Thursday, March 18, 2010

Berpura-pura tak mendengar

pernah tak korang berpura-pura tak dengar bila org laen bercakap ngan korang? pernah? tak pernah? saya pernah dan adalah banyak kali wahahaha.alhamdulillah saye tiada masalah pendengaran,cuma kdg2 saya
saja2 jer berpura-pura tak dengar dan tanya semula pada orang tuh "kau ckp ape?" hahaha.ada byk sebab kenapa saya or maybe anda juga berpura-pura tak dengar..mari lihat situasi2 bila saya berpura-pura tidak mendengar okey

:bofu_25:


SITUASI 1 (KAT CAFE OR CANTEEN)

kejadian masa pekerja cafe msk kan nasi dlm pinggan

Saya : "okey2,cukup nasi tuh"

Pekerja : "sikit awak mkn,diet keeee?"

Saya : "Apa?" (berpura-pura tak dengar yer kwn2)

Pekerja : "xde pape la awak"

hahahahaaa..saya dgr pekerja tuh ckp apa sbnrnya.kenapa saya berpura-pura tak dengar? sbbnya saya tak tahu nk bg respon macam mane kt soalan tuh.saya mls nk jwb sbb nnti sekali saya jwb saya takut pekerja tuh akan tanya bermacam-macam soalan lagi..contoh la ek kalo saya jwb

Saya: "aah saya diet"

Pekerja: "kenapa plak awak nk diet?awak tu dah la kurus" (mende2 cmni yg saya malas nk dgr hehe,mungkin nih imaginasi saya saje tp saya rs better berpura-pura tak dengar haha.

:bofu_45:


SITUASI 2


Manusia : pheewiit "Assalamualaikum kakak" (nada bagi salam nk gedik2 yer)

Saya : (nk beri salam x payah la nk start ngan phewiit kan tp saya jwb jugak salam tuh tp dlm hati)

Manusia : "kakak tak dengar ke kitorg bg salam nih.Kakak nih sombong la"

Saya : (buat x tahu pstu pergi mcm tuh jer)

sebab kenapa saya pura-pura tak dengar?sebab nya mudah jer,malas nk layan orang cmni.lagi di layan lagi la mengada-ngada nnti

:bofu_09:


SITUASI 3 (KT AIRPORT)

Masa hantar kekasih hati kt airport huhu

Kekasih : "abg nak pegi dah nih, x nak cakap ape2 ke, pesan pape ke?"

Saya : "haa,abg cakap ape?" (padahal pndg muka dia tepat2,mustahil la x dengar kan haha)

Kekasih : "abg ckp x nak ckp pape ke ngan abg before abg pegi nih"

Saya : "owh...dah pergi nih nanti.......bla bla bla bla.... (ada la mende nye yg saya ckp huhu)

Kekasih : "okey,tunggu baek2 yer..wira tunggal abg jgn lupa tolong belikan ek " (igt lagi ngan komik dia tuh huhu)

Sebab kenapa saya berpura-pura tak dengar masa first time kekasih hati tanye tuh adalah sbb tgh tahan air mata, tgh tahan sebak hehe.kalo saya jwb masa first time dia tanya,kompem air mata terus turun dgn laju nya heeeeee

:bofu_31:


SITUASI 4 (KT RUMAH)


Ayah : "K.ngah jom ikut ayah pegi pasar"

Saya : (duduk senyap2 dalam bilik konon2 cam tak dengar hehe)

Ayah : "k.ngah tido la,jom adik ikut ayah" (ayah saya ajak adik2 yg laen)

hahaha..saya jahat :P..nih sbb nye just kadang2 xde mood nak ke pasar..tp selalu nya saya pegi okeyy :D

:puteh_23:



SITUASI 5 (KT TGH2 JALAN)

Manusia : " Buzzy! buzzy! Buzzy!"

Saya : (buat2 tak dengar, terus jalan tanpa berpaling-paling lagi)

sbb nya maybe fikiran tgh bercelaru and better senyap daripada nnti bila berkata-kata menyakitkan hati org or maybe saya mmg tak berminat nak bercakap ngan orang yg memanggil tuh hahaha..yer saya kejam wahahahaha..

:puteh_27:


SITUASI 6 (DLM BILIK KT UMAH SEWA OR HOSTEL)

Alarm clock kt handphone berbunyi2 dgn kuatnya..

Suhana (Roomate saya) : "Buzzy, jam ko berbunyi"

Saya : (trs off kan alarm clock tuh)

saya dengar sebenar nye bunyi jam tuh tapi saje berpura-pura tak dgr sbb nk suhana yg off kan haha.lagi pun saya nk tidur lame2 lagi......tp reality nye, mase sebilik ngan suhana nih..jarang sgt dgr jam loceng berbunyi..bile suhana dah bersuara br nk matikan hahaha..SORRY SU :P

:bofu_48:

HAHA.cukup laa 6 situasi tuh..minta maaf byk2 pada sape2 yg pernah saya buat mcm nih kt dia..jgn amik hati okey (^o^) kalau marah jugak ngan saya,okey saya tampar diri sendiri..

:puteh_30:
(tgk,byk kali saya tampar hehe)

korang punya situasi same tak ngan saya tulis ni?haha..sape2 yang terasa saya mohon maaf yer..terase cm nk raya plak hehe..k jumpa lagi.SALAM..

:bofu_48:

12 comments:

MiSz MaNja said...

Situasi bila aku akan buat2 x dengar

:: Bila ibu suh temankan die g shopping time tu pagi2 buta.. shopping complex bukannya buka pukul 7pagi weyh..

:: Bila adik aku minta duit. Aku ni student gak.. ane de duit..setakat beli eskrem 2kupang lepas la.. eskrem mesia tuh

:: Bila adik aku suh aku format laptop die. Laptop die selalu sngt masuk virus. letih aku nk p bet0ikan..

:: Bila adik aku ajak temankan die g pasar malam.. pasar malam tu jao la..malas nak jalan kaki..

:: Bila adik aku ajak aku temankan die g t0ilet.. penakut gile dak neyh.. potong *tut baru tawu

* apsal aku wat komen macam aku punya n3 kat sini plak?

Hehehe..

cik EPAL said...

jangan la tampar banyak kali sangat :D

m a h e y r a said...

situasi sy bila bwat2 ta dgr ,
tyme adk kne marah dea passing sy (means dea blah ar tyme prnts sy bising)

sy plak la dgb RELA hati tadah tlinger .
tp bkn dgr punn .

hee .

misz_cadbury said...

bazilah...sampai hati ko ek..huhuhu.. dhlah hp bwh bantal ko, kt ujung tilam lak tuh, tp vibrate, smapi tilam ak rase gegarannyer..hohohho..nk tlg matikan jauh beno..hahaha...

BaziLah @ buzZy (^0^) said...

misz manja :haha kesian kt adik tuh..mesti dia sedih kakak die wat cmtu :P..eh xpe2,mmg suh buat cm entry sendiri pon kt cni hehe

cik epal : huhu cik epal dtg..okeh2 tak tampar dah skrg hehe

maheyra :haha..kesian kt dua-dua :P

suhana : hahahaha..suhana mntk maap!!tp aku tahu ko pon suke kn aku bgn lmbt hahaha :P

jaa sweets said...

sgt setuju....hehehhehe
sy pon selalu mcm tue...

nk tambah,klu ada kawan2 ckp bnda yg buruk pasal kwn kita yg lain or diri kita sndiri,buat2 x dgr sdh...

pastu klu diorg tnya...
eh,ko dgr tak ape kitorang bualkan???
ha.xdgr ape2 pon...

biar dlm hati dah mendidih tu..hahhahaha:p

AfhamFahmy said...

ehehehe...

agak menarik...

akn dipraktikkan :D

BaziLah @ buzZy (^0^) said...

jaa sweets : haha..kalo kwn2 kita kutuk2 cmtu,pegi jer bersemuka..tp yelah kan,berdiam diri lg elok huhu..tp jgn simpan lame2 :)

afhamfahmy : yer,sile praktik kan selalu :P

si para para said...

hehe kadang kadang saya pun tak dengar...opsss buat buat tak dengar..

BaziLah @ buzZy (^0^) said...

eyp...jgn buat2 tak dgr kt sini haha

ray said...

mmg menarik post..semua org mmg selalu camni aku rase

p/s:aku wat2 x degr time mak n awek ak bebel..hak3

BaziLah @ buzZy (^0^) said...

hehe thanks :)
mak ngan awek bebel sbb syg tuh haha

 

Template by BloggerCandy.com