Monday, June 11, 2012

chiffon/cotton untuk raya !


saya dah start survey-survey baju untuk di buat raya hehehe
cehhh puasa belom lagi, dah pikir pasal raya :D
tapi betul lah kan, kang lmbt2 kompem la tailor xnk amik tempahan dah
menangis lah xde baju baru (mcm budak kecik plak hahaha)
tahun ni tahun pertama sambut raya aidilfitri ngan incik suami
jadi haruslah sedondon :)

tapi rasanya tahun ni beli baju siap je kot
kang tempah skrg, by the time raya jer tkt xleh pkai sbb little munchkin dalam perut dah membesar :)
tapi survey tetap survey
saya ada tgk kain chiffon ngan cotton yg bukan je cantik tapi glemer sgt!
mmg cantik !
harga pon cantik huhuhu

ni antara yg saya minat






cantik kan???
cantiknyaaaaaaaa....

kalau korang berminat cekidout here 

Have a nice day semua :)

24 comments:

e k i n ♥ y u s r i said...

wah,cantiknye
terus jatuh cinta

Cheyan said...

Cantiknya..nak jugak...hehehe

adyna said...

cantik nyer.. rege mesti cantik gak nie ;)

Adylia Qarissa said...

kat tempat dkna dah ramai yang tolak tempahan :(

shaFazie said...

sume kaler chtik
rambang mata nk pilih hehe

eMMe said...

amboi....ni kalo betul Bazilah... mcm nak naik pelamin lagik skali je
meriah nye... mmg cantik la, saya pun suke, tapi saya pilih yg simple je la... janji kite dpt beraya same org2 yg kite sayang kan..

pst2! puasa gantik dah settle ke? agak2 tahun ni turn raya mane dulu, hikikiki...

ros_reeza said...

Assalamualaikum..
Salam perkenalan..

Cantiklah kain tu... nak2 yang pink...

Cik Saila said...

cantiknya..buat baju nikah/resepsi pun cantik :))

Bazilah (^0^) said...

ekin : kan? mmg terus jatuh cinta.

cheyan : beli lah satu utk raya hehe

adyna : hehehe cantik jugak hargenye tp berbaloilah kot. kain cantik tuh :)

dkna : ye ke? siannye..yelah dah bulan 6 ni kan huhu.next year tempah awal lg ok :)

shaFazie : pilih pilih jgn x pilih hehee

emme : hahaha kan? tulah rasa cm nak nek pelamin sekali lg jer kalo pkai kain nih.cantik n glemer sgt!betul tuh asal dpt raya bersama ngan yg tersyg, x kesah la baju simple pon leh. thn ni insyaALLAH raya n9 dulu baru balik kmpg hubby hehehe..psstt, puasa settle dah hehe

ros :wslm,salam kenal..cpt2 g beli hehe

cik saila :betul tuh, mmg boleh sgt kalo nk wat baju nikah

Hunny Kitty said...

cantiknyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

izla said...

cantiklah..nak beli nak beli..
tapi sape nak jahit nanti??

Cikpuan rara said...

mmg cantik =)

mamyharraz said...

woahh cantik!
mmg bestkan dah start prepare sikit2 utk raya :)

Bazilah (^0^) said...

hunny : p beli buat bj raya cpt hehe

izla : antar kt tailor la izla, kang antar kt bazi kang x siap plak baju raya tuh hahaha

Rara : kannn, mmg cantik sgt.suke sgt tgk..

Kesuma Angsana said...

cantik 2 mmg meletop lah!

Bazilah (^0^) said...

mamyharraz :hehehe, kalo dh ade lagu raya lg seronok kot :D

kesuma angsana : mmg mcm diva kalo pakai hehhe

farizah zin said...

wow..awal tuh cuci mata for raya..hahaha..

anyway be my followers ya..
www.farizahzin.blogspot.com
www.obsesikraf.blogspot.com

GreenJade said...

wahh cantik2 n nyaman nye kaler2 dia..I like..

tp raya thn ni x dpt pakai baju kurung lg..perut dh boyot..huk huhk huk

Bazilah (^0^) said...

farizah : hehehe raya x lame lg, haruslah cuci mata skrg :D

greenjade : cantikkk kan? sama lah kita, beli jubah/abaya je kot utk raya nnti :)

Ijiyu said...

Wahhhh sgt cantik!
Tingggg - ideas!
nak buat baju rayeeee ^^

Salam kenal dr yuyu :)

elly hamzah said...

kain cotton memang best; tapi errr..bila tgk bulat2 timbul tu coraknye cam geli pulak; hehehe..xberminat ler kot! akekke...klo bazi pakai raya nanti, jadik ummi paling terancam ler!hahaha..apepon, ok jer

Bazilah (^0^) said...

hahahaha.mmg mengancam kalo pkai kak elly tp len kali je lah, cm mahal plak hehehe. pkai yg simple2 jer raya nnti kot hihi

anna alaui said...

cantiknya...mana nk dpt kain ni?

Bazilah (^0^) said...

try tgk kt fesbuk cotton lovers anna :) dkt entry tu pon bazi ada link sbnrnye

 

Template by BloggerCandy.com