Tuesday, October 30, 2012

Tak Puas Hati Dengan Maternity Leaves!


Salam buat semua. Hai semua! Saya masih belum bersalin hehehe. masih bekerja, tapi mood dah 50-50..

Arini, baru sibuk2 nak piker pasal cuti bersalin padahal due dah dekat and sebenarnya dah kira past due pon hahahaha. Kalau ikutkan Klinik Kesihatan arini patutnya di jangka bersalin tapi saya suka ikut tarikh klinik panel (1 Nov ni) hehehe..

Oh, apa yg saya tak puas hati sgt pasal maternity leaves ni??
Yang Pertama : saya igt tak termasuk off day ngan rest day tapi rupa nya termasuk sekali. Apehallll ni, kan weekend mmg cuti. It’s not fair! :D

Yang Kedua : dalam bulan Nov ngan Dec ni ada dua public holiday yg office saya amik (deepavali ngan Christmas) . saya tnye HR, public ni termsk sekali ke dlm maternity leaves. HR jwb ye! Pastu saya pikir maybe ada replacement kan, so dpt lah cuti lelame sket hehehe tp sayang berjuta kali sayang, xde replacement wehhhh. It’s not fair sekali lagi! Dah mmg kita entitle utk cuti tuh. So rugi lah saya kt situ… sabar je lah ngan Malaysian Labour Law ni………

Okeylah, malas ,membebel lagi, nk pass over keje huhuhu.
Doakan saya selamat bersalin yer :)

15 comments:

Ryn said...

riny pon selalu dpt soklan yg same...sbb jage hr...hhehehe...tp dh kate undang2 kan...ikut je lahhh....mesti dorg marah2 bile jwb cmtu..hihihi...anwy...tk care dear...smoge selamat sume nye..:)

SURIA AMANDA said...

good luck ye dear..means u cuti bersalin 2 bulan la kan?

::EIDA:: said...

Semoga semuanya selamat.. Aminnnn

♥ ROS ♥ said...

Xpe xdpt pun.. Dapat cuti 60hari tu pun dh ckup untuk erehat.. Heheheh.. Semoga selamat semuanya yer... :)

eMMe said...

Bazi... sabar je la.. takpe la.. halal kan je la..nak wat camner kan... dah law dowang camtu.. kalo ade org fight, kite fight la..mane tau, leh dpt same cam goment 3 bulan..kalo boleh akak nak cuti bersalin sampai 6 bulan... suh cuepacs fight, hohohoho..melampau kan permintaan akak tu? hehehe...

Selamat bersalin..moga selamat ibu n anak.. Amin....

:: Mrs.Eady :: said...

ala 2 bulan atau 3 bulan tu pun dah lame dah tu :)

Kesuma Angsana said...

maternity leave mmg termasuk cuti2 yang len tu biasanyer hehehehe

mama aryan said...

semoga selamat semuanya & dipermudahkan segala urusan ye bazi..

ctmah said...

yay!baby dah nak popup..
semoga semuanya dipermudahkan..
zikir byk2 ye bazi

♥ Cmª shIemª ♥ said...

hihi...xleh nk buat ape...redha ajelah...
bazi jage kesihatan tau.. :)

Bazilah (^0^) said...

suria : yup 2 bulan :)

tenkiu tenkiu sume :) lappp u oll eheeeee :)

C'Jai said...

Semoga dipermudahkan saat melahirkan nanti....

puan.mila said...

bazi! Moga selamat brsalin ye! Moga dpermudahkan Nya..

Mrs Lurve said...

a'ah kan..azie pun xpernah perasan sblm nie..nak kena check jugakla..

Cik Puan Rara said...

jgn marah2.hehehe moga dipermudahkan semua.

 

Template by BloggerCandy.com