Monday, September 15, 2014

Lambakan Kolagen Di Pasaran. Bagaimana mahu memilih?Yang murah tak semestinya tak baik dan yang mahal tak semestinya terbaik. Apa-apa pun setiap perkara yang nak di beli mesti ada panduan dan cara-cara yang terbaik utk kita dapatkan kesan optimumnya.

Harini, bazi nak share cara yang sepatutnya kita ambil kira sebelum melakukan pembelian kolagen. Yelah, sekarang terlampau banyak produk kolagen di pasaran. Kita sebagai pengguna lebih terdorong untuk membeli barang yang PALING MURAH. Betul tak? Bazi pon begitu sbnrnye hehehe.Kita rela memilih murah berbanding kualiti sesuatu produk.

Takpe2, bila korang dah baca panduan ni, nilai sendiri okey :)

1. Lebih baik pilih dalam bentuk makanan (or cecair) berbanding yg kolagen yg disuntik. Ini utk memastikan sintesis enzim mengoptimumkan serapan ke dlm tubuh badan

2. Pilih size kolagen sekurang-kurangnya 1000 dalton dan ke bawah. Microfine size mmbantu penyerapan yang baik kerana size ini adalah paling optimum diserap oleh sel, maka setiap kolagen yang di ambil up to 100% diserap dan memberi kesan lebih cepat.

3. Pastikan setiap pemilihan kolagen mempunyai emolient yang unggul dan boleh mengunci kelembapan yang berpanjangan.

4. Pastikan kolagen mempunyai antioksidaan yang tinggi untuk mengurangkan kesan pra-penuaan.

5. Pastikan supplemen itu mempunyai elemen vitamin B-Complex untuk membantu sintesis atau pembentukan kolagen dari tubuh kita sendiri.

6.  Kolagen juga penting utk kekal cantik tapi pastikan ia ada kandungan glucosamine utk kesihatan sendi. (bonus point)

7.  Pastikan setiap kolagen itu mempunyai bahan yang merangsang pembentukan asid hyaluronic yang memberi kesan kulit lebih tegang kerana ia berfungsi mengikat kolagen dengan serat yang elastin.

8. Akhir sekali, pastikan ianya selamat dan tidak bertoksin! Kita nak sesuatu yang MAGIC utk badan kita ye :)

Jadi pencinta-pencinta kolagen, sila check kolagen anda. Pilihan saya? Alhamdulillah memenuhi kriteria-kriteria di atas. 


Ni buat masker VIVIX dan COLLAGEN aritu hehe. Hasilnya memang TERBAIK!
Pada yang berminat utk dapatkan COLLAGEN POWDER SHAKLEE boleh hubungi bazi ok :) Free Consultation dan cerita-cerita best tentang kolagen ni akan di share :)

Lagi cerita menarik


UNTUK PERTANYAAN DAN PEMBELIAN :

SMS/Whatsapp : 017.6790.928
Email : bazilahramly@gmail.com


Disclaimer #1 : Setiap pembelian, anda layak menerima jadual makan dan tips ekslusif yang berkaitan, konsultasi percuma berterusan (after sales service) dan anda juga layak di jemput ke group ekslusif tertutup di facebook


Disclaimer #2 : These statement have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.
No comments:

 

Template by BloggerCandy.com