Friday, September 7, 2012

Wanita Bersalin Di Klinik



29 Ogos lepas saya ada appointment check up di KK. Eh lama punya cerita harini baru nak cerita haha. Apa boleh buat, arini baru rajin :D

8.00 pagi saya dah terpacak kt KK..Check up mcm biasa, urine test OK! HB x check sbb 2 mggu sebelum tuh saya dah buat. Berat naik 2 kg! suppose naik sekilo je tp sbb history saya sebelum nih yang berat statik dan berat turun tuh, so nurse kata OK lah naik 2 kg tuh hehehe..Alhamdulillah semua OK..pastu saya tunjuk dekat nurse scan yang saya buat di kelantan sbb x dpt nk buat scan di KK. MIL bawak pegi private klinik di kelate yg indah lagi permai huhuhu.. Tunjuk kat doctor, doctor tak puas hati plak, dia nk jgk scan sendiri. Pegi lah menadah perut ni kt doctor. Alhamdulillah semua OK..berat baby doctor di Kelate ckp around 1.8 kg, doctor kt KK ckp 1.7 ++ kg ok lah tuh hehehe..

Eh tajuk entry “wanita bersalin di klinik” kan? Saya dah bersalin ke? Hihihi. Belom lagi, baby masih bergembira dalam perut nih. Arini dah 32 minggu 4 hari..

Meh nak cerita, masa saya tgk check up tuh. Masa tuh baru timbang berat dengan baru amik tekanan darah, tetiba Sister dtg suruh kosongkan katil yg selalu preggy mommies baring utk check perut tuh. Sister kata ada wanita nk bersalin, x sempat ke hospital katanya..Tp sister kata nak check laluan je then antar hospital. Pastu saya nmpk lah chinese woman nih di tolak msk guna wheel chair dlm bilik yg sy tengah duduk utk check up nih..Tetibe (byk betul tetibe kan hahaha), sister menjerit2 suruh staff nurse amik ape ntah, x sampai 5 minit sy dpt dgr baby menangis. Sekejap sgt korang! X smpi 5 minit pon lepas mak baby tu di tolak masuk dlm bilik check up tuh. Depan mata saya dia bersalin. Dan dan dan, xde pulak die push2 ke ape ke, nmpk mudah sgt baby boy tu keluar. Berat baby nurse ckp 3.2 kg..Mmg nmpk tenang sg mak baby tuh, hati saya pon jd tenang bila memikirkan saya pon dah nk dekat due..

Balik rumah cerita dekat ibu, saya ckp lah senang je dia bersalin, xde pon mcm kt tv jerit2 n nurse jerit2 suruh push hehehe. ibu ckp bahagian dia lah tuh. Ada org senang ada org susah.. Mudah-mudahan urusan saya di permudahkan oleh ALLAH s.w.t nnti. Amin…

Check up aritu pukul 12 baru abes, geram jgk sbnr nye sbb lmbt kan tp xpe lah, sbb nmpk org bersalin jadi sejuk sket hati :)

Have a nice day :)

8 comments:

Kesuma Angsana said...

betul tu bagian masing2 tu, cuma satu sebagai isteri kalau suka redha insyaALlah mudah bila melahirkan!

:: Mrs.Eady :: said...

senang giler dia bersalin!

♥ Wina ♥ said...

cara bersalin, sakit atau tidak kite tak boleh nak samakan dgn orang lain ataupun nak samakan dengan proses kelahiran anak² sendiri sbb lain orang, lain anak, lain pengalaman dia ;-)

A servant of Allah. said...

SEMOGA DIPERMUDAHKAN JUGAK....ameen...:) ...

♥ Cmª shIemª ♥ said...

hihi...mesti prmpuan tu bersalin bukan 1st bby.. apepun2 rezeki masing2 kan..

rugi rasanya jika seorg ibu x dpt merasa apa itu sakit bersalin..mmg sakit.. tp xdelah sampai terjerit mcm kena histeria tu..hihi..

nnti giliran bazi akan tiba.. semoga dipermudahkan segala urusan oleh yg maha esa.. :)

mama aryan said...

insyaAllah semoga urusan bersalin nanti akan dipermudahkan

♥ ROS ♥ said...

Sonoknyer dgr mcm tu.. Ros bbru nih pun dgr jiran kat kampung bsalin dlm kreta... Nmpak senang jer...syukur semua sehat..harap kita pun dipermudahkan :)

IntaNBerliaN said...

wah... rezeki dia.. betoi2 mudah dia bersalin yer...

 

Template by BloggerCandy.com