Friday, December 23, 2011

halal bonceng motor dengan boyfriend?

‎"HALAL lelaki menboncengkan girlfriend dia di atas motor dengan syarat BAPAK girlfriend dia itu berada di tengah-tengah antara mereka" - Ustaz Azhar Idrus

lawak lah ustaz nih hehe tp betul kot.

Pengalaman pertama saya bonceng motor ngan incik suami ialah sehari sebelum kenduri kesyukuran di belah suami. Masa tuh naik motor sbb nk pegi tgk homestay yg family saya akan bermalam bile dtg kelate. Motor yg ada kt umah keluarga mertua saya tu plak susah sgt nk start mase tuh tp ayah mertua dah baik hati tolong hidupkan. Kitorang pon merempit lah ke rumah homestay tuh without helmet hahaha. Yelah seberang jalan je tp lalu jalan besar jgk kot kuikuikui..

Mase duk tgk2 homestay tuh, incik suami biarkan enjin motor hidup sbb tkt bile dh mati ssh plak nk hidup semula. Tup tup masa ktorg kt atas rumah tgk menjenguk keadaan homestay tuh, tuan punye homestay dgn baik hati pegi matikan enjin motor hahahaha. Dah susaaaaaaah nk hidupkan enjin. Incik suami kate tolak lah wahai isteri ku :p tolak naik bukit kot hahaha :D

Pastu kitorg lintas jalan sambil tolak motor tuh. Eh tak suami tolak sorg2 sbb saya malu hahaha. Saya tggu kt seberang jalan bg arahan kt suami bile boleh lintas hehehe.

Nak balik ke rumah keluarga mertua xde masalah sgt sbb kene menurun bukit jadi kitorg naik ler motor tuh tp bile smpi kawasan rata motor x leh nk jalan dah hahah. Nasib baik ada ramai budak2 tgh main2 kt tepi2 tuh masa tuh. Incik suami ngan selamba jer. Meh tolong tolak motor nih, motor rosak. Tolak sampai umah Daniel (anak abg ipar saya) hahaha. Dengan semangat nye budak2 ni tolak. Laju woooo, seronok jer saya ngan incik suami atas motor, budak2 tuh mengah2 menolak org2 yg berat nih hahahahha :D

Seriously, igt2 balik kelakar jer. Nnti nk cite kt anak2 pengalaman kitorg nih huhuhu

4 comments:

kacang said...

hehe..bapak ade tgh2??.haha..

ZaNNa said...

sweetnyer kamoo =) moga berkekalan hingga ke akhir hayat..

elly hamzah said...

jahat nye!hahahhhaa

Bazilah (^0^) said...

kacang : kene lah ade bapak kan, bkn muhrim kuikuikui

zana : aminn :) thanks zana!

k.elly : hahaha kesian bebudak tuh, ajak minum air pastu dorg tanak plak..

 

Template by BloggerCandy.com