Friday, September 20, 2013

Set Kuruskan Badan Shaklee Yang Laris Macam Pisang Goreng Panas



Assalamualakum dan salam sejahtera kawan-kawan,

Dah lama tak bersiaran. Ada yg tertanya-tanya ke mana saya menghilang? hahah bajet retis ko ni bazilah! Alhamdulillah saya, suami dan cinonet maryam safiyya sihat hendaknya :)

Arini nak share pasal slimming set/set kurus dari shaklee. Alhamdulillah set ni mmg mendapat sambutan hangat. Kenapa hangat? Sebab pertama adalah kerana keberkesanannya inshaa Allah dan yang kedua kerana harganya yang menarik hati de boommm kebabbom (^^,) Okey meh kita tahu serba sedikit pasal set kurus ni ye.

1. Alfalfa Complex


Fungsi Alfalfa ialah :
  1. Mencuci hati, darah dan usus. Ia boleh mengembalikan kenormalan badan yang berasid, menghilangkan toksin dari badan, dan mencantikkan kulit.
  2. Melawan alahan. Memperbaiki keadaan kulit dan hidung sensitif, kurap, bau badan dan ulat air dengan berkesan.
  3. Baik untuk patologi di dalam usus dan perut. Memperbaiki saluran penghadaman seperti kembung perut, ulser gastrik, hepatitisw, sembelit dan hyperacidity.
  4. Melawan tumor. InshaAllah dengan pengambilan berterusan sehingga 30-50 tablet, ia mampu memperbaiki sel-sel kanser dan membuang tumor.
  5. Menyingkirkan lemak dan kolestrol. Mampu menghapuskan lemak, mengurangkan kolestrol, mencegah penyakit jantung, strok dan darah tinggi.
  6. Melegakan keletihan. Bertindak sebagai rawatan kepada pelbagai penyakit.
  7. Mencegah/merawat atritis. 
Jadi secara ringkas nya utk kuruskan badan ni alfalfa kerja nya utk detoks segala toksin di dalam badan. Tapi selain detoks, banyak kelebihan lain kan?


2. Lecithin


Fungsi Lecithin ialah :
  1. Menyerap vitamin yang larut-lemak. Membantu tubuh menyerap vitamin A, D, E dan K yang larut-lemak.
  2. Melindungi hati. Menghalang enapan lemak di hati, sirosis hati dan hati berlemak.
  3. Pemecahan lemak dan kolestrol. Bertindak sebagai pembersih salurdarah, juga membantu mengelmusi dan metabolisma lemak, kolestrol dan trigliserid dalam tubuh.
  4. Pelangsingan. Menghalang obesiti.
  5. Mencantikkan otot dan kulit. Membentuk membran sel, melembabkan dan menghaluskan kulit, mengaktifkan metabolisma sel dan melambatkan penuaan.
  6. Memperbaiki alergi. 
  7. Menghalang kejadian batu karang. 90% dari batu karang terjadi daripada kolestrol. Ia mengemulsi kolestrol berlebihan.
  8. Menghalang tekanan darah tinggi. Memperbaiki tekanan darah dengan menghalang arteriosklerosis.
  9. Meringankan sembelit. Lecithin adalah pelembut najis yang berkesan. Ia melembabpkan usus dan meleraikan toksin dalam usus.
Secara ringkas nya, lecithin memecahkan lemak dan Lecitin dinamakan “pengemulsi semulajadi” kerana ia mempunyai kesan melekat pada lemak, dalam perkataan ringkasnya,ia menyebabkan lemak tu terapung di dalam darah, dan seterusnya mencegah lemak dari melekat kat dinding membran. Lecitin tak boleh dihasilkan oleh badan tetapi ianya sangat diperlukan oleh badan.


3. Cinch 


Fungsi Cinch ialah :
  1.     Menjaga nafsu makan (mengenyangkan perut)
  2.     Membantu proses pembakaran lemak
  3.     Memelihara otot ketika proses pengurangan berat badan
  4.     Mengelakkan tubuh menajdi kembali gemuk
  5.     Mengelakkan tubuh menjadi menggelebeh ketika proses slimming
  6.     Memejalkan otot
  7.     Meningkat sistem imunisasi
  8.     Membekalkan tenaga
  9.  Meningkatkan metabolism badan.
Cinch Inch Loss Plan ni memang dah di uji secara klinikal oleh Shaklee untuk dapat mengurangkan berat badan sebanyak 15.4 pound (around 7 kg), mengurangkan saiz pinggang sehingga 4.1 inci dan pada masa yang sama mengekalkan jisim otot


Meh tengok testimoni pengguna sikit ye (^^,)





Best kan? Kita kurus bkan utk cantik sahaja tapi utk sihat. Jadi jom sihat bersama saya dan Shaklee.


Hubungi bazi sekarang untuk harga yang terbaik (^^,). Harga kengkawan je utk semua :)

FB Page : House of Vitamins
SMS/Whatsapp/Viber : 017-6790928

6 comments:

Ayu azmir said...

gud luck.... mashukk...

eMMe said...

salam Bazi, skrg ni citer pasal Shakelee je la dia yea... hehehe...

akak lame dah tak makan shakelee huhu.. InshaAllah nak makan shakelee balik nnt..hehehe...

Bazilah (^0^) said...

ayu : Tenkiu :)

Kak emme : Salam kak. hahaha byk je mende len nk cite tp asyik separuh jalan je hahaha. nnti bazi cte psl mende lain ye.hehe

eMMe said...

Bazi, akak dah takde wasap dah... ari tu kene donlod new version, tak boleh donlod, akak uninstall, nak install blk tak boleh, tak tau nape.. wicet boleh la, hahaha...

adyna said...

Shaklee mmg terbaik ;) , dah Mkn sendiri baru tahu khasiat nye ;)

Bazilah (^0^) said...

kak adyna : kannnn. setuju sgt hehehe

 

Template by BloggerCandy.com