Tuesday, October 23, 2012

Mild Contraction? Macamana Contraction Sebenarnya?


Hai semua. Arini dah genap 39 minggu 1 hari hehehe. Masih gagah berjalan kehulu ke hilir kt opis ni. Baby masih selesa kt dalam mommy’s tummy :)

Tapiii, dah 2 hari ni since ahad malam aritu tido saya dah tak lena. 2-3 pagi, 4 pagi mesti terbangun. Kalau dulu terbangun sebab nak terkucil tapi kali ni sebab sakit di bahagian perut, bwk ke pinggang, bwk ke ari-ari. Kaki pon jadi mcm sedikit kebas2 sbb duk tahan sakit..Adakah itu contraction???

Memang lah belum kerap tp memamg sakit. Kdg2 terpikir sakit perut cherry berry ke nih. Mcm malam td, sbb dah sakit sgt saya bgn g tandas konon2 mcm nk poo pool ah. Tapi tak ponnnnn. Adakah itu contraction?

Tapiiii saya tahu itu bukan contraction sebenar (konon mcm tahu sgt :P). satu sebab dia dtg tak kerap dan even sakit pon xdelah sakit gila-gila..tp meleleh jgk lah air mata tahan sakit wuwuuuu. Kejut suami mntk tolong urutkan belakang. Lega sikit rasa. Tenkiu bebeh, love u muah muahhhh.

Jadi saya dengan bijaksana nye buat conclusion sendiri, yg itu semua adalah mild contraction hahaha. Betul ke ni korang? Grrrrr, blur hahahha..

Pada sesape yg tahu, boleh lah share yer :)



P/s : skrg kalau suami sakit perut pon, mesti tnye kt suami “contraction ke bebeh?” hehehe. tak memasal suami pon ade contraction :D

17 comments:

Kesuma Angsana said...

mild construction ler tu... tanda2 x lama dah tu! moga dipermudahkan semuanyer ye!

:: Mrs.Eady :: said...

kekeekkee...org sebelah pun contraction!!

Ryn said...

x lame dah tu...tk care dear.....hehe...riny lg x tau menau...belom ade pglmn lg...dlm proses....:)

::EIDA:: said...

Huwaaaa.. dah dekat dah tu... Take care ye! Baca doa banyak banyakkkkk =)

Mrs Lurve said...

yg azie tau, memg akan rasa kejap2 sakit dan kejap2 ok..rasa mcm nk buang air besar tue..

eMMe said...

oh...kalo dah sampai usia kandungan 39 minggu tu camtu la rasanye mild kontraksi ye Bazi... apa2 pun... jaga diri... kalo sakit yg kerap, terus gi Spital tau Bazi, jgn lengah2...

mama ila said...

haah...bazilah...dah dekat lar tuh..hihihi..yeay..beby da nak kuar jumpe mama dia..ape2 pun...semoga bazilah selamat n senang nk bersalin nanti.. =D

♥ Cmª shIemª ♥ said...

hihi...sweet je mummy ngan dedi ni la.. :)

hmm..agaknya itu mild kot...cma dulu x rase.. sakit2 pinggang pagi tu..pagi esoknye dah bersalin.. sakit2 dn sengal2 yg kerap..dan rase nk meneran..

~ NANA ~ said...

Braxton hicks kot tu :)

adyna said...

tu kontraksi palsu jer..dia bagi bazi standby :) apepun hati2 tau

Kakzakie said...

Contraction nak deliver lain Bazi.. ianya pasti diperut macam nak buang air besar tu... tapi tanda-tanda yg Bazi tunjuk tu memang tanda semakin hampir dah...

Moga selamatlah hendaknya. Jangan-jangan Raya haji ini dia akan menjenguk dunia.

Syima Syaz said...

contraction tu rasa mcm period pain tp ganda2 sakit

baby lydia said...

dya pn xde pengalaman lagik kak..dok bca entry org preggy bagai..hihihi..insyallah coming soon..fakta yg penting tuk dya jugak nih..akk kene byk2 doa dan terus semangat iyer :)

rina mazlan said...

Semoga semua dipermudahkan ye..

IntaNBerliaN said...

eh, tu tanda dah makin hampir kot.. lgpun bazi dah nak msk 40 mggu kan... eh, ke dah bersalin ek :-)

C'Jai said...

moga kelengkapan telah dipersiapkan sepenuhnya dalam menunggu detik2 kelahiran..:)

Cik Puan Rara said...

mana pic ibuu glamm neh?

 

Template by BloggerCandy.com