Friday, October 12, 2012

Percubaan Pakai Kain Batik



Pengakuan hari ini : saya tak pandai pakai kain batik (maluuuu) hahaha
bila dah nak dekat due date, ibu selalu je pesan " belajar2 ngah pakai kain batik, kang bising nurse kt hospital tuh nnti..erm,saya xdelah risau pasal nurse tuh nk bising ke ape nnti sebenarnya apa yg saya takutkan sgt sbnrnye "TAKUT KAIN BATIK TU TERLOCOT JER NNTI! KANG SAYA KE MANA, KAIN BATIK TERTINGGAL KT BELAKANG " hahaha

Jadinya incik suami dengan semangatnya tolong google kan utk isteri nya cara-cara pakai kain batik. semangat suami ku! hehehe. tenkiu bebeh :) Antara tutorial yg kitorang tgk yg kt bawah ni laa, korang boleh lah klik jugak kalau korang pon termasuk dalam golongan 'cerdik pandai' ni hihihihi..Jangan malu segan, klik aje. Kang malu2 kucen skrg, kang takut ade kejadian termalu-malu kt hospital hehe

Kain Batik 1

Kain Batik 2 


Cehhhhh, saya ni ckp jer pandai. pas dah tgk tutorial nih, xdelah praktik kan pon hahaha. cuma ada satu weekend aritu jer saya try pakai kain batik. itu pon tak sampai setengah jam kot! rimas kt bahagian perut yg dah besar nih, rasa cm tak bernafas perut (ada jer alasan kan :D)

Doalah, kain batik saya terletak elok jer nnti ek :) ohhhh, kain batik tak penting mana pon, doakan saya dan baby selamat semuanya..less than one month to go, INSYAALLAH.........

21 comments:

mamyharraz said...

akk yg dah berumur 31 tahun i pun tak pernah berkain batik =P mmg tak reti dik oii mau tertanggal kain sbb akk ni lasak huhu

Bazilah (^0^) said...

hahaha yeayyy high five sikit kak :)

eMMe said...

Bazi, same la... mmg tak brape reti berkain batik.. tapi org yg biasa, mmg ckp senang..belajar2 la kita..
di saat2 begini, mmg perlu berkain batik yang...

Selamat berbatik yea!!!

♥ Wina ♥ said...

kite sama geng! saya pakai macam tue aje janji tak terlocot pas tu kejap² adjust hehehehee

Puan Ira said...

yehuuu!!!ira pun xreti pakai kain batik..tp dalam pantang pakai jugk sbb nak perut kempis..

Mrs Lurve said...

azie pun xpandai bazi huhuhu..time pantang dulu puas ikat bg berjaya jgk, tp btlla bila pantang lg selesa bila pakai kain batik..asalnya xtau lansung sblm nie nak pkai

azizah :) said...

hahaha sabar jelah akak ni.. senang je nak pakai.. pakai je macam kain pelekat pon boleh gak..hahaha

eB said...

2 kali bersalin, 2-2 kali eB x pernah pakai kain batik...
dlm pntg pn pakai seluar... sampai ader jiran2 yg kekwat sebok nk ngintai & tegur...
" hai eB, dh pakai sluar dah?"
eB jwb selamber jerk, "np? hukum mn yg ckp xleh pakai sluar?..." hik3...
lagipun bagi eB, baik la eB buat aper yg eB rs mudah asalkan x membebankan & x memudaratkan... mama eB, mantan bidan kerajaan pn x pernah larang, janji eB jager mkn, pakai stokin, pakai param, bertungku, berbengkung etc... plus jager ibu jari kaki yer... bhy kalo tersepak mn2... :)

puan.mila said...

mila tahu pkai tp xkemas pkai nya..senteng je,,heheh, mmg rimas pkai time prut besar gatal jek..

cikpingu said...

hihihi... kite pun xtau sgt pki... mesti tbukak.. sedey btol... haha.. rasa nk pasang tali je ikat kain batik 2

Kesuma Angsana said...

samalah kita, plan2 belajar oklah tu nnti hehehe

Ros said...

Salam ziarah....

♥ Cmª shIemª ♥ said...

ehehe..
honestly,cma sendiri pun x tau pakai kain batik..gulung2 jadi mcm kain pelekat... hahaha..

xpe2 beljar slow2..semoga bazi n bby sihat2 selalu ye.. :)

C'Jai said...

hehe..dah pandai ke pakai tuuu...tp kena belajar jgk tau..bersalin nati kena pakai kain batik...

Orkid Edyliyne @ OrkEd said...

OE pun tak pandai pakai kain batik...
pernah pakai sebab jeles tengok ada sorang kawan nie pakai... tapi ikat style kain pelekat.
lepas tu kena marah dengan ibu. dah tu, terus tak nak cube... hehe...

p/s: semoga semuanya selamat... ^^

ummiross said...

hehe..Bazilah, ummi yang jual kain batik ni pun tak pandai pakai kain batik, pakai boleh, tapi tak tahan lama, hik!
Ummi doakan Bazilah dan baby selamat dan dipermudahkan Allah.

IntaNBerliaN said...

sy pun xreti gak pakai.. tp tetap pakai jugak.. hihii...

berapa minit sekali mesti betoikan semula kain batik tu sbb nak terlucut saja... hahhahhah

ctmah said...

taram je dear.lama2 ok la tu.heheh

adyna said...

bazi akak pun kain batik nie time pantang je pakai pastu idok le pakai dah ehhehe

izfanora said...

kuikuikui.. sama r kiter..

tp mmg budak2 gurl skrg jrg berkain batik.. kain yg der pun rembat mak punya.. :P

Brilliant Marjan said...

sy pn tak reti pakai kain batik..sy ikat je..adik perempuan sampai tegur,"mana perut ko kak?" esoknya pakai kain batik yg ada getah, adik tegur lagi "hah, baru nampak kemas sikit n nampaklah perut ko yg besar tu.."

~ummi sy pn dh pesan, kena ready kain batik bila nak pantang nati..

 

Template by BloggerCandy.com