Wednesday, June 6, 2012

Masalah Pendengaran

1-2 bulan kebelakangan nih, saya mcm ada masalah pendengaran sket. bukan la major problem cuma kadang2 tersalah interpret apa yang suami atau orang lain cakap..
contohnye lah yer..


Contoh Pertama 



dalam kereta dengan suami pastu ternampak seorang OKU yg menaiki wheelchair melintas jalan sorg2 n waktu malam pulak tuh..

Isteri : kesiannn nye dia. Xde sape pon tolong dia

Suami : abg penah nampak die kt area-area giant sana. Dia ………(suami ckp sumting)

Isteri : Lahhhh dia org afrika ke? Mana abg tahu?

Suami : sayaaaaang nih! Abg ckp die mintak sedekah la bukan dia org afrika

Isteri : hahahhaha maaf suami. Tersalah dengar pulak hahahahaha

Contoh kedua 




kat tempat kerja, ade sorang pekerja ni tegur saya..

Pekerja : hai bazi

Saya : hai..

Pekerja : …… (dia ckp sumting)

Saya : apa? Kt mana makan murtabak tu?.. Eh eh ke ckp pasal ape td ek??

Pekerja : saya ckp dah lama tak nampak bazi

Saya : hahahhaa tertukar plak nampak dengan murtabak…haha (nmpk sangat pikir psl makan jer hahahha)

Hahaha mmg masalah betul..ada lagi contoh tp nnti2 lah hehehe..

6 comments:

Zana Adieyza said...

hahahaha.. bab murtabak tu mmg malu la kan sebab dgn org lain.. kalau dgn suami apa ada hal.. hihihi..

Bazilah (^0^) said...

hehehe tu la pasalnye. tapi wat muka x malu je lah masa tuh, sape suh x dengar betul2 kan hehehe

Hunny Kitty said...

hahah i sejak2 preggy ni kekurangan pendengaran jugak

Bazilah (^0^) said...

hahaha same lah kite pn.hunny :)

elly hamzah said...

bukan sejak2 preggy ni makin kelako ke bazi?hahaha..apepon xbuley, bab murtabak tu memang best! bab org afrika tu..errr; tingat x-afrika ke hape?akekekkeee

Bazilah (^0^) said...

ntah k.elly,sejak preggy mcm2 berubah hahaa. yg bab afrika tuh maybe sbb kt mantin ramai sgt afrika kot hihi. tu yg dok terigt tu :D

 

Template by BloggerCandy.com