Tuesday, June 26, 2012

Homemade Chicken Chop : Our Romantic Dinner :)

Tajuk nak romantic aje hehehe. padahal xdelah romantic dinner pon, dinner biase2 jer tapi dah nama pon dinner ngan incik suami kan jadi haruslah romantikkkkk gituuu :D

Pagi ahad dah berusaha keras men-debone kan tulang2 ayam.. leka sangat men-debone kan tulang kt bhgn thigh si ayam, bila sampai bhgn drumstick, dah penat + cuak ayam jadi hancur hahaha. Maka nya bhgn drumstick bertulang lah jwb nyeee. Xpelah suami isteri ada gigi lagi hihihi

Dah siap proses buang-buang tulang tu, basuh bagi bersih bagi wangi itu ayam, saya pon mulakan proses memerap ayam….igt nak masak utk lunch tapi incik suami ajak lunch luar jadi si ayam di simpan lagi utk dinner. Siap buat coleslaw lagi.. isteri sapa lah yg rajen sgt nih hahaha :P

Pas maghrib jer, dah keluar dah semua alatan memasak. Buat sos black pepper, goreng ayam, goreng fries, buat air sirap feveret incik suami…

Tadaaaaaaa, siap sedia untuk di hidangkan :)


Nyummmmm nyummmmmyyyy, untuk 1st timer mcm saya nih, sedapppp sgt saya rase hehehe.coleslow tuh mmg menjadi, lagi2 die dah sejuk sbb dah simpan dlm fridge since evening lagi…sos black pepper jer bg saya x kick sgt tp suami kata ok tp terbuat sikit plak..incik suami suka sos banjir2 atas chicken chop tuh heheheh.
                    
Next time boleh buat lagi :)


16 comments:

Mrs Lurve said...

nmpk sgt menarik!

Cikpuan rara said...

wahhhh menarik ni.boleh bukak kedai nt.

:: Mrs.Eady :: said...

sweet ~

Bazilah (^0^) said...

mrs lurve : hehe menarik ek :)

rara : ehhh x boleh lg, ni baru goreng 2 ciken chop dah mengah2 hahaha

mrs.eady : :)

eMMe said...

rajin nye Baz... huhuhu..puas hati kalo makan kite masak sendiri...
leh adjust sedap n tak sedap leh jadi sedap... lame la tak makan camni.. kalo rajin, InsyaAllah.. tapi saya suke lamb chop...

baby lydia said...

pndai lah wt chicken chOp tue...salam kenal n dya follower u blOg ya !!

Kakzakie said...

Dua pinggan cukup utk berdua.. Sedapnya menggoda kakak yg tengok.

Shakina Farhan said...

coleslaw tmbh sedap lg tmbh kubis warna purple tu..hehe..xtau nama..:P

dah lama xmsk ayam sendiri kat sini sbb was2 lg ngan kehalalan toyiban kt sini..sob3..

cikpingu said...

sedapnye.... nak jugakkkk!!

aTy _faRed~ said...

waahhhh..rajinnyer...siap de-bone sendiri ayam tu...:) saye teringin gak wat camni..tapi tak kesempatan..[alasan org malas] ;p

Bazilah (^0^) said...

Emme : sekali sekala jer rajin hehehe tp betul tu mmg puas hati masak sendiri n puas hati tgk suami abes mkn :) ohhhh akk suka lamb chop, nnti try la bat pastu share resepi ek..

Lydia : tgk dari tenet jgk resepi :) salam kenal jgk..

Kak zakie : hehehe tergoda ek kak?? Tryla buat utk family plak kak :)

Kina : aahlaaa, kina ckp baru terigt kobis purple tu ( x tahu name jgk hehehe) maybe next time boleh try kobis purple. Xpe nnti kina blk semenanjung,mkn n msk ayam byk2 :)

Cik pingu : alaaaa, dah abes msk perut hikhikhik

anitadiana said...

bestnya lama tak buat..rajin betul lah tu...

Bazilah (^0^) said...

aty : hehehe first time, eksaited terlebih. siap tgk utube lg cemane nk debone kan ayam hehehe..alasan cmtu,selalu gak bazi bg hehe :D

k.nita : buatlah kak :)

eB said...

buat lebey skit tau. he3

leeza said...

waaa bestnye :p kite pon kalau rajin suke makan romantik2 cmni.. ^__^ hihi~

Bazilah (^0^) said...

leeza : hihhii buat lah jgk :)

 

Template by BloggerCandy.com