Saturday, September 15, 2012

Tips hilangkan urat timbul di kaki semasa mengandung


Salam hujung minggu buat semua..arini saya dan suami melepak-lepak kt rumah je,ptg kang nak kuar ada open house rayaaaa. makan lagi, alhamdulillah rezeki..

Oh, ni ada nak kongsi sedikit tips buat mommy-to-be di luar sana

Petua 1

  • Belah beberapa ulas bawang putih pastu sapu dekat urat2 yang timbul  tuh..buatlah sekerap yg mungkin..
Petua 2
  • Campurkan sebuku ragi, sedikit air limau nipis dan air sehingga sebati
  • Sapu kt urat yg timbul setiap malam
  • Masa tidur,tinggikan sedikit kaki tu
Petua 3
  • Campur sedikit asam jawa dan air hingga pekat
  • Sapu setiap malam & tinggikan kaki masa tidur
Petua 4
  • Rebus kacang hijau, minum airnya setiap pagi dan petang
  • Buat senaman angkat kaki 10 minit sebelum tidur
Petua-petua kt atas ni saya dpt dari pembacaan saya. diri sendiri tak pernah pon cuba sbb alhamdulillah xde masalah urat timbul.. tapi pada sesiapa yg ada masalah urat timbul ni, bolehla cuba petua di atas. x salah pon kalau mencuba kan (^O^)Y

Selamat berhujung minggu ....

4 comments:

puan.mila said...

nice petua..tp setakat ni kaki mila xde lg bengkak or timbul urat..duk tgu jgk cmne rupenya kalu jd..hehe

♥ ROS ♥ said...

Good info.. Alhamdulillah takat ni xde lagi urat timbul :)

IntaNBerliaN said...

tips yg bagus ni... alhamdulilah setkat ni urat sy xtimbul lg...

NJihe.am said...

Terima kasih untuk entri ni plus elakkan memakai produk penggelupasan kulit. Antara punca urat boleh timbul juga.

 

Template by BloggerCandy.com