Tuesday, May 24, 2011

kami berbedaaaaa

Saya dan incik tunang xde byk persamaan..masa mula-mula kenal dulu rasa mcm x berapa nk best lah sbb tak share persamaan or minat kan. Tapi lama-kelamaan, ketidaksamaan tu lah yg membuatkan relationship nih jadi pelbagai,jadi seronok..xde lah bosan kan asik buat mende yg sama je…

1. si dia seorang yg sangat penyabar di kaca mata saya, saya plak sebalik nyeee..dia lah yg byk melayan kerenah saya yang sometimes ni mmg mengada-ngada..nak itu lah, nak ini lah,merajuk lagiiiiii haha..dan if ade sumting yg saya buat yg membuatkan si dia cm geram sket,dia akan senyap jee and dia akan cool sendiri,die xkan bising2,xkan marah2....tapi saya akan bising cm murai tercabut ekor kahkahkah..

2. masa shopping saya suka bertanya dan memberi pendapat. Saya rasa mmg perangai org perempuan mcm tuh kot..dan si dia jenis yg x byk bertanya. Xpe kalo die x tanya pon saya dengan ikhlas hati bg comment oh itu x sesuai,itu x cantik ini cantik itu x cantik hahahaha..pernah terjadi di sebabkan si dia nih punye lah x suke nk bg pendapat ms membeli dan belah, saya menangis mcm apa je kt mid valley hahaha. Korang boleh bace sket kot kt sini..tapi mende nih jadi pon sbb saya punya lah beriye tnye die cntik tak baju nih,mana lg oke..tp si dia mcm nak tanak jer jwb (saya rasa die jwb nak tanak padahal die kata die dah serius ms jwb tuh :P) geram punya psl saya ckp dahla,mls nk shopping n trs nangis hahaha..saya mmg cengeng! Si dia dah gelabah sbb ramai yg tgk..mmg drama queen la saya nih hahaha

3. si dia suka sayur-sayuran saya pulak sebalik nyaaaa. Saya makan sayur tp saya memilih! Ada certain sayur yg saya x berapa nk suka sbb bagi saya dia ada bau..contoh mcm tauge! Kalau yg dah msk tuh perut saya boleh terima lg kadang2 tp kalo yg fresh dr lading yg bila kita gigit terasa sgt crunchy dia tuh,itu saya x suka! Penah dulu mkn dkt chicken rice shop, si dia order sumting yg ada fresh tauge dlm tuh (mcm kuih sket tp x igt pe nama nye)..si dia dah mkn byk tp saya satu pon x mkn lg mende alah tuh. Last2 saya kene paksa mkn jgk tp nak tahu apa saya buat..saya buat konon2 kuih yg berisi tauge tuh terjatuh dan tauge die berterabur dah atas pinggan hahaha..pastu sy amik sikit jer tauge msk kan semula dlm kuih tuh dan incik tunang hanya mampu menggeleng kepala kahkahkah

huhu cukup lah tiga tu jer,kang x abes plak kalo nk bercerita..hmm tapi apa pon x kesahla persamaan banyak ke,ketidaksamaan yg banyak ke,yg penting hati kita menerima semua tuh mcm mana…


saya bukan lah peminat siti pon tapi lagu ini saya suka…very meaningful..


sila hayati :)

2 comments:

aleen aiden said...

hee,org kate yg kontras itu bagus jugak drpd byk psamaan.klo sume same nnt kang jemu pulak.orgla kate..hee

Bazilah (^0^) said...

huhu betul tuh :)

 

Template by BloggerCandy.com