Monday, January 21, 2013

Puting Susu NUK Pilihan Baby Maryam

Lama dah nak share pasal ni tapi asyik tertangguh je hehehe

Puting pilihan kami anak beranak adalah NUK!
Saat pertama nak ajar baby maryam minum susu guna botol adalah saat paling menakutkan dan agak sedih hukhukhuk

Mestilah sedih kan, selama ni mengopek ngan ummi dia jer tp tetibe dia ada pengganti.
Ahh, ummi ni tak rock betul lah, sikit2 nak emo huhuhuhu (mesti maryam kate mcm ni dlm hati hehhe)
Takut pulak sbb takut dia taknak minum guna botol…

Ok, ni pengalaman sy bagi baby maryam minum guna botol dan puting NUK :)
Ummi nye duk cuak jer masa bagi tuh, terus sumbat dlm mulut si kecik. Dalam hati berdebar-debar
Tapi syukur ya ALLAH, si kecik ni sgt mudah. Xde nye dia tolak2 puting tuh, sedap aje dia minum hahahha. Penat ummi ngan abi risau kehkehkeh. Good girl maryam! :)

Jadi alhamdulillah, kami teruslah menggunakan puting NUK.
Puting nih mengikut apa yg saya baca, memang lembut . bila lembut senang baby nak terima dan baby akan tetap nak menyusu dengan kita sebab mungkin tahap kelembutan puting NUK sama/ lebih kurang sama dengan nipples..



ni lah botol Maryam :)

Apa pilihan ibu di luar sana pulak ??
Jom Lunch :)


11 comments:

e k i n ♥ y u s r i said...

zara xnak
die rejest sume jenis puting
smpi skrg die xnak susu botol
huhuhuhu

-Sara- said...

still bf lg bby maryam? hop byk rzki bby maryam |:)

Mrs Lurve said...

setakat nie pilihan azie..nuby..harap baby dpt terima jgk..senangla maryam, satu puting je trus suka..

♥ Cmª shIemª ♥ said...

salam bazi..ermm..oke lah tu.
time cma dulu anak dah xmo menyusu 6 bula je dah bagi puting botol.. cma guna avent

♥ Cmª shIemª ♥ said...

salam bazi..ermm..oke lah tu.
time cma dulu anak dah xmo menyusu 6 bula je dah bagi puting botol.. cma guna avent

mama aryan said...

gud girl maryam..

akak guna brand MAM,ok la setakat ni

ctmah said...

alisha pun suke puting nuk.tp slow sikit le dia nak menghabiskan susu tu.kalau avent, lalu je habis :D

arrianne said...

Hi.. mane nk beli puting nuk tu ye..?

Bazilah (^0^) said...

hai. sy beli kt manja ku. rsnye kt mana2 kedai baby pon ada. cbe try tgk ek :)

Anonymous said...

Aslm,

Saya ada ambil pre-order utk botol NUK direct from US. design cantik2 tak ada kat msia. Kalau interested nak tgk gambar and nak order boleh search Facebook "Baby Bling Style from USA".

Harga rm80 sahaja untuk 3 botol. Sgt murah compare to Msia punya price.

Pre-order to close Friday, 16 Aug 5pm.

Thanks & regards,
Zarina :)

nurhidaayah azmail said...

Salam sayer try nuk.but puting dia keras.u guna yg putih ke kuning...help need u punyer pendapat.

 

Template by BloggerCandy.com