Tuesday, July 3, 2012

Ramadan Kian Hampir

Ramadan dah semakin dekat
dah persiapkan diri ke semua?
wanita-wanita jelita kat luar sana dah abes ganti ke puasa?
encik-encik lelaki yang gagah perkasa yang ada tinggal puasa pon dah ganti ke?
Kurang dari 3 minggu je lagi ramadan akan tiba :)
Tahun pertama berpuasa dengan suami
bersahur ke tidak lah agaknye suami ku nnti hihihi
takut isteri tak bangun sediakan sahur jer haha :D
Persiapkan mental dan fizikal dari sekarang


p/s : sesiapa yang berpuasa arini, selamat berpuasa :) siapa yang tak puasa mcm saya, jom breakfast hihi :D



20 comments:

Asz Miza said...

Jomm breakfast..harap2 dapat puasa full tahun ni. :D

Bazilah (^0^) said...

jommmm hehe. harap2 dapat puasa penuh jgk :) tapi mcm tak jer,sbb nurse dah siap bagi tarikh utk MGTT. kalo leh tkr tarikh insyaALLAH nk puasa penuh :)

eMMe said...

terlajak bangun, sesedar dah kul 6am, huhuhu.. terus bwk bekal utk breakfast, nntkan entry saya ya Baz..heheheheh....

Bazilah (^0^) said...

nasib baik bkn puasa ramadan, puasa ramadan terlajak tido maknanye x bersahur laaaa hehe

IntaNBerliaN said...

sennag giat ganti pose... br lps tgk kalendar... alamkkk ramadhan makin hmpir... kne ganti cpt2 dah ni.. hihi

Kesuma Angsana said...

tq mengingatkan.. x sabar nk tunggu ramadhan ni!

mama aryan said...

tak sabar menunggu ramadha..semoga ramadhan kali ini lebih bermakna..

:: Mrs.Eady :: said...

baik....

baby lydia said...

warning up kt ats tue kne ambik prihatian klu x.compom leka kn??dya de 1 hari lm ganti pose nih..

♥ ROS ♥ said...

Kejap je msa berlalu.. Huhuhu.. :) moga tahun ni lebih baik dr tahun lpas.. Kihkih :)

Kakzakie said...

Kakak pun tak puasa hari ini. Insya-allah khamis ini nisfu syaaban kita puasa Zila...

aTy _faRed~ said...

gigih nak habeskan 2 hari nak ganti pose..sekarang dah susukan anak..kene lebih bersedia...hurrmmm..

anitadiana said...

wahh..bestnya nya..1st time berpuasa bersama suami ...mesti teruja kan...puasa tahun ne mesti meriah....he.he..sama lah kita ..insyallah puasa penuh juga...

Bazilah (^0^) said...

Intanberlian: hihihi cpt2, tkt tak sempat plak nnti :)

Kesuma Angsana: welcome! :)

Mama Aryan : InsyaALLAH. Aah kak semoga tahun ni lebih baik dr tahun-tahun lepas.

Mrs. Eady : :)

Baby Lydia: mmg harus amik perhatian dik! Hehehe.

Ros : itulah tuh, rasa mcm baru jer masuk thn 2012,tup tup dah nk masuk bulan Ramadan dah :)

Kak zakie : insyaALLAh kak :)

Aty-fared : hmmmm, menyusukan anak lagilah mencabar utk puasa kan. Moga dipermudahkan yer aty :)

Kak nita : hehehehe teruja sgt kak. Harap2 dptlah wat yg terbaik utk incik suami nnti :)

ctmah said...

hi bazilah!i follow u :D
btw, hope this year dapat puasa penuh..dh 8 months plus. so harus struggle sket :D

eB said...

slamat menempuh dgn cemerlang yer :)

Syazni Shamsir said...

Assalam Bazilah..

salam kenal dr saya...thanks sudi jenguk2 blog saya...;)...

Farah Shamsudin said...

hai dearie. Thanx sudi singgah blog saya. do keep in touch ye.

alhamdulillah tahun lepas saya berpuasa penuh. tak perlu ganti. Hanya berpuasa sunat sahaja..

nur anis said...

seronoknya nak masuk bulan puasa..:)

♥ Wina ♥ said...

minggu lepas dah habis ganti puasa..alhamdulilah ;-)

hi..salam kenal juga ;-)

 

Template by BloggerCandy.com