Thursday, November 27, 2014

Ibu hamil memang akan kerap ke tandas



Usia kandungan dan menghampiri 34 minggu.

Memang asyik ke tandas je.

Sebab mmg makyong minum byk air masak sbb skrg ni cepat je rasa haus

Bila minum byk air, makin kerap lah ke tandas ye dakkk?

Dalam masa setengah jam pon makyong boleh berkali-kali ke tandas -__-

Takkan nak kurangkan kuantiti air pulak kan.

Nurse siap nasihat ibu bila rasa nak terkencing je terus pergi toilet tau, jangan tahan-tahan

Nanti dapat sakit plak..

Depan nurse baik je jawab “ baekkkkk!”

Tapi sebaliknya yang berlaku.

Sebab penatttt wehh nak berulang alik ke tandas haha

Rasa macam nak bermastautin plak kt situ

Bila cerita dengan incik suami…..

“ Nak abg belikan sayang pampers tak? “

-_____________-

Oklah, makyong rasa dah masa nak ke tandas ni.


Till then ~

3 comments:

eMMe said...

Mak Yong Bazi dah 34 minggu ek.. moga sihat2 lah hendaknye.. Mak Yong eMMe dah 28 minggu.. hurm.. minum air masak kurang ni.. tapi esok kene minum air gula ni.. dpt appoinment jugak akhirnya.. stelah diamkan selamat 8 minggu teror tak, hahahaha...

Hanani said...

Yang tak best tengah-tengah malam nak kena bangun

Bazilah (^0^) said...

kak emme : eh akk dah 28 minggu eh, tak jauh lah kite kan hihih. good luck minum air gula :)

kak hanani : hahaha tahu xpe..rs sanggup menahan dari kacau tidur hehe

 

Template by BloggerCandy.com