Tuesday, December 30, 2014

Debaran 38 Minggu 3 Hari.


Alhamdulillah, umur kandungan menghampiri ke 39 minggu. Baby masih lena, masih selesa di dalam. Takpe baby, selesakan diri mu :). Ummi, abi dan kakak Maryam akan tunggu dengan sabar.

Semalam ada satu cerita, konon macam berdebar sikit tapi takde apa lah sebenarnye haha. Gimik je. Gimik sampai ummi sendiri terperanjat haha.


Nak dijadikan cerita semalam kami 3 beranak pergi ke Giant membeli barang-barang rumah. Agak lama jugak kot di Giant, selepas ke Giant menyinggah plak kedai Syed Maju sebab ummi mengidam MI GORENG MAMAK. Ya ALLAH, makin nak bersalin makin mengada-ngada kan? Hahaha. padahal sebelum ni bukan lah suka sangat makan kedai mamak -__-

Lepas makan, laju2 balik rumah sebab nak mengemas barang suami (suami nak pulang ke Kelantan hari ni inshaa ALLAH). Ummi mcm biasa pangku kakak Maryam sebab kakak Maryam mmg suka duduk kt pangkuan ummi sambil tolak2 perut ummi huhu. Keluar je dari kereta terasa kain basah, basah yang banyak.

Tunjuk dengan abi. Air ketuban ke ni? Eh pelik. Nape saya tak rasa pape. Air ketuban kan panas, pastu ‘spender’ tak basah pon hahahahahaha. Eh termangu-mangu plak kt situ. Maryam dh buat muka PELIK.

Terus pandang Maryam. “MARYAM KENCINGGGGG YE?? “ hahahaha

Rupanye Maryam kencing wehhhh. Pampers dia dah penuh sebab ktorg keluar rumah lama sangat n xde bawak pampers spare dlm kereta hahaha.

Ceh Maryam, saja nak buat ummi dan abi suspen hihihi.


Nota kaki : Baby jgn keluar sekarang k. Kita tunggu abi balik dari Kelantan ok :)

2 comments:

nana nana said...

hahaha adoilaahh. suspend sgt air ketuban pecah kat dlm kete. banjir kete. banyak tuuuu air ketuban...

eMMe said...

hahaha.. suspen2.. rupenye Maryam wat suspen... hahahaa...

oh Buzy dah 38 w ek, akak 32w hari ini... doakan moga kite same2 dipermudahkan bersalin.. Amiin....

 

Template by BloggerCandy.com