Friday, September 21, 2012

NeuroGain PB baik untuk ibu dan kandungan?



Hai semua. Arini nak share supplement tambahan yang saya makan semasa preggy nih. Masa saya disahkan preggy, mak mertua, biras2 suggest makan NeuroGain PB nih, tapi biasalah orang tak dengar cakap, orang degil makanya xdelah saya makan hahaha. Sebenarnya saya tak makan sbb saya igt NeuroGain PB nih sejenis susu, dengar jer NeuroGain PB saya dah terbayang susu kambing lah, susu lembu lah. Haha allergy betul kalau sebut susu sbb saya mmg tak suka susu..Maaf mummy tak ikut nasihat (Padahal MIL dah menyambut beratus-ratus baby dah mesti dia lagi tahu kan :D)


Korang semua pernah dengar dan tahu tak pasal NeuroGain PB ni?? Actually bukan susu pon, dia dalam capsules. Doktor pakar yang saya jumpa tuh ckp NeuroGain nih mcm sejenis minyak ikan laa (ke saya salah dengar masa tuh? Hihi) Tapi alhamdulillah berkesempatan jugak nak makan NeuroGain PB ni..Saya mula makan masa kandungan dah masuk 7 bulan dan dari apa yg saya baca sebenarnya NeuroGain ni mmg baik dan lagi bagus di makan masa 3 bulan terakhir sbb takut kalau makan dari awal kehamilan takut anak jd hyperactive tp saya tak tahu lah kebenaran nya, mungkin sesiapa yg dah pernah makan boleh share..

NeuroGain ni baik utk perkembangan otak baby dalam perut kita ni :) Moga anak umi dan abi jadi anak yang baik, cergas, lagi bijak pandai. Amin…Doktor pon cakap melalui kajian yg di buat, NeuroGain nih mmg bg kesan positif pada perkembangan otak bayi tp doctor pon ckp ni semua subjektif. Kita berikthiar, ALLAH yg tentukan semua :)  

Dan dan saya rasa Neurogain PB nih jgklah yg membantu HB saya naik ke 11 semula. Sbb bila baca-baca, NeuroGain PB ni pon baik utk preggy ladies yang ada unbalanced maternal diet..Mungkin NeuroGain nih sedikit sebanyak membantu lah kan..

Sebelum ni saya mmg makan ubat yg doctor kt Klinik Kesihatan tu kasi jer, takde supplement2 tambahan nih.Bila pergi pakar die suggestkan ini.. Doktor lebih tahu kan, ikutlah nasihat doctor walaupon kdg2 degil nk ikut kepala sendiri jer hehehe..

Pada sesiapa yang belum cuba, saya rasa bolehlah mencuba.. tp kalau rasa nk tnye doctor dulu lagi ok kot :) saya share saja huhuhu..ohhhhh, NeuroGain ni pon baik utk Breastfeeding mommies ngan NeuroGain utk kanak2 pon ada :)

Boleh klik sini, utk baca lebih lanjutttttt…

Have a nice day :)


18 comments:

eMMe said...

ohhh ye ke Baz.. hurm... brape la agaknya harga sebotol..., risau hb n sugar in blood akak ni... hope pas ni okey n makin okey... InsyaAllah...
baby n mommy sihat sentiasa...

nur anis said...

take note...tunggu dah kahwin nanti..huhu

Mrs Lurve said...

ingat nak cuba jgk vit nie, ada jgk membe yg suggest..tp sblm tue nak refer dgn doc dulu. tq bazi utk info nie, duk cari2 sal info vit nie sblm nie

Ryn said...

nnt da 7 bulan leh la riny cr pulak...nk juagk la try...kalau baik utk baby..

eMMe said...

Bazi, akak baru beli ni HPA H.B Kapsul , tgk camner.. hope pasni HB akak naik to normal number, InsyaAllah.. nak gi kelantan tu mmg tak la, hehehe...

Mommy_Cha said...

dulu time momy cha preggie mkn obat sepital gomen jer...tapi HB tetap low hampess tol. last bila buat donno ape supplement pon tak amik baru HB jadi normal 11,12 hehehehe..mcm2 lah hal kalo pompuan preggie ni kan? semua jadi tunggang terbalik bila preggie..dah bersalin baru okieyyy...

Kakzakie said...

Oklah masih ada peluang lagi utk consume. Jgn mengelat sehari makan sehari tak Bazi..

eB said...

dari preggy 5 bln rituh dr suggest eB mkn. tapis kang baru nk bli.. sbb eB pn pikir, baek mkn ms 3rd trimester dari awal2 kan? wallahualam :)

:: Mrs.Eady :: said...

yup..bagus nie..

adyna said...

makesure mintak nasihat doc dulu yer.. kena jaga2 ngan supplement nie

adyna said...

makesure mintak nasihat doc dulu yer.. kena jaga2 ngan supplement nie

azizah :) said...

bagus ni.. nanti nak makan lah...hehhe

IntaNBerliaN said...

oo yeke... sy xtau pulak psl produk ni.. macam bagus je fungsi dia..

♥ ROS ♥ said...

Kalau xsilap untuk naikkan berat :) klu naikkan hb, ineret folic mmg elok.. :) ros dh jd alah lak nk mkn vitamin nih...aduhai... :(

@YUNID@TI said...

kalau HB naik tu bagus la kan... nanti bole cube insyaAllAH......

Zurae said...

Macam menarik je.. Tapi zura skarang susah nak telan ubat.. yang klinik kesihatan kasi tu pun skip2 makan... Inikan pula vit tambahn... seb baik susu bleh minum ;)

~ NANA ~ said...

i sampai skrg mkn lagi neurogain ni walaupon baby dah lahir...hihi

Brilliant Marjan said...

tq for the info..

 

Template by BloggerCandy.com