Wednesday, July 11, 2012

Renung-renungkan dan selamat beramal :)


Di pagi rabu yang mendung, sejuk, lagi nyaman ni nak lah kongsi sesuatu untuk kebaikan kita semua bersama :)
SHARING IS CARING (^O^)


Lihat di sekeliling kita senyum pada semua, pada suami,anak-anak, isteri, mak dan ayah tenung wajah mereka dengan penuh kasih sayang, bawa mood bahagia dan ceria ke pejabat. Ucapkan salam lemparkan senyuman pasang niat dalam hati ingin bahagiakan semua orang yang penting ingin bahagiakan diri sendiri. Buang segala aura negatif,bersangka buruk,iri hati,ego buang ke dalam tong sampah. tulis ayat-ayat yang negatif dalam satu kertas buruk dengan perasan yang kita tulis, gumpalkan dan buang ke dalam tong sampah jauh-jauh dengan niat buang segala sifat yang buruk telah di tulis tadi,ingin membuang semuanya dari dalam diri seperti membuang ke dalam tong sampah ...........(Prof Dr.Muhaya)

p/s : pagi tadi buat yg dah kahwin, senyum pada suami tak sebelum pergi kerja? yang belum kahwin, ada senyum ngan parent tak pagi tadi? saya? buat muka comel jer pagi td hihihihi :D


18 comments:

Kesuma Angsana said...

kkdg pagi2 x sempat nak senyum dek terkejar2 itu dan ini! hehe

izla said...

masa kejutkan husband pg tadi ada bebel2 dia sikit. tapi sebelum gi kerja, senyum lebar. peluk cium bagai.hehe

mama ila said...

wahhh...tazkirah yang bagus di pagi hari...comel cam tuan blog...ehe

nur anis said...

dah senyum, dah lambai-lambai dekat mak dah sebelum pergi kerja tadi..:)

ctmah said...

senyum, kiss n hug hubby kuat2..rutin harian :D

♥ Cmª shIemª ♥ said...

salam pagi...
nyamn & sejukkk...

ermm..btl kata prof tu..
ehehe...bkn takat senyum..pagi2 lagi dah dpt kiss dr en asben n anak2.. :p

IntaNBerliaN said...

a'aa betoi tu... dgn kata lain.. dptkan restu.. :-)

azizah :) said...

hehee InsyaAllah.. moga kita dapat amalkan dari kehidupan seharian...

aTy _faRed~ said...

waktu pegi balik keje jer ar ley dating berdua ngan suami...harus ar senyum lebih..;)

Ardini Humaira said...

betoi3... penuh tanggungjawab :)

eB said...

x senyum. geram sbb lmbt. dh merah. hu3

eMMe said...

Bazi, sihat?
ofcoz la kite kene la ceria...
dan feeling2 love always as ussual kat mr HuB kita kan kan...

walaupun skrg tido tak lena.., Bazi tido oke tak skrg? tadi check up, Darah tak di paras normal, skit je jatuh, huhuhuh...kene bebel je tadi, suh jaga makan, huhuhuh...

Farah Shamsudin said...

hee.. perkongsian yang bagus dear.
memang setiap pg saya senyum dgn hubby.. slalu sarapan pg dgn hubby..:)

bunga_rose said...

musti la muka ada sinyum dgn suami.. klu tak tak borkatttt hihihi

anna alaui said...

betul tu..sokong sgt dgn ayat tu..
*tiap2 hari ai senyum kt hubby..hehe..

Bazilah (^0^) said...

kak KA : hehhe busy xpelah, suami fhm tu kan. asal jgn buat muka sudah la kan kak hehe

izla : pompuan mmg hobby membebel ni :D

mama ila : hahaha tenkiu dear :)

anis : sejuk hati mak mengandungkan anis :)

ctmah : hug kuat2 x kasi lepas ek hehe :p

cma : byklah kiss cma dpt pagi2 yer :)

LiNda said...

Pagi2 tu memang sush nk senyum, tapi masuk opis automatik muke manis..haha. selalu berusaha buang aura negatif..:)

izz iizza said...

Alhamdulilah..pagi tadi sipa temankan ensuami sampai kekete lagi..hihi

 

Template by BloggerCandy.com