebar-debar semacam padahal jumpe je kan tapi takut okeyyyyy.kang di buat nye his parent x suke ke ape kan,menangis tak berlagu ler saya hehehehe..nak di jadikan cerita punye lah saya gelabah,rantai emas yg sy pakai hilang pon smpi x sedar hahaha.dah malam nk tidur br mcm heyyyyyyyy,rantai hilang!! nsb baek ade org yg berbaik hati jumpa and pulangkan.Alhamdulillah :)

tapi nye saya ni mcm xde kesedaran plak lagi,org kata x amik iktibar lah kan..akibat kelalaian saya,malam sebelum pertemuan pertama tuh,sy kehilangan cermin mata pulak!!! hahaha..saya terlupa nk amik selepas berwuduk..dah pagi baru sedar and bile pegi tgk dah xde...mula lah gelabah sbb mlm nk jumpe bakal mertua nih,kang x nmpk plak kan..*menangis dlm hati*..mr.fiance yg mase tuh masih bertaraf boyfriend lagi ckp jgn gelabah,xde pape punye tp die duk laaaaa menakut-nakutkan org hahaha..nsb baek saya bawak my old spectacles,jadi malam pertemuan pertama pkai lah yg lame tuh..en.tunang plak pegi cite ngan parent dia yg spec saya hilang and nsb baek abah ckp "jgn risau,mummy pon suke letak spec merata,selalu hilangkan spec"hahahaha..lega hati ku :)

owhhhh,sy risau jgk pasal pakaian..en.tunang ckp pkai yg sopan2 tau (mmg pakai sopan pon selalu hihi)...terpikir la pakaian plg sopan kompem la baju kurung..igt nk pkai baju kurung jer tp si dia plak kate eh,tu formal sgt.....jd sy pakai la baju yg x berape formal tetapi sopan...

alhamdulillah semua nye berjalan dgn baik n lancar pada malam tuh :)) *senyum sampai telinga*
malam tuh saya tidur dgn lenaaaaaaaaa sekali
heheheheheeee

en.tunang still x abes2 ckp abah garang kan,abah serius kan..hehehee
erm pengalaman korang mcm mane
harap2 pengalaman korang juga adalah pengalaman yg menggembirakan

doakan perhubungan kami kekal hingga ke jinjang pelamin
dannnn jodoh kami kekal hingga ke akhir hayat
amin...


later,saya cerita psl pengalaman pertama my future husband jumpa my parent plak hehehe

5 comments:

♥ nana i am ♥ said...

* hehe~ semua orang akan nervessss tahap gaban kan.,cuakkkk sangat! ^_^

my first experience sangat laaa klang kabut.tapi still oke n syiokkk jugak :) jumpa his family dekat kenduri family2 die jugak.tak planning pon nak pegi kenduri.i pon pakai jeans macam biasa.last2 die cakap nak bawak jumpa family sume kat kenduri tu.masyaallah~ first time jumpe pakai jeanssssss..so far, family doe sume oke n i pon rase selesa je time tu =)

Cik Jari said...

hehe,
macam seriau la pulak..

BaziLah @ buzZy (^0^) said...

yerrrrr cuak sgt tp alhamdulillah everything okeyy :)
oklah tuh if u dah rase selesa ngan his family..first time jumpe jer cuak kan??huhuhu

aleen aiden said...

klo alin serius cuak giler.hu3

wah,sape yg baek ati pulangkan rantai 2?haishhh.suweet btul!hee

Bazilah (^0^) said...

hehe cuak tu perlu tp jgn cuak sgt :p
yg pulangkan rantai tuh bdk satu floor ms kt hostel uni dulu :)

 

Template by BloggerCandy.com