Friday, September 12, 2014

Pergerakan bayi. Bila mula dirasai?


Pengalaman hamil sekali lagi memang sangat menggembirakan (gementar teringat detik bersalin pon ada sikit hehe). Sekali lagi dapat merasai ada satu nyawa dalam perut comel ku ini :)

Alhamdulillah di kala 22 minggu 6 hari ni memang saya dah merasai pergerakkan si kecil. Pergerakan pertama yang dapat saya rasakan ialah pada 18 Ogos 2014, masa tu masih di awal 19 minggu. Pergerakan pertama maryam masa dlm perut ummi lupa rekod. (sorry maryam, i still love u mucho! ). Orang kata bila dah 2nd, 3rd dan baby seterusnya mak-mak akan dapat rasa pergerakan baby lebih awal. Tapi ntah, saya rasa mcm sama je haha. Atau mungkin tak igt mcmana masa 1st pregnancy dulu. Ya ALLAH, mcm lah maryam dah 7 tahun kan? haha. Banyak urat putus masa bersalin lah kata kan :D

Anyway, sekarang mmg dah kerap rasa pergerakkan baby. Dah bersenam kot die dalam perut ummi :) Kak maryam pon dh rasa baby gerak, terkejut maryam masa dpt rasa tu hehehe.



Semoga anak ummi abi sihat di dalam sana ok. kekal aktif selalu ye sayang :)

Pergerakan pertama bayi korang bila plak??

Jom share :)

2 comments:

nur anis said...

baby dalam perut saya aktif betul gerak..huhu

aryan azra said...

alhamdulillah..dah pregnant anak ke 2 ye,tahniah

 

Template by BloggerCandy.com