Wednesday, July 25, 2012

Wordless Wednesday : Cuti-Cuti Malaysia

Hari ni mood memang ke laut. Memang xde mood lansung. Orang dekat ofis bercerita pon saya banyak angguk2 je. Malas nak bercakap-cakap arini. Simpan tenaga lah sampai petang hehehe. Arini jgk saya hampir cederakan anak org. adeh kesian my colleague! Dekat tmpt keje, saya banyak duduk lab dan byk guna cutter utk potong sample. Tadi dah terkena my colleague, adehhhh. Nasib baik dia x luka. Rasa bersalah sgt..hmmmm, harini pon mendung jer, sesuai dengan mood yang mendung..

Mood tak berapa nak baik nih, terasa sgt nk pergi bercuti. Lama rasanya tak pergi bercuti. Last bercuti pon, pegi Thistle Resort dengan incik suami dekat Port Dickson..Saya kalau bercuti prefer pergi kawasan pantai. Pulau Tioman dah pernah pergi. Teringin nak pergi Redang, Perhentian, ngan Nexus Karambunai…






Gambar Ihsan Google

Bestnya lah kan kalau dapat bercuti lelame. Nak cuti lelame duit pon kena berkepuk-kepuk jgk…Till then~ :)

21 comments:

Puan Ira said...

ira teringin nak holiday kat pulau redang ;)angan.angan

♥ Wina ♥ said...

alahai tergoda tgk gambar pantai!

samalah kite teringin nak pegi cuti² ke pantai..plan nak ke Penang dah lama tergendala tapi insyallah nak repeat balik by end of this year

p/s; tapi sebelum tu kalau dapat larik kejap ke PD pun dah heaven hehehehe

aTy _faRed~ said...

aty nak tunggu anak besar sikit baru rancang nak gi bercuti...:) aty pon lame gak tak gi memane..

izla said...

samalah..baru je duk google lexis and avillion kat PD. tapi mahal la pulak :(

IntaNBerliaN said...

kalu dapat g bercuti lama2 mmg best kan :)

anna alaui said...

kite pn dh lama xgi pulau..;)bestnyer tgk gmbr2 ni..

Kesuma Angsana said...

nice photos lah

:: Mrs.Eady :: said...

tak sabar nak cuti..weeee ~

NawaLatisya said...

Best tak check in kat Thistle Resort PD..kalo best nak pergi jugak..=))

Bazilah (^0^) said...

ira : huhuhu sama lah kita :)

wina : tergoda kan? erm itulah sebenarnye kalau skrg dpt bercuti dekat2 pon dh cukup bgs dah :)

aty : nnti anak dah besar, dah pandai jalan baru best kan. mesti anak yg paling suka nnti huhu

izla : lexis pon cantik kan, tp harga pon cantik jgklah hehe. xpe saving2 :)

intanberlian : itulah, mmg teringin sgt nk cuti lelame. rehat jer hehe

anna : ajak lah hubby g bercuti :)

KA : gmbr google jer kak hehe. gmbr sendiri tgkp tak secntk ni kot :p

mrs.eady : eh nk bercuti lg ke kak? bestnye berjalan jer akk hehe

Nawal : bestttt. view mmg cantik. ktorg amik bilik yg sea view and beach dia mmg private so bersih. tp xde org mandi pantai sbb dalam kot situ. tp swimming pool ada, besar lg. katil pon king size! hehehehe.

Zana Adieyza said...

mmg seronok kalau dpt bercuti kat pantai bersama yg tersayang.. tp mmg kena sediakan duit yg agak banyak la kan.. kena rajin menabung sebelum bercuti.. hihihi

mamyharraz said...

akk pun tak bermaya hari ni.lemau semacam.

alahai indahnya pantai..kalaulah dpt bercuti kt situ alangkah indahnya kan ;)

jom kita pasang angan2 ;)

Bazilah (^0^) said...

zana : itulah tuh, duit lah kena rajin sikit saving hehehe. dapat pegi pulau2 cmni, ngan husben plak tuh, mesti romantik jer hehhe

mamyharraz : akk wat byk sgt tart nenas nih, x cukup rehat kot hehehe. jom kak pasang angan, moga2 satu hari nnti dptlah pegi :)

eB said...

kalolah haku jutawan... eB bwk korang skali :)

ctmah said...

ct pun sama ngn bazi.suke bercuti tmpt2 camtu.luas pemandangan, hilang stress kn :)

MamaEma said...

kalau musim cuti sekolah lagi mahal harganya

azizah :) said...

ni tak pegi lagi..nanti cari masa yg sesuai..hehe

♥ Cmª shIemª ♥ said...

mmg best dpt pergi bercuti dgn poket yg berkepuk3..hihih..

hmm.. cma pun dlm perancangan nak ke perhentian @ redang...mungkin next year kut..

iEdA said...

kalo dpt bercuti, kena pegi lama2...bru berbaloi..teringin nk pegi p.phentian sbb chantek :)

izz iizza said...

best duk tepi laut..boleh tenangkan minda..:)

ketikketok said...

Percutian unik Terapi Spa & Keluarga di Mini Agro-Forestry Aromatherapy Village Cameron Highlands.
Klik untuk info.

 

Template by BloggerCandy.com