Wednesday, July 18, 2012

Mereka ke Bandung…Tanpa saya~


Pagi nih, my bestfriend ngan my ex-housemate masa universiti pergi BANDUNG!
Bandung tuh… saya memang nak sangat g bandung, dari dulu lagi. Bukan nk tgk tmpt bersejerah sgt pon, nk g bershopping jer. Biasalah perempuan! Hehehehehe. Dulu masa belajar nk pegi duit x cukup, ngan mak ayah still tanggung lagi. Takkan nak guna duit mak ayah utk bershopping sakan kt bandung tu kan huhuhu. Bila dah bekerjaya ni lah masa nya nak pergi

Kawan saya nih, booked tiket dari tahun lepas lagi, masa Airasia bagi harga-harga murah tuh. Dorg dapat RM100 utk pergi balik. Murahlah tu kan dari normal price!. My bestfriend ni adalah ajak pergi, beriya-iya ajak, saya pon dah beriya-iya nak pergi. Siap dah mintak permission incik suami lagi. Siap ajak suami lagi hehehe (konon-konon suami leh tolong angkat barang shopping plus sponsor duit hehehe)

Memula suami izinkan pastu incik suami ckp “ eh tapi lambat lagi tuh planning nak pergi, kalau tetiba masa tuh syg pregnant cmne? “ ermmmmm mula lah saya berkira-kira kalau pregnant mungkin dah 5-6 bulan kot masa tuh. Still boleh naik flight lagi! Hehehe (nak jgk pergi kan) tapi suami tak kasi, suami janji lain kali dia akan bawak ke sana. Dan mmg rezeki ktorg kot dan masin mulut suami, memang pregnant pon .Alhamdulillah :)

Kalau lah saya pergi dlm keadaan skrg nih, kompem saya byk duk dlm bilik jer. Sbb mmg x larat pon nk jln lelame. Nnti shopping ke mana, letih je yg dapat. Sabarlah hati, nnti mesti dpt pergi punya :)

p/s : berharap adalah souvenir dari bandung hehehehe

24 comments:

mamyharraz said...

tak ada rezeki nak kesana kan.
takpe awk kumpul tenaga banyak2 nnt pegi dgn suami&ank mesti lagi heaven!yg pasti bwk juta2 tau kt sana mmg rambang mata nak bershopping ;)

Cik Puan Rara said...

eh awak dh bappe bulan? tp mengikut pnegalaman rara,kalau bab shoppink mmg hilang penat.hehehe.

LubLy said...

lebly dh kak..mmg pnt sgttttt..so akak peknen..dok diam2 dulu..nt kita pg sesama yek yek

Kesuma Angsana said...

leh pg len kali, 'esok masih ade kan' he he !

CikPuan Ira said...

bestnya Bandung ;)

izla said...

bandung best.
tapi betolla kalau pregnant, nt penah.
banyak outlet nak singgah! hehe

Mrs Lurve said...

murah tue rm100 je pegi balik...alahai selalu terlepas flight yg murah2 nie..ari2 membe pegi pun mcm tue gak, book dr tahun lepas, dpt rm80 je pegi balik..haii..musykil btl time sy cari, xde pulak flight yg murah2 gini

♥ Cmª shIemª ♥ said...

huhuh..xpe la..xde rezeki nak kesana..manela tahu bila bby dah besar nnti berpeluang honeymoon kesana plak.. sabar tau.. :)

AYuNG said...

hasben nak pegi sekali tuh...tuh yg dia x bagi pegi ngan member2..

heheh~~

eMMe said...

Salam Baz, akak pun tringin nak ke Bandung... skrg dah pregnant, kene dok diam2 kat Malaysia n shoping rata2 kat Malaysia dulu kan..kan..

InsyaAllah Baz, de rezeki kite gi Bandung erk..boleh bwk2 anak2..tapi, shoping skit2 je la kot, maybe banyak layan anak2 dari shoping, takpe2, husband kan ada..hahahaa...

Bazilah (^0^) said...

mamyharraz : wah bwk berjuta-juta tu yg tak menahan tu kak hehe. insyaALLAH, kalau ada rezeki dpt jgk g sana nnti :)

rara : hehehe xleh lah shopping lelame. mmg penat. sebelum pegi mmg semangat tp bila dh smpi shopping complex, jln sket dh flat hahaha

lubly : okeeeeyyy, lubly belanje ok! hehehe

KA : aah betul tu kak, esok masih ada insyaALLAH ;)

cik puan ira : dgr cite org yg dh g sana mmg best kan hehe

izla : akk penah ek g sana? pompuan best kot. org lelaki mesti x berape suke kot hehehe

mrs lurve : kannnn, sama lah kita. kalau org lain dpt jer tiket murah, diri sendiri cari mesti yg mahal jer yg kuar. cm boikot plak airasia ngan kite hehe

cma : insyaALLAH dpt sabar lg hehehe. aah kan boleh ajak suami honeymoon sana hehe

ayung : hahaha ye kot. tp dah ajak dah dia, mungkin segan kot kan hehe

Kak emme : hehehe, nnti kite g sesame kak. akk bwk twin jenjalan. mesti best shopping. eh kite jer shopping. anak mntk tolong suami jaga kan sekejap ehhehe

GreenJade said...

ala sian dia..takpe nnti gi sefamili lg best kan..

sy pon 4 trip kena kensel thn ni...sbb ter'pegnen' jugak..hehe

takpe tggu baby besor sket boleh sambung aktiviti trip balik.. hehehe

munna said...

kak munna pun teringin nak ke sana....

ctmah said...

syurga shopping tuuu..
fuuuu...tahan nafsu dear.tunggu next year ek.hehehe

-Sara- said...

kita pon tak penah sampai bandung lagi la wak :(

nur anis said...

nanti boleh pergi dengan baby sekali..:)

♥ ROS ♥ said...

olor ciannyer tp xpe rezeki baby lagi bmakna kan?? ros pun hampir booking tiket last year, tp sib baik tak jadi.. rupanya tahun ni pregnt :) hhehe

Bazilah (^0^) said...

greenjade : 4 trip? hahaha lg byk tuh. aah nnti pergi ramai2 baru best kan :)

kak munna : jom kite g sesame hehe

ctmah : heeeee, kite org pompuan mmg suka tmpt2 cmtu hehee.

sara : plan lah sara pegi sana. org kate mmg best nk shopping tp jgn pegi weekend hehe

anis : aah, nnti tggu baby besar sket :)

ros : sama lah kita ros, takpelah kan. insyaALLAH ada rezeki lain kali :)

Mymiesein said...

Tulah MQ pun teringin nak hi sana shopping tp belum masanya lagi... Salam perkenalan.. Follow u..

LiNda said...

hehehe..sabar je la bazilah. lepas ni boleh gi lagi, shopping la puas2 nnti.:)

iEdA said...

alhamdulillah..mmg masin mulut..hehe..xper kak, naty da lg rezeki nk pegi sn..bole bwk baby skali kn ^_^

IntaNBerliaN said...

xpa.. insyaAllah.. nanti ada rezeki lain utk g... leh bwk baby sekali :-)

izz iizza said...

sy pun teringin nk gi..:)

miss hav0c said...

hai hot blogger, got souvenier for u.

 

Template by BloggerCandy.com