Friday, July 6, 2012

hubby ❤ wifey




comey tak?
comey kan hihihihi ( tak malu puji diri sendiri n suami sendiri hehe)
dah nk 6 bulan ni, duk terbayang-bayang dah muka baby nnti cemane
tu yg duk tgk gmbr mase kecik2, lehlah baby berjangkit kecomelan kitorang hahaha

baby sehat pon saya dan suami bersyukur sangat2
harap-harap baby nnti ikut perangai abi nye yang rajin membaca, kuat bekerja, penyabar, bijak pandai
kuku ikut jenis kuku suami, kuku panjang2, kalo ikut saya dptlah kuku cawan hehehe. dan ikut comel saya :P
hmmmm, doa yang baik2 je lah kan :)

p/s : check up ok. urine ok. darah tak amik pon, padahal dah eksaited nak check HB ni, nurse kata tunggu 2 minggu lagi. berat badan turun 500 g. suppose seminggu kena naik 500 g tapi ni dalam 2 minggu turun plak. aihh mcm2, tp nurse tak bising so ok kot :D pastu amik suntikan ATT sekali utk 1st dose. still kebas2 lagi smpi skrg. nurse kata maybe 2-3 hari akan rasa kebas. Request tarikh baru utk MGTT sbb tarikh yg dorg bagi masa bulan puasa so alhamdulillah dapat tukar ke 2 minggu lagi. insyaALLAH dapat puasa penuh tahun ni :) conclusion puas hati lah dgn result check up :)


26 comments:

Kesuma Angsana said...

insyaAllah bb pasti akan cute cam mummy n daddy nyer yek.. doakn yg terbaik!

::EIDA:: said...

Comeyyy.. bila besar muka berubah habis.. eh? memang lah kan... hiihihi

eMMe said...

Assalam Bazi, semalam akak tak sempat nak komen2, thx atas prihatin mu, hehehe... Alhamdulillah, akak sihat n okey sgt2... maybe sebab terus bgn dari katil..patutnye kene slowly...Bazi dah gi check up yea? okey la kan overall takde la yg merisaukan resultnya... eh2!! tu gambar Bazi n Hubby mase kecil2 ke..alahai comel, confirm anak bakal dilahirkan pun comel... hehe...

izz iizza said...

cumel..:)

semoga diermudahkan segalanya ya..

Zana Adieyza said...

comel!!!! mesti baby pun comel..

zana doakan semuanya dipermudahkan Allah.. insyaAllah..

♥ ROS ♥ said...

Alhamdulillah suma ok :) anak ros pun byk ikut muka e.asben :)

ctmah said...

Alhamdulillah..dear, u due bile eh?

elly hamzah said...

wawawahhhh..k'elly pon idamkan kebijaksanaan incik suami awak dan kecomelan serta kelembutan awak ler buzzy, buleh? heheheee]

by d way, k'elly pon posa penuh ramadhan ni..insyaAllah..yahooo!!!

mama aryan said...

insyaAllah moga segalanya berjalan lancar & baby pun sihat2 hendaknya

Cikpuan rara said...

heee rajinnya edit pic dye n hubby dye.berat turun? best nya.rara sejak mengandung naik je x turun2.

azizah :) said...

hehe bestnya orang preggy ni..happy je kan sis..

Bazilah (^0^) said...

kesuma angsana :insyaALLAH mudah-mudahan kak :)

Eida : hehehe dh besar berubah byk kot :D

emme : wslm kak, aah bazi pon busy smlm. smlm pagi tetibe kena attend training.ptg plak g check up. sume ok cuma berat plak turun hehehe. oklah kalau akk xde pape. kalau pening2 lagi, cpt2 jer klinik kak..hmm, aah gmbr bazi ngan hubby ms kecik2 hehehe..

izz :amin :)

zana : thanks zana. mudah-mudahan amin :)

ros : nk baby ikut muka akk. ehhh haha.

ctmah : alhamdulillah :) due insyaALLAH 1 nov :)

Bazilah (^0^) said...

kak elly : hahaha, kak elly lagi lemah lembut dari bazi tau! eh eh eh kak elly, ada berita happy ke nk share ? huhu

mama aryan :insyaALLAH :)

rara : hehehe terlebih rajin :D turun 500 g je rara :D

azizah : hehehe tu lah, member2 pon ckp cmtu. alhamdulillah la kan :)

Kakzakie said...

Walau macamana pun dah mouldnya Zila dgn suami tak akan lari jauh mana muka baby tu nanti.

Kakak yg baca pun tak sabar nak tengok baby apa lagi mama/papa dia kan:)

izla said...

jangan risau, baby semua comel2 belaka :)

Miss Mirror a.k.a Sam said...

Bestnya nak dpt baby. Congrats! Lebih best lagi bila keluar2 tengok muka dia copy paste muka kita.

cikpingu said...

suke mata gmbr time budak kecik 2...hhihi..

adyna said...

nanti mesti bb comey nye macam bazi :)

Bazilah (^0^) said...

kak zakie : akk sebut psl mould terigt terus keje suami hihihi. die keje moulding dept :D

izla : itulah,baby2 mmg comey2. lagi2 yg tembam tu :)

miss mirror : tenkiu! :P nnti tgk baby copy paste muka siape huhu

cik pingu : hehe mata bazi mmgbulat tp ni dh pkai spec x berapa nk nmpk kebulatan tuh hehe

adyna : hehe insyaALLAH. thnks kak :)

whitecappuccino said...

pastinya comel2 nanti..insyaallah

mama ila said...

hehe..cute...awak dah scan lum??? beby girl ker beby boy??

IntaNBerliaN said...

ooo bakal baby kita nanti lbh kurang je lah yer... sy pun dh nk msk 6 bln :-)

IntaNBerliaN said...

ooo bakal baby kita nanti lbh kurang je lah yer... sy pun dh nk msk 6 bln :-)

nn lylyn said...

bestnye nak de baby dah =) sy bru nak kawen huhu

Bazilah (^0^) said...

mamaila : huhuhu belum sca. rsnye tak scan gender kot. nk bg surprise konon :)

intanberlian : ye ke? sebaya lah baby kite nnti. arini bazi msk 6 bln dah :)

nn lylyn : oh nk kawen dah? tahniah :) xpe nnti pas kawen, honeymoon n get a baby ok! :)

Pink Lavender said...

tgk jer la baby akan ikot muka sape yer..hehehe

makneng follow kamu
jom follow makneng

 

Template by BloggerCandy.com