Thursday, September 13, 2012

Rutin Check Up Lagi..


Semalam pegi check up lagi kt KK. Alhamdulillah kandungan dah masuk 33 minggu 4 hari. Semakin hari semakin berat dan jalan semakin mirip penguin huhuhu.

Hasil check up semalam sgt memberansangkan. Im happy! Husband pun happy! Yeayyy!

Urine : OK!
HB : OK! Yeayyyy!. Sebenarnya dah malas nk layan psl HB nit p tetiba bila dpt result tgk2 11.1. Tersenyum lebar daku hehehe :) Terus terigt kata-kata Dr.Ramli (Doktor Pakar kat Kelantan masa saya g scan raya aritu), dia ckp mmg normal kalau HB rendah.yg perlu dirisaukan kalau HB bawah 9 , kalau atas 10 tuh masih di kira normal la sebenarnya. Dan Dr.Ramli pon ckp, sebenarnya masa preggy badan kita mengandungi byk air tu sbb darah jadi cair tp once dah masuk 8 months usually darah akan concentrate semula so HB akan kembali normal. Alhamdulillah :) tp ubat2 jgn lah tak makan langsung ok!
 
Berat : Naik 1.5 kg dalam masa 2 minggu (nurse kata okeyyyy huhuhu walaupun terlebih 500g :D)

Yang lain2 semua ok…

Saya pon ngadu jgk dkt nurse ckp sebelah kanan atas pinggang dan bwh sedikit dari breast selalu sakit dalam 2-3 hari ni. Nurse check2 dan btau baby memenuhi ruang kanan perut saya hehehe, belah kiri kosong. Ohhhh baby suka duduk situ yer. Duduklah sayang mana2 pon asalkan sayang sihat :)

Nurse suruh sediakan bag baby dan mak baby (satu hape pon x prepare lg hehehe) baju baby belum basuh lagi. InsyaALLAH hujung minggu ni…

Doakan yg terbaik buat saya dan little one kami yer. InsyaALLAH saya akan doakan yang terbaik buat rakan-rakan di luar sana jgk….

11 comments:

Mrs Lurve said...

xlama lagi dah bazi...seronoknya. prepare awal2 beg baju, mana la tau kot baby nak keluar awal ke. azie doakan bazi dan baby kedua2nya sihat dan selamat..

Mrs. Norrie said...

semoga berada dlm keadaan sihat2 yer ...jgn stress2...

♥ ROS ♥ said...

Alhamdulillah semua ok... :) wah dh 33mggu..cpatnyer... Semoga kita dipermudahkan semuanya :p

IntaNBerliaN said...

sy pun belum prepare lg brg baby... belum basuh pun lg... kita ni beza seminggu je kn.. hihi

Kakzakie said...

Kakak yg sekadar teman exited, Bazi tak prepare lagi. Buat awal-awal dik, kalau dah siap kan senang hati. Bila ada tanda capai je beg...

Moga dipermudahkan dan terus sihatlah hendaknya.

LubLy said...

janji syg sihat sempurna..amennn:)

puan.mila said...

wah dh 33w..xlama dh tu..xsbr kan nak jumpe baby sndri..gender baby bazi boy or girl?

adyna said...

semoga selamat semuanya ;)

Miss Mirror a.k.a Sam said...

Oh dah 33 minggu.. semoga selamat semuanya. Insyaallah... aamiin.

eB said...

kami doakan insyaallah. aminnnn :)

ctmah said...

xlame dah tu.
cepat2.selamat mendobi dear.hihi

 

Template by BloggerCandy.com