Monday, September 29, 2014

Shaklee Recognition and Motivation Rally (Klang Valley Area)


Assalamualaikum semua. Hujung minggu anda macamana? Saya? Alhamdulillah di penuhi dengan rasa gembira dan penuh dengan aura positif. Yang negatif takmo dekattt ok :)

Alhamdulillah berkesempatan utk pergi ke Shah Alam melihat 'anak cucu cicit' Shaklee saya sendiri naik ke atas pentas utk menerima penghargaan dari Shaklee. Terasa bangga sangat :) Susah payah dan penat jerih mereka di hargai. Siapa yang tak suka di hargai kan? Korang tak suka? Rugi lah kalau tak suka heeee. Jom layan gambar (Ni hanya beberapa kerat je dari keseluruhan keluarga besar kami).









Tanpa mereka semua, tiada lah saya di tahap ini, tiadalah saya di kancah Shaklee ini. Mereka lah penguat semangat saya selain keluarga tercinta. Walau dalam bisnes yang sama, kami tidak pernah ada rasa dengki dengan bisnes sesama sendiri malahan saling bantu membantu. Ini lah baru di namakan keluarga. Alhamdulillah ini keluarga baru saya. Saya sayang kesemua nya :)

Semoga ukhwah kita semua terjaga dan di rahmati ALLAH s.w.t... Sama-sama kita terus berjaya ye kesayangan semua .

Terima kasih juga pada mak shaklee saya kak Aishah Rahim dan nanny shaklee saya kak beeha yang tak pernah jemu bagi semangat pada saya sendiri dan anak cucu cicit RISE n SHINE.

Semoga kita semua akan terus berjaya :)


# Notakaki : Bila lah Negeri Sembilan punya turn utk hargai Shaklee Distributor ni. Tak sabar nak tersengih atas stage hihi

# Notakaki2 : Siapa nak tahu macamana nak jadi ahli boleh whatsapp buzzy 017.6790928. Kita sama-sama berjaya :)


Wednesday, September 24, 2014

Siapa Nak Textured Canister Tupperware Dengan Harga Menarik?!


Assalamualaikum.

Hihi dah jadi isteri ngan ummi ni buat diri sendiri teruja dengan barangan-barangan dapur. Yang terbaru ialah kegilaan terhadap barangan tupperware hehehe. Dannnn tertibe terdaftar keahlian tupperware sebab terGILA tetiba haha. Saja suka-suka :)



Ada yang berminat tak ngan tupperware cam gambar atas ni? Memang murah bulan niiii! bazi nk beli semuaaaa tapiiii kitchen cabinet rumah tak buat lagi, takde tempat nak letak nanti. 

Ada yang nak takkk? kalau ada yang nak whatsapp 017.6790928 ye. Kita bincang harga hihi.

Notakaki : bulan ni share beli tempat simpan bawang tupperware tu ngan my mother hihih. murah murah. tak terlawan dugaan ni hahaha



Thursday, September 18, 2014

Anda terlalu ringan, terlalu kurus, atau kekurangan berat badan? Jom tambah berat badan dengan sihat di sini.


Kita sering kali di momokkan dengan masalah berat badan melampau akan membawa pelbagai masalah besar pada diri dan kesihatan kita tapi tanpa kita sedari masalah kekurangan berat badan juga boleh membawa kesan yang buruk atau tidak baik pada diri kita. Antara kesan buruk akibat terlalu kurus atau kekurangan berat badan ialah :

1. Tulang rapuh – boleh akibatkan patah tulang
2. Arthritis dan masalah jantung
3. Keguguran janin
4. Depresi atau tekanan perasaan
5. Radang paru-paru
6. Kualiti sperma berkurangan
7. Mudah letih


Jadi apa yang anda perlukan? Mudah saja, anda hanya perlukan MEAL SHAKES, B-COMPLEX dan VITALEA



Apa yang ada pada ketiga-tiga supplement ini? Jemput baca.


Meal Shakes – membekalkan 35% atau lebih nilai harian, mengandungi 19 vitamin dan mineral penting. Ianya sumber yang kaya kalsium, fiber dan protein. Protein amat penting dalam proses menambah berat badan ini kerana pengambilan protein boleh mengisi keperluan tubuh sebab protein adalah asas kepada pemakanan tubuh badan tak kira lah orang tu nak cantik ke nak kurus ke nak tambah berat ke. semuanya perlukan protein dan yang paling penting protein membantu penyerapan lebih baik ke atas supplemen yang kita ambil.


B-Complex – mengandungi 8 jenis vitamin B yang penting. Ia dapat mengawal kadar metabolisma badan, mempertingkatkan kesihatan kardiovaskular, mengurangkan rasa letih, tekanan perasaan dan meningkatkan sistem pertahanan badan.


# Vitalea – membekalkan 23 jenis vitamin penting bersama iron yang sangat penting dalam pembentukan sel darah merah. Ia banyak membantu mencantikkan kulit, kuku, rambut yang kuat dari akarnya. Dari dalaman, ia membantu mencegah penyakit tiroid atau kita orang melayu kenal sebagai beguk (penyakit tiroid ini terjadi kebiasaanya kerana kekurangan iodin dan ini terdapat di dalam Vitalea kita). Supplemen penting untuk diet atau slim yang mana walau kita kurang makan namun pengambilan Vitalea ni banyak membantu memberi badan rasa bertenaga, tidak lesu dan menjadikan kulit sentiasa tegang, mengelak pitam dan pening.


** Jadual pemakanan esklusif dan tips lain akan saya berikan pada mereka yang membeli set ini dari saya :)


Antara tips lain utk menaikkan berat badan ialah :


# Makan secara kerap. Jika sekarang anda selalu makan 3 kali sehari, tingkatkan kekerapan itu kepada 5 kali sehari. Lagi kerap lagi bagus

# Jangan amalkan makan makanan merepek, berminyak dan berlemak. Sesungguhnya makanan-makanan tu takkan membantu anda untuk mendapatkan berat badan ideal dengan sihat. Pastikan diet seimbang, mesti ada protein, mesti ada karbohidrat dan lemak juga perlu dalam kuantiti sedikit

# Makan makanan berprotein (dalam cadangan saya ada meal shakes atau ESP Shaklee). Ingat protein adalah makanan asas kepada segalanya.

# Wajib bersenam. Selalu orang kata kalau nak tambah berat badan, lepas makan korang kena tidur atau berehat je.SALAH ye! Kita perlu bersenam. Senaman yang dicadangkan oleh Kevin Zahri ialah angkat berat ataupun senaman yang ada rintangan.


Sekian tips dari saya, tips lain akan dikongsikan kemudian.

Jadi pada mereka yang nak naikkan berat badan dengan sihat bersama saya sila whatsapp atau hubungi saya sekarang ye :)


UNTUK PERTANYAAN DAN PEMBELIAN :

SMS/Whatsapp : 017.6790.928
Email : bazilahramly@gmail.com


Disclaimer #1 : Setiap pembelian, anda layak menerima jadual makan dan tips ekslusif yang berkaitan, konsultasi percuma berterusan (after sales service) dan anda juga layak di jemput ke group ekslusif tertutup di facebook

Disclaimer #2 : These statement have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.


Monday, September 15, 2014

Syurga Baru Kami Sekeluarga




Alhamdulillah, kami sekeluarga dah berpindah ke rumah baru sabtu yang lepas (13 September 2014). Alhamdulillah, terima kasih tak terhingga pada mummy, abah, yana yang sangat banyak membantu. Packing2 barang, mengangkat ,memunggah ke rumah baru. Terima kasih juga buat ibu ayah adik beradik tersayang sbb tolong masak2 utk hari pindah :)

Happy sangat dapat duduk rumah sendiri! Walaupun kecil tapi hasil titik peluh kami suami isteri. Ehhh, kunci rumah sewa belum pulang lagi haha. tunggu hujung bulan baru pulangkan sbb nak kasi bersih n cuci dulu.

Banyakkkkkk duit wooo nak pakai utk masuk rumah baru. Lagi2 kami suami isteri, dedua konon2 high taste , itu nak ini nak hahaha. Takpe takpe kita buat satu persatu, slow and steady, pelan-pelan kayuh kata org.


Nah teaser rumah kami. Wahhhh kemain ada teaser bagai hahaha. Ala layankan je lah k :)



Jemput datang korang. Tapi kena tunggu siap kemas hihi 



Lambakan Kolagen Di Pasaran. Bagaimana mahu memilih?



Yang murah tak semestinya tak baik dan yang mahal tak semestinya terbaik. Apa-apa pun setiap perkara yang nak di beli mesti ada panduan dan cara-cara yang terbaik utk kita dapatkan kesan optimumnya.

Harini, bazi nak share cara yang sepatutnya kita ambil kira sebelum melakukan pembelian kolagen. Yelah, sekarang terlampau banyak produk kolagen di pasaran. Kita sebagai pengguna lebih terdorong untuk membeli barang yang PALING MURAH. Betul tak? Bazi pon begitu sbnrnye hehehe.Kita rela memilih murah berbanding kualiti sesuatu produk.

Takpe2, bila korang dah baca panduan ni, nilai sendiri okey :)

1. Lebih baik pilih dalam bentuk makanan (or cecair) berbanding yg kolagen yg disuntik. Ini utk memastikan sintesis enzim mengoptimumkan serapan ke dlm tubuh badan

2. Pilih size kolagen sekurang-kurangnya 1000 dalton dan ke bawah. Microfine size mmbantu penyerapan yang baik kerana size ini adalah paling optimum diserap oleh sel, maka setiap kolagen yang di ambil up to 100% diserap dan memberi kesan lebih cepat.

3. Pastikan setiap pemilihan kolagen mempunyai emolient yang unggul dan boleh mengunci kelembapan yang berpanjangan.

4. Pastikan kolagen mempunyai antioksidaan yang tinggi untuk mengurangkan kesan pra-penuaan.

5. Pastikan supplemen itu mempunyai elemen vitamin B-Complex untuk membantu sintesis atau pembentukan kolagen dari tubuh kita sendiri.

6.  Kolagen juga penting utk kekal cantik tapi pastikan ia ada kandungan glucosamine utk kesihatan sendi. (bonus point)

7.  Pastikan setiap kolagen itu mempunyai bahan yang merangsang pembentukan asid hyaluronic yang memberi kesan kulit lebih tegang kerana ia berfungsi mengikat kolagen dengan serat yang elastin.

8. Akhir sekali, pastikan ianya selamat dan tidak bertoksin! Kita nak sesuatu yang MAGIC utk badan kita ye :)

Jadi pencinta-pencinta kolagen, sila check kolagen anda. Pilihan saya? Alhamdulillah memenuhi kriteria-kriteria di atas. 


Ni buat masker VIVIX dan COLLAGEN aritu hehe. Hasilnya memang TERBAIK!




Pada yang berminat utk dapatkan COLLAGEN POWDER SHAKLEE boleh hubungi bazi ok :) Free Consultation dan cerita-cerita best tentang kolagen ni akan di share :)

Lagi cerita menarik


UNTUK PERTANYAAN DAN PEMBELIAN :

SMS/Whatsapp : 017.6790.928
Email : bazilahramly@gmail.com


Disclaimer #1 : Setiap pembelian, anda layak menerima jadual makan dan tips ekslusif yang berkaitan, konsultasi percuma berterusan (after sales service) dan anda juga layak di jemput ke group ekslusif tertutup di facebook


Disclaimer #2 : These statement have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.




Friday, September 12, 2014

Pergerakan bayi. Bila mula dirasai?


Pengalaman hamil sekali lagi memang sangat menggembirakan (gementar teringat detik bersalin pon ada sikit hehe). Sekali lagi dapat merasai ada satu nyawa dalam perut comel ku ini :)

Alhamdulillah di kala 22 minggu 6 hari ni memang saya dah merasai pergerakkan si kecil. Pergerakan pertama yang dapat saya rasakan ialah pada 18 Ogos 2014, masa tu masih di awal 19 minggu. Pergerakan pertama maryam masa dlm perut ummi lupa rekod. (sorry maryam, i still love u mucho! ). Orang kata bila dah 2nd, 3rd dan baby seterusnya mak-mak akan dapat rasa pergerakan baby lebih awal. Tapi ntah, saya rasa mcm sama je haha. Atau mungkin tak igt mcmana masa 1st pregnancy dulu. Ya ALLAH, mcm lah maryam dah 7 tahun kan? haha. Banyak urat putus masa bersalin lah kata kan :D

Anyway, sekarang mmg dah kerap rasa pergerakkan baby. Dah bersenam kot die dalam perut ummi :) Kak maryam pon dh rasa baby gerak, terkejut maryam masa dpt rasa tu hehehe.



Semoga anak ummi abi sihat di dalam sana ok. kekal aktif selalu ye sayang :)

Pergerakan pertama bayi korang bila plak??

Jom share :)

Apa yang di makan ketika hamil?


Kita adalah apa yang kita makan. Apa yang kita makan akan menjadi darah daging dan mempengaruhi tahap kesihatan kita. Jadi penting nya utk memastikan kita makan dari sumber yang halal (halal dari segi syarie dan halal dari segi wang yang di gunakan utk membeli makanan) dan pentingnya dalam memastikan apa yang di makan mencukupi nutrisi harian kita.

Bagi ibu-ibu hamil ni lagi lah penting utk jaga pemakanan. Sebabnya kita kena pastikan nutrisi buat kita sebagai ibu menckupi dan utk anak didalam perut pon mencukupi. Yelah kita mmg tak boleh pasti apa yang kita makan cukup ke nutrisi, terlebih ke, terkurang ke tapi sekurang-kurangnya kita kena fikirkan cara utk pastikan nutrisi ni di cukupkan.

Jadi apa yang ibu-ibu yang comel buat? Saya share apa yang saya lakukan ye :)

Untuk kehamilan pertama dulu (masa mengandungkan si comel Maryam safiyya), saya memang tak tinggal ubat-ubatan yang klinik bekalkan, folic acid, kalsium, iron tablet, vitamin c semua saya telan. Dah masuk 3rd trimester saya ambil pulak neurogain pb seperti yang dicadangkan oleh mak mertua saya . Walaupun tak suka menelan ubat2 tapi demi anak yang dikandung, telan jugak laaaaa hehe. Alhamdulillah memang tiada masalah pada kesihatan cuma masalah HB rendah sangat menghantui. Nurse suruh makan iron tablet dengan juice orange saya buat. Suruh makan kacang kuda saya makan. Suruh banyakkan makan bayam saya makan. Tapi HB tetap di bawah 11. STRESS mak masa tuh hahaha..Tapi setiap org ada bahagian masing-masing kan?


Untuk kehamilan kali kedua ni pula dah berkenalan dengan SHAKLEE. Shaklee memang dah sebati dgn saya sejak berpantang dulu lagi. Alhamdulillah sangat serasi. Dan kali ni utk anak kedua, saya mengamalkan supplement Shaklee secara konsisten setiap hari.


Apa yang saya makan adalah :

# Energizing Soy Protein : Untuk tenaga berpanjangan, kuatkan rahim dan perkembangan janin yang baik

# B-complex : B-complex Shaklee dilengkapi dengan FOLIC ACID. Kiranya 2 in 1. Dan b-complex Shaklee ni mengandungi lebih banyak kandungan b-complex nya vitamin b-complex lain. B-complex yang dilengkapi folic acid ni bagus dan sangat diperlukan utk pembentukan tulang belakang baby. B-complex ni sangat2 digalakkan utk dimakan oleh sesiapa yang merancang utk hamil. Sangat bagus utk rahim ok :)

# Vitalea : Multivitamin pertama di dunia. Mengandungi 30 nutrisi harian lengkap yang di ekstrak dari tumbuhan dan buahan. Dilengkapi dengan IRON FORMULA. Sesiapa yang ada masalah HB RENDAH sangat-sangat digalakkan makan vitalea ni. Alhamdulillah untuk anak kedua ni, tiada lagi masalah HB RENDAH buat diri ku. Bye-bye HB rendah hehe. Setiap kali check up mmg atas 11 dan nurse pon asyik puji. Bangga mak hehehehe

# Vita C Plus : Baik utk imunisasi. Baik utk kulit. Mak nak cantik hehehe. Saya amalkan makan sebiji Vita C bersama dengan Vitalea. Sebabnya Vita C membantu penyerapan IRON dlm badan dengan lebih maksimum.

# Ostematrix : Sumber kalsium harian saya! Sebabnya saya tak minum susu. Bila tak minum susu mana nak dapat sumber kalsium kan? Inilah makanan penting saya. Yelah saya perlu kalsium utk diri sendiri dan tentunya baby pon nak kalsium utk pembentukan tulang temulang dia kan. Jadi penting bagi saya utk makan 4 tablet sehari sblm tidur! Selain membantu utk penuhi tuntutan kalsium badan, ianya juga membantu saya MELAWAS dengan lebih baik. Ibu hamil selalu ada masalah SEMBELIT kan? Ini sangat membantu ok! Dan membantu utk dptkan tidur yang lena juge :)

# Omega Guard : Saya mula makan bila kandungan dah memasuki 2nd trimester. Dah tak consume NEUROGAIN PB, sbb nya bila di hitung-hitung, beli OMEGA GUARD lebih menjimatkan dan berbaloi-baloi :) Omega Guard sangat bagus utk pembentukkan sel-sel otak bayi. Saya makan dengan harapan sel-sel otak baby akan berhubung dengan baik dan menjadi anak yang bijak dan soleh solehah nanti. Ohh, baik juga utk kenaikan berat badan ibu hamil. Hihihi. Berat anda tidak akan naik melampau-lampau bila makan omega guard (berdasarkan pengalaman saya sendiri )

Haaa, ni je yang saya WAJIB ambil setiap hari disamping makanan-makanan harian lain. Makanan lain tetap makan hehehe. Supplement ni hanyalah makanan tambahan, jgn buat macam makanan ruji plak ok ibu-ibu semua.

Korang makan apa pulak semasa kehamilan?

Eh pada yang berminat utk dapatkan produ-produk Shaklee utk kegunaan hamil 9 bulan ni boleh whatsapp saya ok. Kalau vitamin tak habis semasa hamil, jgn risau masih boleh dimakan semasa BERPANTANG juga (make sure belum expired lerr) . Tapi menjimatkan kannnn?

Eh contact saya cpt-cpt ok !

UNTUK PERTANYAAN DAN PEMBELIAN :

SMS/Whatsapp : 017.6790.928
Email : bazilahramly@gmail.com


Disclaimer #1 : Setiap pembelian, anda layak menerima jadual makan dan tips ekslusif yang berkaitan, konsultasi percuma berterusan (after sales service) dan anda juga layak di jemput ke group ekslusif tertutup di facebook

Disclaimer #2 : These statement have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.


Thursday, September 11, 2014

Keinginan yang membuak-buak...



Heyyyy teringin dan termengidam ke ape ni hihihi. semenjak dua tiga empat menjak mengandung kali ni, asyik teringin nak makan western, kek-kek je hehehe (tengah menaip ni pon duk terpikir, yummmyyy).. Petanda apakah ni? hahaha






Gambar hasil GOOGLE

Tak jadi kerja duk fikir pasal makan haha. Petang kang nak pujuk suami ajak makan pizza hihihi

Wish me LUCK! (^^,)




Monday, September 8, 2014

Minyak Ikan Bantu Turunkan Berat Badan


Korang tak salah baca. Mmg betul minyak ikan memang boleh membantu sesiapa yang nak turunkan berat badan tu.

Ianya adalah sebab kandungan asid lemak Omega 3 dalam minyak ikan dapat meningkatkan aliran darah ke otot semasa kita bersenam. Asid lemak Omega 3 ni turut membantu dalam meransang enzim yang berperanan dalam PENYINGKIRAN LEMAK agar lemak ni dapat dimanfaatkan untuk tenaga.


Suplemen minyak ikan OMEGA 3 menjadi salah satu suplemen semulajadi yang efektif untuk membantu penurunan berat badan jika digabungkan dengan senaman. Jangan lah melantak makan macam berpuluh hari tak makan ok. Cover-cover sikit keMACHOAN dan keJELITAAN tu hehe


Ok, mana nak dapat minyak ikan ni? Tentulah dari SHAKLEE!

Mesti korang nak kata banyak lagi minyak ikan jenama lain kan? Kan? Ok jom tengok gambar bawah ni kenapa korang PATUT memilih minyak ikan a.k.a OMEGA GUARD keluaran Shaklee.




Dah nampak kan perbezaan nya? Yer, kandungan DHA dan EPA di dalam omega guard Shaklee adalah lebih banyak berbanding minyak ikan keluaran jenama lain.

Jadi, jadilah PENGGUNA YANG BIJAK. Bukan setakat buat perbandingan harga, bandingkan juga kualiti sesuatu produk dan kuantiti nya.

Nak tahu harga yang saya tawarkan untuk sebotol Omega Guard ini? Jemput whatsapp saya segera :)


UNTUK PERTANYAAN DAN PEMBELIAN :

SMS/Whatsapp : 017.6790.928
Email : bazilahramly@gmail.com


Disclaimer #1 : Setiap pembelian, anda layak menerima jadual makan dan tips ekslusif yang berkaitan, konsultasi percuma berterusan (after sales service) dan anda juga layak di jemput ke group ekslusif tertutup di facebook

Disclaimer #2 : These statement have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Friday, September 5, 2014

Air Teh Untuk Tenaga Berpanjangan dan Untuk Kurus


Air Teh O yang selalu korang minum seharian tu boleh bagi tenaga berpanjangan tak? Boleh meningkatkan metabolisma badan korang tak? Boleh buat korang kurus tak?


Haaa TEH yang saya nak cerita ni boleh bagi ketiga-tiga kesan di atas ni. Apa teh tu? CINCH TEA MIX SHAKLEE. Memang best dan memang syok!




Jom tengok apa bahan utama yang ada di dalam Cinch Energy Tea Mix :

1. Taurina
2. Rooibos Red Tea Extract – Tumbuhan herba dari Afrika : dikenali sebagai “The Miracle Tea” atau “Long Life Tea”
3. Green Tea Extract
4. White Tea Extract – Teh yang menjalani pemprosesan paling minimum
5. Matcha Green Tea Powder – Teh hijau gred tertinggi dari Jepun

Teh-teh merah, hijau dan putih ni dah digunakan dalam perubatan Cina sejak zaman-berzaman lagi. 


Antara kegunaanya:

# Anti-mikrob
# Imunostimulan
# Anticarcinogenic
# anti-inflammatory
# perlindungan terhadap penyakit jantung
# Anti oksidan – perlindungan dari kanser
# Mengubati lukemia (laporan dari Mayo clinic)
# Mengawal kerosakan DNA
# Menurunkan paras kalori dan kolesterol
# Detoxifiers
# Stimulator tenaga & kehilangan lemak


Apa pulak fungsi khusus setiap bahan ni?


MATCHA GREEN TEA  - antioksida yang sangat tinggi - energy booster - metabolisme booster- bakar kalori sehingga 4 kali ganda. (Ni yang boleh buat kurus cepat ni hehee)

TAURINA- menggalakkan metabolisme- lebih bertenaga- larutkan lemak- membantu menghasilkan otot tanpa lemak

WHITE TEA- membakar lemak (lemak berlebihan)- menghalang penghasilan sel lemak yang tak perlu- meningkatkan metabolisme

ROOIBOS RED TEA - melarutkan lemak- meningkatkan kadar metabolisme iaitu pembakaran lemak- agen detox yang kuat


KEBAIKAN CINCH ENERGY TEA MIX INI IALAH :

#  Sebagai penggalak TENAGA semulajadi
#  Ditambah dengan Taurina yang meningkatkan tenaga dan ketahanan badan
# Pilihan alternatif terbaik untuk menggantikan minuman kopi, soda atau manisan untuk mengekalkan kecergasan tubuh.
#  TANPA GLUTEN , tanpa perisa, pewarna dan bahan pemanis tiruan.
# Bagus utk energy booster, penggalak METABOLISMA BADAN, dan sebagai AGEN PEMBANTU UNTUK KURUS



# Nota 1 : Bagi yang kurang bersenam dan yang kurang melakukan aktiviti fizikal amat-amat digalakkan ambil   CINCH ENERGY CINCH TEA MIX ini kerana ia membantu untuk boost metabolisme kita.

# Nota 2 : CINCH ENERGY TEA MIX datang dalam sachet yang mudah bagi setiap satu hidangan dan boleh diminum secara panas atau sejuk.



Best kan? Sekiranya berminat, boleh hubungi saya pengedar Shaklee anda yang sah :)


UNTUK PERTANYAAN DAN PEMBELIAN :

SMS/Whatsapp : 017.6790.928
Email : bazilahramly@gmail.com


Disclaimer #1 : Setiap pembelian, anda layak menerima jadual makan dan tips ekslusif yang berkaitan, konsultasi percuma berterusan (after sales service) dan anda juga layak di jemput ke group ekslusif tertutup di facebook



Disclaimer #2 : These statement have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.




Thursday, September 4, 2014

Alhamdulillah, Hamil Anak Ke-2


Alhamdulillah. Di beri Allah rezeki utk merasai kehamilan sekali lagi. Syukur ke hadrat Ilahi.

Maryam dah nak jadi kakak. Utk yang tertanya-tanya sekarang saya dah pon 21 Minggu 5 Hari. 5 bulan lebih kiranya. Rasa sekejap je masa berlalu :)

Kegembiraan bila dapat tahu hamil kali kedua masih sama seperti yang pertama. Terlalu gembira! Terlalu seronok!. Tak boleh nak di ungkapkan kegembiraan tu. Syukur sangat :)

Merancang? Yer kami suami isteri merancang sendiri. Takde amik sebarang pencegahan dari klinik mahupon hospital. Pandai-pandai sendiri lah kata orang hehehe. Tapi kita kenal badan kita sendiri kan jadi mudahlah nak merancang.

Inshaa Allah due dijangka pada 10 January 2015. Baby tahun baru. Scan utk jantina pon kami suami isteri dah buat semasa pulang ke Kelantan raya aidilfitri yang lepas. Dah alang-alang pulang ke Kelantan, ambil peluang utk berjumpa Dr.Ramli di KBMC. Masa mengandungkan Maryam Safiyya dulu pon scan dengan Dr.Ramli, mmg tepat jangkaan dia hehehe. Jantina baby yang tengah berjoget dalam perut ni? BIARLAH RAHSIA hihihi.

Alhamdulillah dipermudahkan, walaupun pada awal kehamilan ada juga muntah-muntah, tapi tidaklah seteruk mana. Masih boleh makan dengan banyaknya dan masih boleh menambah berat dengan hebat haha.

Kawan-kawan, doakan kehamilan saya ni dipermudahkan, di sihatkan tubuh badan sepanjang kehamilan, baby sihat didalam perut dan dipermudahkan juga proses kelahiran nanti.


Hmm, saja buat coretan disini, supaya saya tak lupa kelak. Lagipon masa mengandungkan Maryam dulu selalu bercerita di sini. Jadi kena lah adil pada adiknya kan hehehe.



Doakan saya dan baby ye kawan-kawan :)

Wednesday, September 3, 2014

Hadiah Terbaik Untuk Semua Wanita Jelita : Collagen Powder Shaklee


Tercari-cari hadiah birthday/hadiah anniversary/hadiah hari-hari utk wanita tersayang? Nah hadiahkan mereka COLLAGEN POWDER SHAKLEE (CPS). BELI 6 PERCUMA 1 hanya di bulan SEPT '14. Hanya yang TERBAIK utk wanita kesayangan di luar sana, hanya yang TERBAIK utk wanita jelita, hanya yang TERBAIK utk wanita yang ingin menjadi JELITA di pandangan suami anda. Collagen Powder Shaklee memang dah tentu2 terbaik.



Melalui ujian klinikal yang dilakukan oleh Shaklee mendapati, pengambilan Collagen Shaklee akan dapat memberi kesan yang positif hanya dalam 8 minggu penggunaan yang konsisten. 8 minggu dah nampak kesan! Hebat!

Apa itu sebenarnya Collagen Powder Shaklee? Shaklee Collagen Powder ni memang semulajadi dan sumber collagen hebat. Kenapa? Sebab Shaklee Collagen Powder mengandungi 4,000mg proprietari Red Snapper Scale (RSS) atau sisik ikan merah yang terdapat di lautan dalam. Kenapa lautan dalam tu penting? Maksudnya takdelah pencemaran kimia dan mampu tahan tekanan tinggi. Oleh itu, ekstrak sisik ikan merah ni menghasilkan collagen yang sangat berkualiti tinggi, tulen, lasak dan elastik.

Selain collagen ikan tadi, ada beberapa bahan utama lain yang dimasukkan ke dalam Shaklee Collagen Powder ni. Ada ekstrak biji benih camellia Japonica, ada ekstrak Pfaffia, ekstrak kerang kerangan, lactobacillius acidophilus, vitamin C dan vitamin B. Kesemua bahan-bahan ini digabungkan untuk tingkatkan kadar keberkesanan sisik ikan merah tadi.


Ujian klinikal ke atas Shaklee Collagen Powder membuktikan 71% pengguna mempunyai tekstur kulit yang lebih gebu selepas menggunakannya selama 8 minggu berturut-turut

# Meningkatkan kelembapan kulit sehingga 90%
# Mengurangkan kekasaran dan kekeringan sehingga 75%
# Peningkatan dalam penampilan keseluruhan sehingga 71%
# Meningkatkan kelembutan dan kelicinan sehingga 69%
# Meningkatkan pemakaian kekal mekap sehingga 60%
# Meningkatkan ketegangan, keanjalan dan elastisiti sehingga 55%
# Meningkatkan ketebalan rambut sehingga 54%
# Meningkatkan keserian, ton dan warna kulit sehingga 50%
# Mengurangkan garis halus dan kedutan sehingga 18%

Antara kesan positif yang boleh dilihat secara fizikal ialah :

# Antipenuaan : Mengecilkan liang pori
# Menghidratkan: Melembapkan kulit
# Kembalikan keanjalan kulit: lebih tegang dan lembut
# Melicinkan: Tingkatkan kelicinan kulit
# Menyuburkan: Menyuburkan rambut dan kuku yang sihat
# Mencerahkan: Mengurangkan pigmentasi
# Menegang: Membantu menegangkan dan menganjalkan payudara
# Memudarkan : Memudarkan atau menhilangkan lingkaran hitam bawah mata

Apa kata mereka yang dah mencuba Collagen ini :





Teruja? Hehe. Untuk yang ingin mencuba produk hebat ni, boleh hubungi saya.


UNTUK PERTANYAAN DAN PEMBELIAN :

SMS/Whatsapp : 017.6790.928
Email : bazilahramly@gmail.com


Disclaimer #1 : Setiap pembelian, anda layak menerima jadual makan dan tips ekslusif yang berkaitan, konsultasi percuma berterusan (after sales service) dan anda juga layak di jemput ke group ekslusif tertutup di facebook


Disclaimer #2 : These statement have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.







Tuesday, September 2, 2014

5 Sebab Utama Kenapa Perlunya Bersarapan Pagi


Mesti ramai yang suka skip breakfast kan? Lepas baca ni, janji jangan skip breakfast lagi ok :)

Sarapan pagi ialah meal yang paling TERPENTING tapi ramai yang skip breakfast atas alasan jadual kerja yang sibuk. SEPATUT nya korang perlu berusaha sebaik mungkin utk mulakan pagi anda dengan mengambil makan yang penuh dengan nutrien. Sarapan pagi yang penuh dengan nutrient akan membantu anda utk memberikan tenaga yang diperlukan utk anda menghadapi hari yang penuh cabaran. Ada 6 sebab kenapa korang perlu bersarapan pagi :

 1. Membantu anda untuk lebih fokus

       Anda akan lebih mudah fokus dengan kerja atau sekolah bagi pelajar sekiranya perut anda berisi. Sekiranya  anda lapar, it is confirm kita susah nak fikir pasal kerja. Mesti fikir pasal makanan aje. Conclusion, Bila  lapar è Kita tak fokus pada kerja

       2. Menghindari anda dari kenaikan berat badan

       Penyelidik dah buat kajian dan mendapati orang yang selalu tak bersarapan ada high tendency untuk  mendapat BERAT BADAN BERLEBIHAN/OVERWEIGHT. Bila kita skip breakfast, kita  akan/berkemungkinan besar utk makan secara berlebihan semasa makan tengahari dan makan malam. Dan  juga, anda menggalakkan badan anda utk menyimpan kalori bila skip breakfast. Haaaa, takut berat badan  naik kan? Jgn skip breakfast ok!  
      
      3. Metabolism Booster

Semasa tidur, metabolism badan kita akan menurun dan dengan mengambil sarapan pagi akan membantu anda memulakan/jumpstart metabolism dengan baik. Metabolisma yang cepat akan membantu utk membakar kalori sepanjang hari. Ni salah satu sebab utama orang yang sering bersarapan pagi mempunyai berat yang ideal/kurang dari yang sering tinggalkan sarapan pagi.

4. Membantu merendahkan kolestrol jahat / LDL

LDL kolestrol akan terenap dalam arteri/salur darah dan akan membawa kepada pelbagai masalah jantung. Kajian menunjukkan mengambil sarapan pagi secara rutin membantu merendahkan LDL kolestrol atau pon kolestrol jahat ni.

5. Menghalang Serangan Jantung

Kajian yang dijalankan oleh Harvard School of Public Health menunjukan orang yang meninggalkan sarapan pagi mempunyai risiko yang tinggi untuk mendapat SERANGAN SAKIT JANTUNG. Dengan tidak mengambil sarapan pagi akan meningkatkan risiko high cholesterol, berlebihan berat badan (OBESITY), high blood pressure dan penyakit kencing manis (DIABETES). Semua tanda-tanda ni adalah permulaan kepada risiko serangan jantung yang boleh membawa kepada STROK dan MAUT.



Jadi, dengan bersarapan pagi akan membantu anda untuk mengurangkan risiko serangan jantung. Ianya penting utk anda mencari masa utk bersarapan pagi. Healthy breakfast membantu utk increase your metabolism, energy booster, membantu anda lebih fokus dan mengurangkan kolestrol jahat. Berat badan pon kurang, mesti cantik kan? Dan kita lebih sihat :)




Jadi apa kata anda? Nak sarapan atau tak? Heeeeee


===================================================================

Dapatkan sarapan sihat dan pantas dari saya. Terdapat pelbagai pilihan terbaik untuk anda :

# ENERGIZING SOY PROTEIN (Sila Klik)

# MEALSHAKES (Sila Klik)

# PERFORMANCE DRINK (Sila Klik)


UNTUK PERTANYAAN DAN PEMBELIAN :

SMS/Whatsapp : 017.6790.928

Email : bazilahramly@gmail.com
 

Template by BloggerCandy.com