Monday, July 23, 2012

The Dark Knight Rises & Salam Ramadan


Salam 3 Ramadan buat semua :)

Mcmana puasa korang ek? Saya punya puasa alhamdulillah ok, masih gagah lagi dari hari pertama sampai hari ni. Baby pon baik je duduk senyap2 dalam tuh, dah petang-petang nk dekat buka baru aktif. Mcm tahu2 jer waktu berbuka dah nk masuk hehehehe

Sebenarnya nak cerita pasal latest movie yang saya dan suami tgk last week. THE DARK KNIGHT RISES..kitorang booking tiket thru online 4-5 hari awal rasa nya. Excited sgt nk tgk kan hahaha. Booking tiket utk adik beradik saya jgk, saja belanja dorg tgk movie plak kali ni..

Movie ni mmg best! Mmg awesome! si jahat pon mmg jahat gila. Batman pon masih hensem seperti biasa hehehe. tapi apa yg saya suka dari movie nih, even hero yang hebat mcm batman nip on ada kelemahan, ketakutan yg tersendiri jgk. Yelah selalu kita tgk hero mesti hebat je kan. Tapi dalam cite nih tak, batman hilang semangat lah, tapi dia bangkit semula. Memang best lerrrr hehehhe. Motor batman semarttttt wooo. Rasa mcm nak suh suami cari satu cmtu hehehehe..



Batman & his cooooollll motorbike

Dan yg lagi best ktorg dpt coupon dari TGV Seremban 2 sempena Ramadan nih. Kalau shopping dekat zalora, kt KFC, kat krispy kreme dan lain2 ada lah less sikit dengan ada nya voucher nih hehehe..


Sesapa yang belum tgk, g la terjah wayang. Tapi ni bulan puasa plak kan, mlm2 mesti ni pergi tarawikh. Pegilah weekend siang ok :) memang berbaloi-baloi lah tgk :)

 p/s : harini tertinggal enset dalam kete incik suami. Pelupa betul skrg nih :|

22 comments:

Kesuma Angsana said...

takut klau prgi weekend siang2 tertidur pulak dlm panggung citer entah kemana hehe

eB said...

dlm beriter psl joker yg tembak oprg kat pawagam tuh scary kan? hu3...

♥ Cmª shIemª ♥ said...

Best ke citer ni. Ade review yg cma bc diorang ckp x memuaskan.. huhu..
50-50 nk g tgk citer ni..selamat berpuasa utk bazilah n little baby inside =)

♥ ROS ♥ said...

Sempat lagi die yer... Kihkih

::EIDA:: said...

Batman!!! Best! Nak ajak hubby gak ler... =p

CikPuan Ira said...

lamanya x tgk movie

CikPuan Ira said...

lamanya x tgk movie

ctmah said...

salam 3 ramadhan bazi.
tu la kan.lucky baby tak meragam. just mengeras je sejak 2 menjak ni..urut sini, sana timbul.urut sana, sini timbul.rasa geram semacam jek.hehehe

Mooniqueen said...

Uwaaaa jeles sbb dh lama tak tengok wayang...

izla said...

haritu konon dah semangat nak tengok batman. campur pulak review seme kata best, 5 rating.
tapi kebizian melanda.
ramadhan didahulukan.
selamat berpuasa.

adyna said...

sonok nyer g tgk movie :)

adib pun dah tanya en babah bile lagi nak tgk wayang walhal baru bawak di g 2x.. uhuh

nur anis said...

lamanya saya tak tengok wayang....

♥ Wina ♥ said...

rasanya lepas raya bru leh tgk wayang nie ehehehee

Mrs Lurve said...

last tgk wayang..cite Snowhite and The Huntsman...meh lerr belanja tiket free dkt kami sekali hehehehe

Bazilah (^0^) said...

KA : hahaha aah kan, betul jgk tuh. xpelah kak, nnti tggu raya je kalau ada lg hehe

eB : kalau yg joker tuh mmg scary. joker tuh mmg physco hehehe

cma : bestttt cma, g la tgk..heheh. nway thanks cma :)

ros : ohh mestilah sempat dikkk hehe

eida : ajak jgn x ajak hehe. cite dia mmg best :)

cikpuan ira : sementara baby tak kuar lg, bazi guna lah peluang nk tgk hehehe

ctmah : baby ctmah tuh nk gurau2 ngan mama die tuh heheheh

mooniqueen : g lah tgk kali nih :)

izla : ada masa lg, puasa penting lagi :)

k.adyna : bwk lah anak2 kak. tp nye 18 lah cite nih, xpe parent ade hehehe

anis : eh anis pon dah lame x tgk wyg? x minat ke

wina : hehehe ramai nk g pas raya. nnti masa raya masing2 sibuk mkn ketupat rendang jer hehe

azie : snow white and the huntsman tuh bazi x tgk. best ke ek? nk tiket free? alamakkkk hehehe

-Sara- said...

alaa jelesnya dia dpt voucher tiket wyg? tak acii!! ehehe

IntaNBerliaN said...

alhamdulillah.. setakat ni ok lg... msh mampu berpuasa :-)

Miss Mirror a.k.a Sam said...

Kali last Kak Mirror tengok wayang crita Smurf.. pastu terus tak tengok2 lg. :D

Kakzakie said...

Sementar puasa nie cuti dululah zila dari panggung, bimbang terlena pulak jadinya rugi je duit tiket.

Bazilah (^0^) said...

sara : hihihi, jgn jeles :P

kak intan ; high five! hehehe

kak mirror : smurf bazi x tgk, org kate best ek. smurf tuh mmg comel :P

kak zakie : hehehe betul tuh kak, tggu raya nnti lah, g ramai2 ngan sedara2 sume :)

izz iizza said...

rasa dh lama x gi panggung dh..:(

elly hamzah said...

hehehhe..selamat berjinak2 dgn 'pelupa' yer, maklumler..pas ni byk urat putus, lagiler pelupa..akekkekee

 

Template by BloggerCandy.com