Thursday, June 28, 2012

Buat bakal-bakal abi, ayah, abah, papa, daddy


“ Bayi mengenali suara ibunya sebaik lahir tapi mengambil masa sekitar 14 hari untuk mengenali suara bapanya, jadi buat para bapa, selalulah bercakap dengan bayi anda supaya dia cepat kenal suara anda “

p/s : Dah pesan kt incik suami semalam hihihi. Baby nnti lahir dengar abi azan dengan iqamat ok :)

7 comments:

Kakzakie said...

Walau sebaik lahir biasa si ayah yg qamat/azankan tapi yg mengusung perut ke sana-sini ibu itu yg dia kenal dulu suara ibu...

Aeen said...

hehehe...sweet jer....baby aeen hari2 dgr suara papa dy membebel je..hehe..

baby lydia said...

msti seronok bakal jdi ibu n ayah kn?? amin...

mia izzati said...

info yang berguna..sweettt

eMMe said...

14 hari ek..lame gak tu.. leh tak kite buat 1 hari je, hehehe... baby mesti perlu masa yg lama utk menyesuaikan diri dia dgn persekitaran baru.. coz dalam perot takde dgr suara ibu n ayah dia kan..
ke baby leh dengar suara ibu? kene banyak tahu dunia ibu dan baby dalam perut kan...

mamyharraz said...

indahnya ciptaanNya yg comel ni kan :)

Bazilah (^0^) said...

kak zakie :aah betul la tu kot kak. ibu lagi selalu ngan baby kan :)

aeen : nnti cpt lah baby aeen kenal suara ayah die hehhe

lydia : seronok! :)

mia : :)

emme : bazi baca2, baby boleh dgr dah dari dlm perut so besar kemungkinan die dah boleh recognize suara kita :)

mamyharraz : betul betul :)

 

Template by BloggerCandy.com