Thursday, March 7, 2013

Cara Mudah Nak Tidurkan Bayi Anda

Assalamualaikum dan hi semua :) apa khabar semua? Bazi selsema plak arini, duk bersin jer dari smlm. Smlm terbersin sampai terkejut si tecit Maryam tuh. Terus menangis dia hihihi..


Arini nak sharing tips mudah utk tidurkan anak. Macam skrg ni Maryam asyik tidur lmbt jer, merengek2. kdg2 dia nak main, kdg2 nak tgk tv, 2-3 pagi baru nk tidur. Kesian ummi abi hihihi..Thanks to asz miza! :) bazi tgk miza sharing kt FB dia hehehe

So smlm bazi try lah dekat si tecit tuh. Bazi lap2 sket bdn die, urut2 tapak kaki die.. memang menjadi! Alhamdulillah :) hopefully lepas ni menjadi jgk lah hehehe. korang pon boleh jgk ada berhadapan mslh mcm ktorg ni ye 

===========================
TIPS : Cara Mudah Nak tidurkan Bayi Anda
===========================

1. Tukarkan lampin yang baru/bersih

2. Lap badan dengan tuala basah dan tukarkan dengan baju yang baru/bersih

3. Ambil lotion/minyak angin dan urut dengan lembut dibahagian belakang dan bahagian perut simanja anda.

4. Jika masih tak mahu tidur, cuba urutan lembut dibahagian betis serta tapak kaki dengan minyak angin/lotion.

5. Urutan pada bahagian badan,perut, betis dan tapak kaki melegakan rasa kurang selesa bayi anda. 

Anda tidak perlu mengunakan buaian dengan kerap untuk menidurkan simanja anda. Kerana tidur yang paling baik adalah dengan menidurkan bayi diatas tilam dan dengan keadaan mengereng ke kanan.

demokkk tapak kaki ni,sama mcm kaki Maryam huhu


Have a nice day u olllss (^^,)




8 comments:

Cik Puan Rara said...

princess pon sblm tido nk wangi2 gak.hehe

dya said...

akk..coming soon klu dya x thu psl bby dya mntk info akk leh x???

Mooniqueen said...

kesiannya.. Anak MQ pun sama selsema... Tapi so far tak meragam sgt la.. boleh digunapakai ni.. Tq dear..

:: Mrs.Eady :: said...

nice..

ctmah said...

owh..baru tau.tq tq
selalu tukar baju,urut bahagian perut,belakang badan n betis aja.tapak kaki sapu minyak je tp tak urut pun.alisha tiap2 mlm mmg tdo kejap2..dr lahir sampailah sekarang.last time ada yg ckp sebab lapa.ni bila dah mamam,same jek.huhu

Mommy_Cha said...

kena baca balik ni...al maklom ler nak dapat baby baru lagi bln 5 ni. hihihi :)

♥ ROS ♥ said...

Anak ros pun susah tdo... Last2 bg fresh2 n mandikan dia mmg tdo.. :) kikiki

GreenJade said...

best ni...i loike :)

malam ni nk try lah urut2 kt tapak kaki ikut zon2 tu..

 

Template by BloggerCandy.com